Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γράμμα: "Ο "Οδυσσέας" (και εγώ) σας χρειαζόμαστε!"" Ίσως γνωρίζετε (οι πιο κοντινοί μου φίλοι ας μου συγχωρέσουν τον πληθυντικό, καθώς απευθύνομαι και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω τόσο καλά) ότι εδώ και χρόνια είμαι μέλος (για την ακρίβεια πρόεδρος του ΔΣ) του Σχολείου Αλληλεγγύης "Οδυσσέας", ενός εθελοντικού σχολείου που διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες, καθώς και ξένες γλώσσες σε ντόπιους και ξένους, στη Θεσσαλονίκη. Ίσως αρκετοί από σας γνωρίζετε ήδη ότι αυτό το σχολείο βρίσκεται σε μια τεράστια και εξωφρενική περιπέτεια με την Εφορία, η οποία όχι μόνο μας καταλόγισε τεράστια πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παραλείψεις στα λογιστικά βιβλία που δεν αφορούσαν φορολογητέο εισόδημα, αλλά οδήγησε κι εμένα προσωπικά στο αυτόφωρο ως υπεύθυνο του "Οδυσσέα", όταν τα πρόστιμα μετατράπηκαν σε οφειλές, αφού δεν είχαμε τα χρήματα για να τα πληρώσουμε. Αυτό το τελευταίο σήμαινε ότι σε περίπτωση μιας (πολύ πιθανής) καταδίκης μου θα κινδύνευε ακόμη και η δουλειά μου στο δημόσιο σχολείο και έτσι προχωρήσαμε σε μια διαδικασία ρύθμισης του χρέους, με βάση την οποία πρέπει να πληρώνουμε 1809,33 ευρώ επί 43 μήνες. Όσο πληρώνουμε η δίωξή μου βρίσκεται σε αναστολή (περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τις δράσεις και τις διώξεις του "Οδυσσέα" στα συνημμένα 1, 2, 3). Μέχρι τώρα έχουν αποπληρωθεί με πολύ κόπο οι τρεις πρώτες δόσεις, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαγραφή αυτού του άδικου και παράλογου χρέους μέσα από την κοινωνική και πολιτική πίεση των αρμόδιων αρχών.

Εδώ ακριβώς έχουμε ανάγκη -τόσο ο "Οδυσσέας" όσο κι εγώ ο ίδιος- την πολύτιμη βοήθειά σας! Στηρίξτε την προσπάθειά μας λοιπόν με τους παρακάτω τρόπους: 
  • Αν ανήκετε σε κάποια συλλογικότητα, οργάνωση ή σε κάποιον φορέα καταθέστε εκεί το κοινό ψήφισμα (βλ. συνημμένο 4) που έχουν υπογράψει δεκάδες οργανώσεις ήδη και ζητήστε την υπογραφή του. Έπειτα στείλτε μας το επίσημο όνομα του φορέα καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μαζί του.
  • Βομβαρδίστε ηλεκτρονικά τον Υπουργό Οικονομικών (minister@minfin.gr), τον αρμόδιο Υφυπουργό (secr.dep@mofadm.gr) και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή (info@gedd.gr) με μηνύματα που θα μιλούν για το θέμα του "Οδυσσέα" και θα ζητούν την άμεση διαγραφή του χρέους (πιστέψτε με, πιάνει!)
  • Υπογράψτε στην ηλεκτρονική εκστρατεία για τη συλλογή υπογραφών (https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Oikonomikon_tis_Ellinikis_Dimokratias_Diagrafi_ton_ofeilon_toy_Sholeioy_Allileggyis_Odysseas_stin_Eforia/?twi) και διαδώστε τη σε φίλους και γνωστούς με κάθε τρόπο.
  • Διαδώστε τα επίσημα κείμενα του "Οδυσσέα" για το πρόβλημά του και κάντε παντού γνωστή τη δράση του μέσα από την κοινοποίηση της σελίδας του (http://sxoleioodysseas.weebly.com) και της σελίδας του στο Facebook (https://www.facebook.com/Odysseasmet).
  • Γράψτε κι εσείς κάτι για τον "Οδυσσέα" και δημοσιεύστε το είτε στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο έντυπο.
  • Αξιοποιήστε όποιο άλλο μέσο θεωρείτε πρόσφορο για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του ζητήματος και την άσκηση πολιτικής και κοινωνικής πίεσης στις αρμόδιες αρχές.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την έκκληση αυτή και ελπίζω να ανταποκριθείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η αδικία, ο παραλογισμός, το άγχος και ο κόπος που έχουν προκληθεί σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, μπορούν να νικηθούν μονάχα με μαζική, συντονισμένη και αλληλέγγυα προσπάθεια όλων μας!
Ελπίζοντας να μην καταχράστηκα τον χρόνο σας, σας αφήνω ευχόμενος να επικοινωνήσουμε και πάλι σύντομα, δια ζώσης ή ηλεκτρονικά.
Με εκτίμηση,
      Αντώνης Γαζάκης

