Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπλοκή με Ολυμπιακή - Success Story

Εμπλοκή με Ολυμπιακή. Η MIG υποχρεώνεται να πληρώσει αποζημιώσεις
Τέσσερα χρόνια μετά την  ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας – η οποία αντί να αποφέρει όφελος επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο με 1,8 δισ. ευρώ, μία δικαστική απόφαση  δημιουργεί αναδρομικά σοβαρή εμπλοκή, δίνοντας τη δυνατότητα στη MIG να ζητήσει αναστροφή της αγοραπωλησίας ή καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων από το κράτος. Νέα προσκόμματα ανακύπτουν και στην υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της Olympic Air από την  Aegean.
Η απόφαση υποχρεώνει τη MIG να καταβάλει μεγάλες αποζημιώσεις σε απολυθέντες υπαλλήλους της Olympic Handling, θεωρώντας την  «καθολικό διάδοχο” της παλιάς Ολυμπιακής.
Ανατρέπεται ετσι ένα από τους βασικούς όρους της συμφωνίας πώλησης, που προέβλεπε ότι η Marfin Investment Group  αγοράζει την ΟΑ «απαλλαγμένη βαρών». Εκθετος μένει ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υπέγραψε μια συμφωνία με πολλά νομικά κενά, παρουσιάζοντας της ως “μεγάλη επιτυχία στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων”.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών όπου προσέφυγαν τέσσερις πρώην εργαζόμενοι της κρατικής Ολυμπιακής, έκρινε ότι δικαιούνται να λάβουν το σύνολο της αποζημίωσής τους (σχεδόν 300.000 ευρώ) όχι από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά από τη MIG, ιδιοκτήτρια των εταιρειών Olympic Air και Olympic Handling.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η Olympic Handling, υπό τη MIG, αποτελεί διάδοχη κατάσταση της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας, διότι το «ελληνικό κράτος μεταβίβασε τα πλέον αποδοτικά στοιχεία ενεργητικού». Αποδέχτηκε δηλαδή την άποψη των δικηγόρων των εργαζομένων, ότι πρόκειται για «κλασική μεταβίβαση εταιρείας», άρα ο αγοραστής υπεισέρχεται στα δικαιώματα και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ιδιωτική Ολυμπιακή έλαβε το σήμα, την αξιοπιστία, την καλή φήμη και την πελατεία της κρατικής Ο.Α., δηλαδήουσιαστικά όλη την εταιρεία και όχι ορισμένα στοιχεία, όπως είχε υποστηρίξει ο τότε υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης
Με βάση αυτή την απόφαση, εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αναμένεται να στραφούν κατά της MIG, διεκδικώντας αποζημιώσεις. Η MIG θα εφεσιβάλει ασφαλώς την απόφαση και θα αντικρούσει τις νέες προσφυγές. Εν κατακλείδι, αν χάσει στα δικατήρια, θα αναγκασθεί να στραφεί κατά του Δημοσίου, ζητώντας αποζημιώσεις ή αντιστροφή της αγοραπωλησίας.
Ηδη έχει αναγκασθεί να πληρώσει μέρος των αποζημιώσεων στους 4 εργαζόμενους, καθώς η δικαστική απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή,

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…