Οταν ακούω "ηθοποιός" το χέρι μου πάει στο περίστροφο

"Οταν ακούω διανοούμενος το χέρι μου πάει στο περίστροφο" αναφώνησαν εν χορώ τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΪ, του ΜΕΓΚΑ και των ΔΟΛιων πορνοφυλλάδων βλέποντας τον πρύτανη να παίζει (που ακούστηκε!) Θάτρο. Διότι οι θαυμαστές του Γκέμπελς δεν είναι μόνο αυτοί που ψωνίζουν μαύρα μπλουζάκια και ρόπαλα στο μαγαζί του Παναγιώταρου. Τι δουλειά έχουν άλλωστε οι καθοδηγητές του Φασισμού και του Ναζισμού με την πλέμπα της βάσης;
Εβλεπα αυτόν τον διοπτροφόρο γελωτοποιό στην εκπομπή του τηλε-εισαγγελέα να σκίζει τα ρούχα του με τον Πελεγρίνη "που παίζει θέατρο για πενήντα θεατές στο Παρίσι, την ώρα που το παιδί μου και χιλιάδες παιδιά χάνουν το εξάμηνο στα πανεπιστήμια".
Θέατρο! Τι φοβερό! Τι τρομερό! Τι ανήκουστο, να παίζει κάποιος Θέατρο!
Τι φοβερό! Τι τρομερό! Τι ανήκουστο, να παίζει ένας δάσκαλος Θέατρο! Ενας δάσκαλος θα πρέπει να παράγει γνώση... Οχι, όχι... Ενας δάσκαλος θα πρέπει να παράγει ήθος... Απαπα! Λάθος! Ενας δάσκαλος θα πρέπει να παράγει άνεργους πτυχιούχους! Αυτό, μάλιστα! Ενας δάσκαλος θα πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια όταν η κοινωνία υποφέρει. Αντίθετα θα πρέπει να μάθει την κοινωνία να ΜΗΝ υποφέρει! Να μην αντιδρά! Να μην απεργεί! Να υπομένει! Να βγάζει το σκασμό!
Τους πείραξε πολύ που ο Πελεγρίνης παίζει θέατρο σε μία χώρα που γέννησε το θέατρο για να διδάξει τους Πολίτες της Ηθος. Εχουν δίκιο! Διότι αυτή πλέον δεν είναι χώρα, την ρήμαξαν την χώρα. Αυτή η χώρα δεν γεννάει τίποτα πια παρά μόνο Φόβο και Υποταγή.Διότι αυτή η χώρα δεν έχει πια Πολίτες. Εχει φορολογούμενους και παπαγαλάκια.
Τους πείραξε πολύ που ο καθηγητής Πελεγρίνης είναι ΚΑΙ Ηθοποιός. Συνιστά ύβρη το να ποιείς ήθος στις ημέρες της κυριαρχίας των ανήθικων.
Τους πείραξε πολύ που ο καθηγητής Πελεγρίνης δεν είναι σαν κάτι άλλους καθηγητές που με μισή εργασία και με άλλη μισή επιστημονική δημοσίευση έγιναν Υπουργοί.
Τους πείραξε πάρα πολύ!


Σχόλια