33 χρόνια: ο Αυριανισμός Ζει και κάνει τη χαζή

Μια φορά κι έναν καιρό (Μάρτιος του 1980) γεννήθηκε μία εφημερίδα που έμελλε να γράψει ιστορία στο χώρο του Τύπου. Ανδρώθηκε μέσα στη μεγάλη απεργία των τυπογράφων, την ίδια χρονιά. Συνόδεψε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία την επόμενη χρονιά δημιουργώντας παράλληλα το περίφημο ρεύμα του "αυριανισμού".
Τότε ήταν που υιοθέτησε και το περίφημο μότο: «Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό»
Εφτασε στις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας. Επιδίωξε να γίνει και τα κατάφερε το ημιεπίσημο όργανο του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια κι όταν το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην παρακμή του εκείνη δάγκωσε το χέρι που την τάιζε ακολουθώντας τον δικό της κατήφορο προς την ανυπαρξία...

32 χρόνια αργότερα μία άλλη εφημερίδα γεννιέται μέσα από την απεργία των απλήρωτων δημοσιογράφων, τεχνικών
και διοικητικών της Ελευθεροτυπίας υποδυόμενη την ...Ελευθεροτυπία ως κακέκτυπο. Βλέποντας την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επαναλάβει το σενάριο του συνοδού (escort) στην άνοδό του στην εξουσία. Δεν τα καταφέρνει.
Κι ας είναι ο "αυριανισμός" κι ο σταλινισμός βαθιά μέσα στην ψυχή της, όπως αποδεικνύει το σημερινό της κομμάτι στην 11 σελίδα (27/9 Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι) του Δ. Ψαρρά.
Αλλά και τον τρόπο που έφτασαν να χρησιμοποιούν μέχρι και τον Γλέζο.
Εκείνο που της μένει να καταφέρει είναι να γίνει: «Η εφημερίδα που γκρέμισε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Αλλοι καιροί. Αλλα μεγέθη ακόμη για τις αρνητικές σελίδες του Τύπου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όντως ως φάρσα!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times