Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δασκάλα

Την βρήκα εδώ: https://www.facebook.com/sofia.lampiki 

Και διάβασα αυτό:

Πριν χρόνια, σε ένα σχολείο που δούλευα, έρχεται μια μάνα στο διάλειμμα να με ρωτήσει πώς πάει ο γιός της, έχει και το παιδί μαζί.
Με πετυχαίνει στο διάδρομο, μπουλούκια τα παιδιά και οι συνάδελφοι, χειμώνας με κρύο, κανείς δεν είχε βγεί στην αυλή.
Το παιδί ήταν ένα ήσυχο παληκαράκι μέτριος μαθητής στα Ελληνικά, αλλά καλός όπως μου είχαν πει οι άλλοι συνάδελφοι στη Φυσικοχημεία και τα μαθηματικά.
Ποτέ δεν αποπαίρνω μανάδες, πάντα βρίσκω κάτι καλό να πω για τα παιδιά τους, αλλά της είπα ότι στα Ελληνικά είναι μέτριος και πρέπει να προσπαθήσει λιγάκι.
Γυρίζει τότε η μάνα και τραβάει ένα χαστούκι στο παληκαράκι εκεί, μπροστά σ΄όλον τον κόσμο.Κοκκινίζει το παιδί, χαμηλώνει τα μάτια έτοιμο να μπήξει τα κλάματα.
Βουτάω τη μάνα απ το μπράτσο και σούρνοντας τη χώνω στην τουαλέτα των καθηγητών, από πίσω έντρομη η διευθύντρια είχε δει τη σκηνή .
Κλειδώνω την τουαλέτα, απέξω η διευθύντρια "άνοιξε Σοφία,να μπω κι εγώ"
Κουφή εγώ.Της λέω της μάνας:"άκου κυρά μου, χτύπησες το παιδί σου, έχω 50 μάρτυρες, φωνάζω την αστυνομία και σε χώνω μέσα, θα φωνάξω και την Πρόνοια."
Άρχισε να φωνάζει αυτή "με ποιο δικαίωμα;" , της λέω "μη με προκαλείς και σου χώσω μπουνιά εδώ που δεν μας βλέπει κανείς,θα βγεις έξω και θα ζητήσεις ΔΥΝΑΤΑ συγγνώμη απ το παιδί μπροστά σ΄όλον τον κόσμο που είδε το χαστούκι κι αν μάθω ότι το ξανακούμπησες θα ρθω σπίτι με τον εισαγγελέα, κατάλαβες;'
Χέστηκε.
έκανε ό,τι της είπα.
Η διευθύντρια είχε χάσει απέξω 10 χρόνια απ τη ζωή της.
"Τί έγινε μέσα;" με ρώτησε μετά
"Μια απλή φιλική κουβέντα,όλα καλά" της απάντησα.
Δεν ξαναχτύπησε το παιδί το οποίο με ακολουθούσε σα σκυλάκι και μου έλεγε όλα του τα προβλήματα μέχρι που αποφοίτησε και πέρασε στο Μαθηματικό Αθήνας.Δασκάλα!

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…