Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι είναι πίσω από την επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Για την άθλια προβοκάτσια εν μέσω του αντιφασιστικού συλλαλητήριου της Τετάρτης διαβάστε στο προηγούμενο post.
Εκείνο που δεν γράφεται στο κείμενο είναι το μέγεθος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αθλιότητας του να πετάς άσχετα φέϊγ-βολάν σε μια διαδήλωση που καμιά σχέση δεν έχει με εργατικά αιτήματα -δικά σου ή άλλων- που είναι ένα κάλεσμα αντίστασης απέναντι στον Φασισμό. Ενα κάλεσμα στο οποίο συμμετείχε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μαζί με τις περισσότερες δημοκρατικές εφημερίδες.
Και ΜΟΝΟ αυτό δείχνει πόσο άθλιοι, πόσο πολιτικά και συνδικαλιστικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ είναι οι εμπνευστές αυτής της προβοκάτσιας.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την ψεύτικη υπογραφή "Οι Απολυμένοι της Ελευθεροτυπίας;

- Είναι μια δράκα μωροφιλόδοξων, δήθεν δημοσιογράφων που από την αρχή της κρίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τον Αύγουστο του 2011, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να στήσουν το μαγαζάκι τους

- Η ίδια δράκα που κάποτε είχε "κολλητιλίκια" με την εκδότρια, τότε, της εφημερίδας και που αργότερα στράφηκαν εναντίον συναδέλφων τους κατηγορώντας τους για "εργοδοτικούς". Οι ίδιοι!

-Η ίδια δράκα που έχοντας εξασφαλίσει για χρόνια υψηλούς μισθούς και ένα καθεστώς ιδιαίτερης μεταχείρισης μέσα στην εφημερίδα -όπου οι περισσότεροι πληρώνονταν με 1000 και 1500 ευρώ- ξαφνικά θυμήθηκαν ότι όλοι "από την καθαρίστρια μέχρι τον διευθυντή" να παίρνουν τα ίδια χρήματα. Εντελώς ξαφνικά. Πριν δεν τους είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αυτή η -σωστή- ιδέα!

- Η ίδια δράκα που με τον ίδιο ζήλο έψαχνε χρηματοδότες στην "ελεύθερη αγορά" αλλά και στήριξη από κόμματα.

- Η ίδια δράκα που αρχικά πολέμησε τις επισχέσεις και μετά ήταν υπέρ της απεργίας κατά τη διάρκεια της οποίας φρόντιζε να εξασφαλίζει άδειες!!!

- Η ίδια δράκα που παριστάνει την αριστερή ιντελιγκέτσια έχοντας συστηματικά καπελώσει συναδέλφους

- Η ίδια δράκα που με πράξεις και παραλείψεις της έχει χαντακώσει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αλλά και ολόκληρο τον κλάδο των δημοσιογράφων.

- Η ίδια δράκα που έστησε ένα παραμάγαζο που υποδύεται της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αντιγράφοντάς την συστηματικά, εξαπατώντας κοινό, αναγνώστες ακόμη και περιπτεράδες και παρασύροντας έναν μεγάλο αριθμό καλών συναδέλφων να δουλέψουν σε αυτή

- Η ίδια δράκα που έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο στη διανομή των εφημερίδων, πείθοντας περιπτεράδες ότι αυτοί είναι η original ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

- Η ίδια δράκα που λοιδορούσε ή απειλούσε όσους τολμούσαν να μιλήσουν στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Καλλιτέχνες, ηθοποιούς, πολιτικούς...

- Η ίδια δράκα που το μόνο που ξέρει να ψευδολογεί, να διαστρέφει, να υπονομεύει

- Η ΙΔΙΑ ανήθικη ΔΡΑΚΑ τόλμησε χθες να λερώσει με τα ανώνυμα φέιγ-βολάν της τη διαδήλωση κατά του ναζισμού. 

Πρόκειται για Ο,ΤΙ πιο άθλιο έχει ξεράσει ο χώρος των ΜΜΕ τις τελευταίες δεκαετίες.

Ως εδώ όμως! Το παραμύθι τους τελειώνει! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…