Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάποιος να καρφώσει το φέρετρο των εφημερίδων

Το τέλος των εφημερίδων είχε προαναγγελθεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90.
Το 2009, ο Bernard Poulet το περιέγραψε και τα ανάλυσε στο βιβλίο του "Το Τέλος των εφημερίδων και το μέλλον της ενημέρωσης".
Οι εφημερίδες πέθαναν κάπου εκεί ανάμεσα. Η ακριβής ημερομηνία θανάτου τους δεν έχει καταγραφεί διότι μέχρι τώρα δεν έχουν ενταφιαστεί. Τα πτώματά του κρέμονται ακόμη, καθημερινά και κυρίως τις Κυριακές, από τα μανταλάκια μαζί με διάφορα κτερίσματα -βιβλία της κακιάς ώρας και τη χειρότερης εκτύπωσης, άθλια CD, κουπόνια για αρνιά και γάλατα...
Το ίδιο συμβαίνει με τα τηλεοπτικά κανάλια. Η τηλεόραση ως Μέσο Ενημέρωσης χαροπαλεύει. Σαπίζει. Βρίσκεται σε μια νεκροζώντανη κατάσταση.
Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους εκδίδονται ακόμη τα πτώματα των εφημερίδων και εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια είναι ένα εμμονικό παιχνίδι εξουσίας παρακμιακών εκδοτών, παλαιών και νέων,  και το ξέπλυμα χρήματος.
Κατά τα άλλα κανείς δεν τις διαβάζει, πολύ δε περισσότερο κανένας δεν τις αγοράζει ενώ και οι όποιες χαμηλές πωλήσεις τους είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του πλασματικές.
Δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν οι λόγοι του θανάτου τους. Οποιος ενδιαφέρεται ας ξεστραβωθεί με το βιβλίο του Poulet!
Του παρόντος είναι να αποφασίσουμε να τις ενταφιάσουμε, εφημερίδες και τηλεοράσεις, μια για πάντα. Μαζί με τους εκδότες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους.
Κι αυτό διότι πλέον δηλητηριάζουν ολόκληρη την κοινωνία με την αποφορά τους και, το κυριώτερο, εμποδίζουν το Αύριο να έλθει κρατώντας μας κολλημένους μέσα στον βρωμερό τους τάφο...

Ας τελειώνουμε. Για πάντα!

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…