Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θυμίστε μου...

Ούτε εμένα μου άρεσε η επιλογή Βουδούρη και Καρυπίδη. Αύριο δεν θα μου αρέσουν και άλλες επιλογές. Οχι μόνο υποψηφίων. Μπορεί και ψηφοφόρων που θα πουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίσως να είναι καν αριστεροί. Που μπορεί να ήταν κάποτε ΠΑΣΟΚοι ή νεοδημοκράτες. Πολύ θα με ξενίσει. Πολύ θα με ενοχλήσει. Τι γυρεύουν αυτοί εδώ, θα αναρωτηθώ. Μύρισαν γκουβέρνο και τρέχουν;
Οταν θα τα σκεφτώ όλα αυτά και θα με ακούσετε να τα λέω, παρακαλώ θυμίστε μου να πάω να παραγγείλω κανέναν άλλο λαό που να μου ταιριάζει καλύτερα. Εαν είναι δυνατόν έναν λαό που κατά 98,8% να είναι αριστερός, με πιστοποιητικό "πεντιγκρί" απαραιτήτως...
Αν δεν μπορώ να το κάνω αυτό και δεν βρίσκεται κανένας λαός εύκαιρος να αντικαταστήσει τον δικό μου, θυμίστε μου ότι μπορώ επίσης να αμπαρώσω το μαγαζί γωνία που έχω και να το κρατήσω άσπιλο, αμόλυντο και ιδεολογικά καθαρό, να το ονομάσω "Σπίτι του Λαού Β'" ή "Κάστρο της Αριστεράς Ξ'", να βάλω και καμιά δεκαριά συντρόφια απ' έξω να κάνουν face-control (μέσω Facebook και όχι μόνο) για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο.
Αν κι αυτό δεν μου κάνει ή δεν το μπορώ λόγω κλειστοφοβίας, παρακαλώ θυμίστε με τι έγραφε ο Γκράμσι στα "τετράδια από τη φυλακή" για την Ηγεμονία και τις πολιτικές συμμαχίες.
Πάντως μην μ' αφήσετε έτσι, να γκρινιάζω και να σουρμαδιέμαι!

σας ευχαριστώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…