Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιον καλύπτετε, κ. υπουργέ;

Δικαιώθηκε πλήρως η «Κ.Ε.», που αποκάλυψε ότι συγκεκριμένοι υπουργοί προωθούν σκανδαλώδη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται οι υπόχρεοι πόθεν έσχες να δηλώσουν τυχόν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.
Enet,grEnet,grΧθες στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, στο οποίο εντάχθηκε η επίμαχη τροπολογία, ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Βλάχος, την αποδοκίμασε με τον πιο έντονο τρόπο, δηλώνοντας ότι «τα παιχνιδάκια στις πλάτες των βουλευτών έχουν τελειώσει».
Κατά τη συζήτηση όμως είχαμε και άλλες αποκαλύψεις. Οπως είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης, αποτινάσσοντας κάθε ευθύνη, την τροπολογία έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαχώρισε πλήρως τη θέση του, με τη φράση «ούτε αγγελιαφόρος ούτε κομιστής του υπουργού Δικαιοσύνης είμαι».
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπέγραψε αυτή τη διάταξη στο επίσημο κείμενο. Οπως προέκυψε, η τροπολογία-φάντασμα, για την οποία ουδείς μέχρι τώρα έχει αναλάβει την ευθύνη, κατατέθηκε εν κρυπτώ, την τελευταία στιγμή, ενσωματωμένη σ' ένα σώμα άλλων διατάξεων-τροπολογιών.
Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται ότι οι υπουργικές υπογραφές αφορούν το σύνολο των τροπολογιών και όχι κάποια συγκεκριμένη. Αλλά και αυτό ακόμη δημιουργεί μέγα θέμα. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός να φέρεται με τον τρόπο αυτό, ότι καταθέτει ή εγκρίνει τροπολογίες που ο ίδιος δεν γνωρίζει καν!
Ομως, το μείζον πολιτικό ζήτημα, αυτό δηλαδή των συμφερόντων που επιχειρείται να εξυπηρετηθούν με την απαλλαγή αυτή, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί πλήρως. Δικαίως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για φωτογραφική, σκανδαλώδη, ύποπτη και με έντονη οσμή διαπλοκής διάταξη. Η παρατήρησή του, ότι «εφοπλιστές-αχυράνθρωποι έχουν μπει μέτοχοι σε εκδοτικές επιχειρήσεις και ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με τον πρωθυπουργό», είναι ενδεικτική.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κ.Ε.», από την απαλλαγή δήλωσης στο πόθεν έσχες ευνοούνται πολιτικοί, καναλάρχες, εκδότες, εφοπλιστές. Τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο στο λαό για ανοχή και ατιμωρησία σωρείας σκανδάλων διαπλοκής και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση προκαλεί. Αντί να επιβάλει την κοινωνική δικαιοσύνη και τη φορολόγηση του πλούτου, εκείνη προωθεί διατάξεις που αφήνουν εκτός ελέγχου σημαντικά, αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση συνολικά οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τη φωτογραφική διάταξη. Και να αποκαλύψουν ποιος ή ποιοι ωφελούνταν από αυτήν. Την ώρα που αλωνίζει η Χρυσή Αυγή με πρόσχημα τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, αυτό της δίνει νέα όπλα! Αίσχος.

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…