Η ώρα των εκδοτών, των καναλαρχών και των τηλεαστέρων πέρασε!

Τώρα είναι η ώρα των Δημοσιογράφων και της Δημοσιογραφίας.

Αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται συνείδηση πως ΑΛΛΟ η Δημοσιογραφία και ΑΛΛΟ τα ΜΜΕ-επιχειρήσεις. Πως στην εποχή μας, η ενημέρωση έχει πια φύγει από τα χέρια των εκδοτών-καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων και έχει περάσει στα χέρια των Δημοσιογράφων και των Πολιτών.

Το μέλλον μας ανήκει στην πραγματική Δημοσιογραφία, αυτή που γίνεται στο δρόμο και όχι στα κλειστά γραφεία των "ιδρυμάτων" του Τύπου και στη Δημοσιογραφία των Πολιτών και όχι των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των σχέσεων εξάρτησης.

Γίνεται ακόμη συνείδηση ότι δεν πρόκειται ποτέ πια να γυρίσουμε πίσω, στην εποχή πριν το 2008. Μια εποχή που οι "παχιές αγελάδες" έκρυβαν το πόσο άθλια ήταν στην πραγματικότητα και που μας οδήγησε στην σημερινή εξαθλίωση της κοινωνίας.

Γιατί η κοινωνία χρειάζεται σήμερα την ενημέρωση όσο ποτέ άλλοτε.

Οι δημοσιογράφοι ξεκινούν συντονισμένο αγώνα, όχι μόνο για να υπερασπιστούν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους, αλλά κυρίως για να αλλάξουν σελίδα, συνολικά, στην Ενημέρωση και τον Τύπο. Εντυπο και -κυρίως!- ηλεκτρονικό!

Είναι η ώρα μας!


Σχόλια

 1. Ποιοι δημοσιογράφοι, ρε Άνεμε; Εσύ και μερικοί ακόμα που αγωνιάτε. Οι επώνυμοι, οι εργαζόμενοι σε πολιτικά κι επιχειρηματικά γραφεία τύπου θα μείνουν στις ίδιες τακτικές. Το καλό είναι ο κόσμος άρχισε να βλέπει την αλήθεια κι αυτό που γράφεις και αναζητά ενημέρωση και πληροφόρηση αλλού. Το ψάχνει διαφορετικά. Κι αυτό είναι η ελπίδα. Και δίπλα σε τούτη την ελπίδα και μερικοί από εσάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα το δεχτώ αυτό που λες. Υπάρχουν εκατοντάδες άξιοι συνάδελφοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, σε όλα τα ΜΜΕ που τιμούν τη δουλειά μας. Που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης. Ανάμεσά τους εργάτες της επικοινωνίας με μισθούς πείνας αλλά και δάσκαλοι της δημοσιογραφίας.
  Ελπίζω σε αυτούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο "μερικοί" διαφωνείς; Θα συμφωνήσω, γνωρίζεις καλύτερα. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχω καμία επαφή με το χώρο (απ' έξω τα μαθαίνω). Ας μείνω με τη δική σου ελπίδα κι ας την ασπαστώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times