Οι νεοφιλελεναζί

Οι ανοχή ( έως και συμπάθεια ) που δείχνουν οι εγχώριοι νεοφιλελεδοδεξιοί στην νεοναζιστική φάρα που κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου παράξενη ιστορικά. 

Στην Ελλάδα οι συνεργάτες των Ναζί όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ποτέ αλλά ανέλαβαν κυβερνητικά πόστα, έτυχαν οικονομικών διευκολύνσεων, απέκτησαν πολιτική και οικονομική εξουσία, δημιούργησαν πολιτικά και οικονομικά τζάκια, και εξελίχθηκαν μέχρι και σε εθνάρχες για την αστική ιστορική αφήγηση.

Όλη η μεγαλοαστική τάξη στην Ελλάδα πάντα είχε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συμπάθεια προς τα ναζιστικά καθάρματα.

Η εικόνα των νεοναζί ουκρανών να γκρεμίζουν τα αγάλματα του Λένιν για αυτούς είναι μια συμπαθής εικόνα.

Το μόνο ίσως που τους προκαλεί απέχθεια είναι η βαρβαρότητα των νεοναζί αλλά κι αυτό όχι από ιδεολογία αλλά από κλασσικό σουσουδισμό.



Manolis Mavrantonakis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet