Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκλογές 2015 - Το Χρονικό #01

Η μάχη των εκλογών ξεκίνησε.
Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας η Αριστερά διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία.
Το παλιό πολιτικό σύστημα καταρρέει συμπαρασύροντας μαζί του το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή επιστρατεύει όλα τα όπλα του για να ανακόψει την πορεία προς την αλλαγή. Και πρώτα και κύρια τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους μισθοφόρους της δημοσιογραφίας. Το μιντιακό παρακράτος δεν υπερασπίζεται μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και την ίδια του την ύπαρξη. Ξέρει ότι παίζει το τελευταίο του χαρτί γι' αυτό και τα δίνει όλα. Οπως τα έδωσε όλα για να υποδουλωθούμε στα μνημόνια. Γι' αυτό και η μάχη επιβίωσης που δίνουν είναι λυσσαλέα.
Εδώ και ημέρες, από τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παρακολουθούμε την ένταση της δράσης αυτού του μιντιακού παρακράτους στο πλευρό της συγκυβέρνησης. Δεν έχουν όριο, δεν έχουν φραγμό.
Θυσίασαν τη χώρα και το λαό τους στο όνομα των συμεφερόντων τους και είναι ικανοί τώρα να δώσουν τη χαριστική βολή. Παρά το ότι έχουν, εδώ και καιρό, χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη το φόβο.

Updates

* Κεντρική Επιτροπή και Διαρκές Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο
* Δεν τα βρίσκουν ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ.
* "Κίνημα Αλλαγής" το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…