Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ISIS, η καταστροφή των αρχαίων θησαυρών και η δημοσιογραφία


Είναι τέτοια η φρίκη που προκαλούν οι πράξεις των φανατικών ισλαμιστών με τους δημόσιους αποκεφαλισμούς, τις μαζικές εκτελέσεις και τους βιασμούς, με την καταστροφή ολόκληρων πόλεων αλλά και αρχαιολογικών χώρων, που θα έλεγε κανείς πως ο δημοσιογραφικός σχολιασμός περιττεύει.
Και τα μισά να έκαναν απ' όσα δείχνουν οι ίδιοι να κάνουν, η φρίκη δεν μειώνεται ούτε στο ελάχιστο.
Τι να πεις;
Τι να μην πεις;
Τι να μιλήσεις;
Να, όμως που για τα δυτικά ΜΜΕ οι εικόνες που βλέπουμε, οι πληροφορίες που έρχονται δεν είναι αρκετές. Χρειάζονται διαρκείς επαναλήψεις αλλά και "φούσκωμα" για να εντυπωσιάσουν (και να φρικάρουν) ακόμη περισσότερο τα πλήθη. Ξανά και ξανά και ξανά τα βίντεο με τους αιχμαλώτους ντυμένους στις πορτοκαλί φόρμες λίγο πριν ο μακελάρης τους αποκόψει το κεφάλι. Ξανά και ξανά και ξανά τα φιλμ με τους τζιχαντιστές να σπάζουν με βαριοπούλες τα αρχαία αγάλματα.
Κι αν ακουστεί καμιά φωνούλα να λέει πως "ναι, είναι φρικτό αυτό που κάνουν, όμως αυτά τα αγάλματα που βλέπουμε να καταστρέφονται είναι αντίγραφα των γνήσιων εκθεμάτων που έχουν εδώ και καιρό μεταφερθεί σε άλλα μουσεία", αυτή χάνεται μέσα στα εκατομμύρια των περιγραφών και των "ρεπορτάζ" της υπερβολής. Δηλαδή της προπαγάνδας...
"Μα δεν βλέπετε ότι έχουν μέσα σιδερένιες ράβδους;"
"Μα δεν βλέπετε ότι είναι από λευκό γύψο;"
"Μα δεν έχετε μάθει ότι οι παραδόπιστοι φανατικοί προτιμούν να τα πουλάνε σε αρχαιοκάπηλους (της Δύσης) παρά να τα καταστρέφουν στο τζάμπα;"
"Μα..."
Δεν έχει μα και ξεμά! Αφού το λένε τα δυτικά ΜΜΕ, ΕΤΣΙ είναι! Ολα τα άλλα είναι ανοησίες!
Οι τζιχαντιστές του ISIS, βεβαίως και καταστρέφουν. Δεν χωρά αμφιβολία ούτε αμφισβήτηση.
Οπως δεν χωρά αμφιβολία ότι το ίδιο έκαναν, εδώ και αιώνες, οι φανατικοί ΟΛΩΝ των θρησκειών και όλων των ιδεολογιών, ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμων.
Το έκαναν, μην το ξεχνάμε, μαζικά οι χριστιανοί όλων των δογμάτων. Το έκαναν οι μουσουλμάνοι. Το έκαναν οι πάντες.
Την ίδια στιγμή όμως, οι πολιτισμένοι δεν έχαναν την ευκαιρία να λεηλατήσουν ό,τι προλάβαιναν. Ολόκληρους ναούς σήκωναν και τους μετέφεραν από την Πέργαμο, π.χ., στο Βερολίνο ή από την Αθήνα στο Λονδίνο. Ή από τη Μοσούλη στη Βαγδάτη...
Προς τι το ψέμα και η υπερβολή λοιπόν;
Μα γιατί η προπαγάνδα (ακόμη κι αυτή που στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία) δεν αρκείται στην αλήθεια. Χρειάζεται και δύο μεζούρες ψέμα για να έλθει να δέσει. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται περισσότερο ψέμα από αλήθεια.
Επίσης, η υπερβολή χρειάζεται για να μπορεί, με την ευκαιρία, να κρυφθούν καλύτερα οι λεηλασίες των δυτικών στα ΙΔΙΑ μουσεία και στους ίδιους αρχαιολογικούς τόπους. "Ποιά αρχαία; Τα έσπασαν αυτά τα τομάρια!" θα λένε στους ειδικούς της ΟΥΝΕΣΚΟ αύριο, μεθαύριο. Και τα περισσότερα θα βρίσκονται σε ασφαλείς αποθήκες της Δύσης, αν όχι στα σαλόνια μεγάλων επαύλεων.
Ποιός νοιάζεται άλλωστε για την αλήθεια όταν η εικόνα είναι τόσο δυνατή και τόσο επαναλαμβανόμενη;
Ελα όμως που το μάτι, μερικές φορές, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Ελα που κάποιοι τολμούν να που πως τα πράγματα "δεν είναι ακριβώς έτσι".
Ε, λοιπόν όχι, αυτό το μάτι θα συνεχίζει να κοιτάζει και να βλέπει.
Μέχρι να μας το βγάλουν.
Είτε οι τζιχαντιστές είτε οι δυτικοί...


Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…