Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η επέκταση του μαύρου

Κείμενο - διαμαρτυρία που υπογράφουν έλληνες θεατρικοί συγγραφείς και γάλλοι άνθρωποι του θεάτρου για την ΕΡΤ, το οποίο αύριο θα δημοσιευτεί στην Humanité.


«NO SIGNAL». Αυτή η πρωτοφανής βία, που μέσα σε ελάχιστες ώρες, το βράδυ της Τρίτης, σκοτείνιασε τις οθόνες της ελληνικής τηλεόρασης και σίγησε τους κρατικούς σταθμούς ραδιοφώνου, μόνο μέρες χούντας θυμίζει.
Από τον εκλεπτυσμένο φασισμό των τεχνοκρατών της τρόικας, με ενδιάμεσο σταθμό την αγριότητα των ελλήνων νεοναζί, κατρακυλήσαμε γρήγορα στο πιό επικίνδυνο είδος φασισμού που συνδυάζει τον σιδερολοστό με τις κολαριστές μανσέτες.

Τελικά υπάρχει και πιο μαύρο από το μαύρο. Εκείνο που απορροφά, πέρα από το ορατό φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, και μαζί τα τελευταία ίχνη της αναιμικής δημοκρατίας μας.
Η πράξη αυτή, που δεν έχει κανένα προηγούμενο σε άλλη πολιτισμένη χώρα, δεν πλήττει μόνο το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη στηνενημέρωση, πλήττει ανεπανόρθωτα τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα μοναδικής αξίας αρχεία της ΕΡΤ, που διασώζουν τη μνήμη των μεταπολεμικών μας χρόνων κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα.
Ζητάμε την άμεση κατάργηση αυτής της αντισυνταγματικής πράξης και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Κάθε μορφή αλληλεγγύης από τους ευρωπαίους συναδέλφους μας θα είναι πολύτιμη.

Γιώργος Βέλτσος
Λεία Βιτάλη
Μαρία Γιαγιάννου
Δημήτρης Δημητριάδης
Άκης Δήμου
Σοφία Διονυσοπούλου
Μαρία Ευσταθιάδη
Κώστας Καραφύλλης
Βασίλης Κατσικονούρης
Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Γιάννης Μαυριτσάκης
Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μαρίνα Μέντζου
Κώστας Μουρσελάς
Γιώργος Νεοφύτου
Μάριος Ποντίκας
Λεωνίδας Προυσαλίδης
Νίνα Ράπη
Σάκης Σερέφας
Χρύσα Σπηλιώτη
Ανδρέας Στάικος
Αλέξης Σταμάτης
Τσιμάρας Τζανάτος
Γιάννης Τσίρος
Ανδρέας Φλουράκης
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Από Γαλλία συνυπογράφουν

Hélène Alexandridis (Ελέν Αλεξανδρίδης)
Anne Alvaro (Αν Αλβαρό)
GeorgesAperghis (Γιώργος Απέργης)
Marion Aubert (Mαριόν Ωμπέρ)
Jacques-Pierre Amette (Ζακ-ΠιερΑμέτ)
Ariane Ascaride (ΑριάνΑσκαρίντ)
Maïanne Barthès (ΜαϊάνΜπαρτές)
Razerka Ben Sadia-Lavant, (ΡαζέσκαΜπενΣαντιά-Λαβάν)
Christian Benedetti (ΚριστιάνΜπενεντετί)
Didier Bezace (ΝτιντιέΜπεζάς)
Jane Birkin (ΤζέινΜπίρκιν)
Edward Bond (ΈντουαρντΜποντ)
Robert Cantarella (ΡομπέρΚανταρελλά)
Antoine Caubet (ΑντουάνΚομπέ)
Hervé Celcal (ΕρβέΣελκάλ)
Enzo Cormann (ΕντζόΚορμάν)
Gilles Costaz (ΖιλΚοστάζ)
Emmanuelle Demoris (ΕμανουέλΝτεμορί)
Michel Deutch (ΜισέλΝτόιτς)
Anne Dimitriadis (ΑνΔημητριάδης)
Nasser Djemaï (ΝασέρΝτζεμαΐ)
Caroline Faber (ΚαρολίνΦαμπέρ)
Valérie Philippin (ΒαλερίΦιλιπέν)
Catherine Frot (ΚατερίνΦρο)
Michèle Foucher (ΜισέλΦουσέ)
Claudine Galéa (ΚλωντίνΓκαλεά)
Adel Hakim (ΑντέλΧακίμ)
Leslie Kaplan (ΛεσλίΚαπλάν)
Denis Lavant (ΝτενίΛαβάν)
Anne-Marie Lazarini (Αν-ΜαρίΛαζαρινί)
Michèle Lesbre (ΜισέλΛέσμπρ)
Vincent Leterme (ΒενσάνΛετέρμ)
Laurencine Lot-Verdun (ΛωρανσίνΛοτ-Βερντέν)
Judith Magre (ΖυντίτΜαγκρ)
André Marcon (ΑντρέΜαρκόν)
Jean-Michel Martial (Ζαν-ΜισέλΜαρσιάλ)
Jean- Louis Martinelli (Ζαν-ΛουίΜαρτινελλί)
Donatienne Michel-Dansac (ΝτονατιένΜισέλ-Ντανσάκ)
Arlette Namiand (ΑρλέτΝαμιάν)
Marc Pacquien (ΜαρκΠακιέν)
Fanny Paccoud (ΦανίΠακού)
Manuel Piolat-Soleymat (ΜανουέλΠιολά-Σολεϊμά)
Mathieu Poncet (ΜατιέΠονσέ)
Lina Prosa (ΛίναΠρόζα)
Olivier Py (ΟλιβιέΠυ)
Claire Rengade (ΚλαίρΡανγκάντ)
Dominique Reymond (ΝτομινίκΡεϋμόν)
Lydie Salvayre (ΛυντίΣαλβέρ)
Edith Scob (ΕντίτΣκομπ)
Michel Simonot (ΜισέλΣιμονό)
Brigitte Sy (ΜπριζίτΣυ)
Serge Valletti (ΣερζΒαλετί)
Jean Verdun (ΖανΒερντέν)
Jacques Vincey (ΖακΒενσέ)
Jean-Paul Wenzel (Ζαν-ΠωλΒεντζέλ)

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…