Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Enet: Κλειστόν γιατί δεν πληρώθηκε ένας λογαριασμός

Πάμε λοιπόν από την αρχή!
Πριν από τρεις-τέσσερις ημέρες εξαφανίστηκε το site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ από τον διαδικτυακό ορίζοντα. Χωρίς ειδοποίηση ή ανακοίνωση.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι ήταν πως η ιδιοκτησία το είχε κατεβάσει, κάπως άτσαλα!
Ατσαλη όμως ήταν μάλλον η σκέψη αυτή...
Κι εδώ που τα λέμε χρειάζεται μεγάλη δόση αυτοκαταστροφικότητας για να κάνεις τέτοια ζημιά.
Και η ζημιά είναι ΜΕΓΑΛΗ, όπως την εξηγώ στο προηγούμενο ποστ.
Μεγάλη και πρωτοφανής!

Σήμερα λοιπόν μάθαμε ότι τον διακόπτη τον κατέβασε το FORTHNET λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού για τον οποίο η διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος ζήτησε μια μικρή παράταση για να τον πληρώσει.

Η παράταση δεν δόθηκε!

Οπως γράφει ο Νίκος Μουμούρης:

η forthnet έκοψε τη σύνδεση του κτιρίου της "Ε" με το διανέτι. Εντός του κτιρίου βρίσκεται και ο nameserver. Αποτέλεσμα της διακοπής είναι να "χαθεί" η αντιστοίχιση του domain με την IP του enet το οποίο μπορείς να δεις αμα βάλεις την IP του site στο αρχείο hosts.txt (διαδικασία μανούρα για τον μέσο χρήστη, άσε που αυτό που θα δεις θα σε αποκαρδιώσει μιας και είναι "γυμνό" από styling). Τέλος πάντων, τα καλά νέα είναι πως το site (και τα data που περιέχει, μιλάμε για χοντρικά 400.000 κείμενα, χώρια οι φωτο, τα σκίτσα κτλ) υπάρχει, απλά είναι... αόρατο.

Προς Τι τέτοια πρεμούρα να εξαφανιστεί το enet.gr;
Διότι περί ΠΡΕΜΟΥΡΑΣ πρόκειται!

Κατά τα άλλα, αν αφαιρεθούν οι αρχικές μομφές, λόγω έλλειψης εκείνη τη στιγμή πληροφοριών, η ΖΗΜΙΑ που κάνει το Forthnet είναι αυτή που έχω περιγράψει!

Επανόρθωση λοιπόν και ΟΡΓΗ! Γιατί αυτό το πράγμα που κατέβηκε μέσα σε μία νύχτα έγινε με πολλούς κόπους για να έχει τέτοια αντιμετώπιση...

Ευτυχώς (αλλά γι αυτό δεν είχα αμφιβολία) το περιεχόμενο είναι καλά στην υγεία του και ασφαλές...


Ξετρυπώστε το Enet.gr

Οπως μας ενημερώνει στο προηγούμενο ποστ ο Κώστα Περήφανος (τεχνικός του enet):


για πρόσβαση στο enet.gr:

στο αρχείο

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\HOSTS
σε windows
η /etc/hosts
σε linux

βάζουμε τις παρακατω εγγραφές

78.108.34.5 www.enet.gr
205.251.209.219 s.enet.gr

όσο είναι "κάτω" η σύνδεση της forthnet

παμε σε browser, δινουμε www.enet.gr και voila!

(πιθανως να χρειαστει δικαιωμα administrator για την τροποποιηση του αρχειου)

Σχόλια

 1. Πάλι δεν φαίνεται ...
  Από τα site της "Ε"
  δες
  http://searchdns.netcraft.com/?host=*.enet.gr

  μόνο στο
  http://109.74.194.167/
  [dialogoi.enet.gr]
  υπάρχει πρόσβαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…