Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ούτε για γέλια ούτε και για κλάματα...

Να κλάψεις ή να γελάσεις για το κούρεμα των καταθέσεων και τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου;

Ανόητο ερώτημα! Ανόητη διατύπωση!

Να κλάψεις για τον μικρό και μεσαίο καταθέτη των 100 χιλιάδων ευρώ αν του τα κούρευαν όπως έλεγε η πρώτη απόφαση του Eurogroup!

(Γι' αυτό και το πρώτο "ΟΧΙ" της κυπριακής Βουλής ήταν μια μικρή νίκη! Πολύ μικρή όμως!)

Να κλάψεις και τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου καταθέτη-επιχειρηματία που τώρα δεν θα πληρωθούν επειδή το αφεντικό τους χάνει τα λεφτά του κατά 40, 50, 80%.

Να εξοργιστείς για τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο που επιβλήθηκαν από τους Ηγεμόνες της Δύσης αυτή η λύση στη μικρή Κύπρο!

Κι αν το πας κι ένα βήμα παρακάτω, να εξοργιστείς για την συντριβή ενός στραβού, άθλιου συστήματος καζινο-τραπεζών μέσα σε μία νύχτα.Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η συντριβή του. Το πρόβλημα είναι το "μέσα σε μία νύχτα". Οταν ξέρεις ότι πάνω σε αυτό στηριζόταν ολόκληρη σχεδόν η οικονομία του νησιού. Χιλιάδες επιχειρήσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι.

Οι οποίοι δεν προλαβαίνουν μέσα σε δύο σαββατοκύριακα να μάθουν να ψαρεύουν!

Είναι σαν αυτό που προσπαθούν χρόνια τώρα να κάνουν στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής όπου χιλιάδες αγρότες -ιθαγενείς οι περισσότεροι- καλλιεργούν κόκα. Τους καίνε, τους σφάζουν, τους βομβαρδίζουν για να σταματήσουν. Ομως δεν τους δίνουν εναλλακτικές. Τους σπρώχνουν στις αγκαλιές των καρτέλ και των Εσκομπάρ ή τους καταδικάζεις στην πείνα και τον αφανισμό.

Στην πείνα και τον αφανισμό καταδικάζουν τώρα και την Κύπρο ενώ ήξεραν. Χρόνια τώρα ήξεραν τι εστί το τραπεζικό της σύστημα και είχαν όφελος από αυτό! Τώρα πια δεν τους κάνει γιατί θέλουν να συγκεντρώσουν όλο το χρήμα στις δικές τους τράπεζες!

Να γελάσεις λοιπόν;

Αν όντως το έχεις πολύ ανάγκη μέσα στους σκυθρωπούς καιρούς μας, να γελάσεις που φορολογούνται οι μεγαλοκαταθέτες,οι ολιγάρχες, οι σπεκουλαδόροι, οι μεγαλομέτοχοι, οι αεριτζήδες Κύπριοι και Ελληνες!

Να γελάσεις που οι πλούσιοι, επιτέλους, γίνονται φτωχότεροι. Αρκεί να μην ξεχνάς ότι οι φτωχοί εξακολουθούν να γίνονται πιο φτωχοί!

Να γελάσεις που τα ιερά δισκοπότηρα των ομολόγων, των καταθέσεων, της ακίνητης περιουσίας, της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών συντρίβονται το ένα μετά το άλλο...

Αρκεί να μην ξεχνάς ότι αυτό δεν γίνεται ούτε από εσένα ούτε και για το καλό σου! Δεν αφορούν την κοινωνία όλα αυτά, δεν την κάνουν πλουσιότερη ή πιο ευτυχισμένη. Η κοινωνία θα εξακολουθεί να συμπιέζεται από τη λιτότητα και την ανεργία και κάθε μέρα που περνάει θα βυθίζεται στην εξαθλίωση και τον πόνο.

Να χαιρόσουν μόνο αν η Κύπρος είχε το χρόνο, την ψυχραιμία και οι πολιτικοί της, τη γενναιότητα να ακολουθήσουν το δρόμο που ακολουθεί από το 2008 έως σήμερα η Ισλανδία! Η χώρα που μόνη της αποφάσισε να τα αλλάξει όλα χωρίς να δεχτεί την παρέμβαση της όποιας τρόικας!

Τώρα δεν έχεις λόγο ούτε να κλάψεις ούτε να γελάσεις. Μόνο να παρατηρείς προσεκτικά και με ψυχραιμία όλα αυτά που συμβαίνουν για να κατανοήσεις όλα αυτά που θα έλθουν...

Και να διαβάζεις...


Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…