ΥΓ.1 Επειδή ίσως κάποιοι μπορεί να ρωτήσετε πώς μπορείτε να μας ενισχύσετε οικονομικά, προς το παρόν λόγω δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού του "Οδυσσέα" αυτό μπορεί να γίνει μόνο χέρι με χέρι σε κάποια συνάντηση με μένα ή άλλα μέλη του ΔΣ. Εναλλακτικά, έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν προσεχώς για την οικονομική μας στήριξη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να διαθέτουμε και έναν λειτουργικό τραπεζικό λογαριασμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Περί Σαββόπουλου, προσωπικά...

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν για τη συναυλία του ΣΚΑΪ με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου...
Οχτώ χωριών χωριάτες γίναμε πάλι οι υπέρ της συναυλίας, οι κατά του ΣΚΑΪ, οι υπερασπιστές του Σαββόπουλου, οι αποκαθηλωτές του Σαββόπουλου και όλοι οι ενδιάμεσοι συνδυασμοί...
Κάποιοι εκφράζουν την άποψή τους κόσμια, κάποιοι άκομψα και κάποιοι άλλοι τους μαλώνουν και τους δείχνουν το δρόμο το σωστό...
Γεμίζουν τα ψηφιακά ντουβάρια με αναλύσεις, σιχτιρίσματα, ύμνους, αναθέματα...

Μεγάλωσα με τον Σαββόπουλο. Πιο σωστά, μεγάλωσα με τα τραγούδια του, να είναι καλά ο θείος μου ο Πλάτωνας που μου έδωσε μία κασέτα του εν μέσω χούντας... 

Προέφηβος τότε, τον τοποθέτησα στην μικρή μου "Κιβωτό" δίπλα στον Ιούλιο Βερν, στον Καραγκιόζη, στις ελληνικές ταινίες με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη, Σάββατο βράδυ στην ΕΙΡΤ, στη μυρουδιά του καφέ και της "Ολντ Σπάις", στο "Ομπλαντί Ομπλαντά" των Μπίτλς, στη "Φαντασία" του Ντίσνεϊ...

Είναι η Κιβωτός που κουβαλ…

Ο Αρχιδάμπουρας

(Εκδοση Β’, αναθεωρημένη και επιμελημένη εκ νέου. Η έρευνα συνεχίζεται!)Στο χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, υπάρχει εκείνο το είδος ανθρώπου που θεωρεί ότι έχει μεγάλα, στον υπερθετικό βαθμό, αρχίδια. Ο επονομαζόμενος και Αρχιδάμπουρας. Ο Αρχιδάμπουρας επαίρεται και καμαρώνει για τα πλούσια ελέη που του χάρισε η μητέρα φύση -παρά το επιπλέον βάρος και ενδεχομένως την ορμονική διαταραχή που αυτά συνεπάγονται. Βεβαίως αυτή η αίσθηση, της μεγαλο-ορχίας είναι κατά κανόνα υποκειμενική. Συχνά επίσης τη συνοδεύει, ως ασύνειδος μηχανισμός «νομιμοποίησης», μια εμφανής τάση επιδειξιμανίας: «Τα έχω μεγάλα και στα δείχνω να τα θαυμάσεις». Είναι περιττό ίσως να πούμε οτι πραγματική μεγαλο-ορχία (γνωστή και ως ελεφαντίαση ή λεμφική φιλαρίαση) συνιστά πρόβλημα όπως άλλωστε και ο πριαπισμός ένα είδος διαρκούς στύσης από την οποία έπασχε και ο ιδρυτής της παράταξης στην οποία ανήκει και επίκαιρος, εδώ και μήνες, «αρχιδάμπουρας». (Παρενθετικά να πούμε ότι ο ιδρυτής ουδέποτε πρόβαλε δημοσίως το πρόβλημ…