Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γράμμα: "Ο "Οδυσσέας" (και εγώ) σας χρειαζόμαστε!"" Ίσως γνωρίζετε (οι πιο κοντινοί μου φίλοι ας μου συγχωρέσουν τον πληθυντικό, καθώς απευθύνομαι και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω τόσο καλά) ότι εδώ και χρόνια είμαι μέλος (για την ακρίβεια πρόεδρος του ΔΣ) του Σχολείου Αλληλεγγύης "Οδυσσέας", ενός εθελοντικού σχολείου που διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες, καθώς και ξένες γλώσσες σε ντόπιους και ξένους, στη Θεσσαλονίκη. Ίσως αρκετοί από σας γνωρίζετε ήδη ότι αυτό το σχολείο βρίσκεται σε μια τεράστια και εξωφρενική περιπέτεια με την Εφορία, η οποία όχι μόνο μας καταλόγισε τεράστια πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παραλείψεις στα λογιστικά βιβλία που δεν αφορούσαν φορολογητέο εισόδημα, αλλά οδήγησε κι εμένα προσωπικά στο αυτόφωρο ως υπεύθυνο του "Οδυσσέα", όταν τα πρόστιμα μετατράπηκαν σε οφειλές, αφού δεν είχαμε τα χρήματα για να τα πληρώσουμε. Αυτό το τελευταίο σήμαινε ότι σε περίπτωση μιας (πολύ πιθανής) καταδίκης μου θα κινδύνευε ακόμη και η δουλειά μου στο δημόσιο σχολείο και έτσι προχωρήσαμε σε μια διαδικασία ρύθμισης του χρέους, με βάση την οποία πρέπει να πληρώνουμε 1809,33 ευρώ επί 43 μήνες. Όσο πληρώνουμε η δίωξή μου βρίσκεται σε αναστολή (περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τις δράσεις και τις διώξεις του "Οδυσσέα" στα συνημμένα 1, 2, 3). Μέχρι τώρα έχουν αποπληρωθεί με πολύ κόπο οι τρεις πρώτες δόσεις, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαγραφή αυτού του άδικου και παράλογου χρέους μέσα από την κοινωνική και πολιτική πίεση των αρμόδιων αρχών.

Εδώ ακριβώς έχουμε ανάγκη -τόσο ο "Οδυσσέας" όσο κι εγώ ο ίδιος- την πολύτιμη βοήθειά σας! Στηρίξτε την προσπάθειά μας λοιπόν με τους παρακάτω τρόπους: 
  • Αν ανήκετε σε κάποια συλλογικότητα, οργάνωση ή σε κάποιον φορέα καταθέστε εκεί το κοινό ψήφισμα (βλ. συνημμένο 4) που έχουν υπογράψει δεκάδες οργανώσεις ήδη και ζητήστε την υπογραφή του. Έπειτα στείλτε μας το επίσημο όνομα του φορέα καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μαζί του.
  • Βομβαρδίστε ηλεκτρονικά τον Υπουργό Οικονομικών (minister@minfin.gr), τον αρμόδιο Υφυπουργό (secr.dep@mofadm.gr) και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή (info@gedd.gr) με μηνύματα που θα μιλούν για το θέμα του "Οδυσσέα" και θα ζητούν την άμεση διαγραφή του χρέους (πιστέψτε με, πιάνει!)
  • Υπογράψτε στην ηλεκτρονική εκστρατεία για τη συλλογή υπογραφών (https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Oikonomikon_tis_Ellinikis_Dimokratias_Diagrafi_ton_ofeilon_toy_Sholeioy_Allileggyis_Odysseas_stin_Eforia/?twi) και διαδώστε τη σε φίλους και γνωστούς με κάθε τρόπο.
  • Διαδώστε τα επίσημα κείμενα του "Οδυσσέα" για το πρόβλημά του και κάντε παντού γνωστή τη δράση του μέσα από την κοινοποίηση της σελίδας του (http://sxoleioodysseas.weebly.com) και της σελίδας του στο Facebook (https://www.facebook.com/Odysseasmet).
  • Γράψτε κι εσείς κάτι για τον "Οδυσσέα" και δημοσιεύστε το είτε στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο έντυπο.
  • Αξιοποιήστε όποιο άλλο μέσο θεωρείτε πρόσφορο για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του ζητήματος και την άσκηση πολιτικής και κοινωνικής πίεσης στις αρμόδιες αρχές.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την έκκληση αυτή και ελπίζω να ανταποκριθείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η αδικία, ο παραλογισμός, το άγχος και ο κόπος που έχουν προκληθεί σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, μπορούν να νικηθούν μονάχα με μαζική, συντονισμένη και αλληλέγγυα προσπάθεια όλων μας!
Ελπίζοντας να μην καταχράστηκα τον χρόνο σας, σας αφήνω ευχόμενος να επικοινωνήσουμε και πάλι σύντομα, δια ζώσης ή ηλεκτρονικά.
Με εκτίμηση,
      Αντώνης Γαζάκης

ΥΓ.1 Επειδή ίσως κάποιοι μπορεί να ρωτήσετε πώς μπορείτε να μας ενισχύσετε οικονομικά, προς το παρόν λόγω δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού του "Οδυσσέα" αυτό μπορεί να γίνει μόνο χέρι με χέρι σε κάποια συνάντηση με μένα ή άλλα μέλη του ΔΣ. Εναλλακτικά, έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν προσεχώς για την οικονομική μας στήριξη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να διαθέτουμε και έναν λειτουργικό τραπεζικό λογαριασμό.

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…