Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μωραίνει Κύριος...

Τον Απόστολο Δοξιάδη δεν τον λες και τον πιο ηλίθιο άνθρωπο στον κόσμο.
Μπορείς όμως σίγουρα να τον πεις διαδικτυακά αναλφάβητο.
Κι ακόμη πιο σίγουρα εμπαθή και φανατικό.

Επιασε λοιπόν ο χριστιανός και έγραψε ένα σεντόνι στηριγμένο πάνω σε μια πλάκα του @adiasistos ! (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38936) Κι από κάτω απάντησα -σοβαρά!- καμιά 60αριά ταλιμπάν!

Ναι! Δεν είναι ο πιο ηλίθιος άνθρωπος στον κόσμο. Απλώς, ηλίθιος είναι!Απάντησε εύστοχα σε αυτό νομίζω ο Κυρίτσης από τη σελίδα του στο φμπ :

Δεν έχω καταλήξει αν είναι γελοίο ή επικίνδυνο ή αν καταντα επικίνδυνο λόγω υπερβολικης γελοιότητος αλλά ισχύει. Πείστηκα, πέρα πάσης λογικης αμφιβολίας διαβάζοντας το άρθρο ποταμός του κ. Α. Δοξιάδη στο Πρόταγκον, ενός ανθρώπου τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά πολλοι χαρακτηρίζουν ως έναν απο τους εξυπνότερους Ελληνες. Βλέπει κι αυτός μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ και τρομάζει. Ο κ. Δοξιάδης πιάστηκε απο μια προφανή τρολλιά του @adiasistos, στην διαδικτυακη συνέντευξη Τσίπρα κι έγραψε πανικόβλητος ένα σεντόνι 2000 λέξεων
Εάν ένα παιδάκι κουκουλωθεί ένα σεντόνι και πει μποουου είμαι φάντασμα, πάντα μπορείς του ρίξεις δυο σφαίρες με μια καραμπίνα στο κεφάλι και να πεις οτι φοβήθηκες. Εάν φοβήθηκες είσαι ηλίθιος, εάν απλώς αξιοποίησες την ευκαιρία είσαι δολοφόνος
Ο κ. Δοξιάδης λοιπόν τρομάζει από μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ την οποία έχουν φιλοτεχνήσει άτσαλα αλλα συστηματικά τα κανάλια και διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιπέδου Ψαριανου, Βούλτεψη, Γεωργιάδη, Τράγκα, Πιπιλή. Ο ίδιος προσθέτει τη δική του πινελιά που θα μπορουσε κάλλιστα να εκφωνηθεί ως πανηγυρικός απο τον Ηλία Παναγιώταρο στο μνημόσυνο του Μελιγαλά.
Η Μπιλντ έχει έχει δημιουργήσει το αντίστοιχο στερεότυπο στη Γερμανία για να προδιαθέσει αρνητικά τους αναγνώστες της. Η Μπιλντ ζυμώνει το απαιδευτο και εύπιστο κοινό της. Ουδείς σοβαρός άνθρωπος θεωρεί αξιόπιστη τη Μπιλντ. Εκτός ίσως απο τον κ. Δοξιάδη.
Σήμερα στη Γερμανία αναγνωρίζουν ότι το στερεότυπο για τους τεμπέληδες του νότου που ξεκοκκαλιζουν τα γερμανικά ευρώ της Μπιλντ έχει διαποτίσει της κοινή γνώμη, σε τέτοιο βαθμό που η εκλογίκευση να έχει πολιτικο κόστος για την κυβέρνηση καθώς στήθηκε στα (ακόμα πιο) δεξιά της και την απειλει ένα αντιευρωπαικό και ξενοφοβικο κόμμα, το ARD.
Στην Ελλάδα που οι ελίτ πιθηκίζουν κάθε τι που προέρχεται εκ δυσμών ως αξιόπιστο και αδιαμφισβήτητο, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί στήνεται μια καρικατούρα πάνω σε μια άλλη καρικατούρα. Προκύπτει ένα πρασινο τέρας με ιριδίζουσες φολίδες, τρία κεφάλια και δώδεκα χέρια. Είναι αρκετά τρομακτικό για να αμβλύνει τις εντυπώσεις απο το λαοκοντιο σύμπλεγμα Σαμαρα Βενιζέλου Θεοδωράκη που κυβερνά; Για τον κ. Δοξιάδη είναι. Εκτός αν μας δουλεύει

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…