ANemos στα (Social) Media

Εδώ και αρκετό καιρό έχω ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς μου και του χρόνου μου στα Social Media. Διαβάζω, πειραματίζομαι, κάνω σεμινάρια, παραδίδω σεμινάρια, δέχομαι και δίνω συμβουλές και ιδέες. Το κάνω στην εφημερίδα που εργάζομαι, στο πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζομαι αλλά και σε δημοσιογραφικές ενώσεις -κυρίως την ΕΣΗΕΜΘ.

Σχεδόν καθημερινά αφιερώνω πάνω από 16 ώρες σε αυτά με κάθε τρόπο και σε διαφορετικά επίπεδα.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες εργάζομαι πάνω σε τρεις τομείς:

1.  στην Ψηφιακή Αφήγηση τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Βασικό μου εργαλείο είναι το Storify αλλά και το Quora. (τα αποτελέσματα τα βλέπετε, με πιο πρόσφατο αυτό για τον Μπίν Λάντεν. Περιμένω όμως τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας)

2. στην Κοινωνική Επιρροή (Social Influence) στα κοινωνικά δίκτυα. Εδώ δουλεύω κυρίως με το Klout αλλά και πολλά ακόμη εργαλεία.

Τέλος, συνεχίζω να δουλεύω στο πιο ...δουλεμένο μου project...

3. στο Digital Newsroom (Ψηφιακή Αίθουσα Σύνταξης) που έχει πάρει μορφή ολοκληρωμένου σεμιναρίου-εργαστηρίου για παλιούς και νέους δημοσιογράφους και ανθρώπους της επικοινωνίας.

(Κι ένα project στα σκαριά είναι το Social TV... Σε λίγο καιρό... Είναι στη φάση σημειώσεων ακόμη!)

Μέσα από όλα αυτά δοκιμάζω, για πρώτη ουσιαστικά φορά, να επικοινωνήσω με τους χρήστες Κοινωνικών Δικτύων εκτός Ελλάδας. Να σπάσω το "εμπόδιο" της γλώσσας μας. Να αναμετρηθώ με το "εκεί έξω". Δεν περίμενα σπουδαία πράγματα. Διαψεύσθηκα όμως. Τόσο (και κυρίως) στο Twitter όσο και στα άλλα Social με ακολουθούν δεκάδες "ξένοι".

Σύντομα θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σας κάποια συμπεράσματα από αυτές τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και καταγραφής. Πίστευα και πιστεύω ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται έτσι ώστε να καλλιεργείται καθημερινά το χωραφάκι του Αύριο.

Θα το κάνω...

Είναι θαυμαστά όσα μαθαίνω καθημερινά!

Και με κρατούν ζωντανό και αισιόδοξο!

(Επίσης ευχαριστώ για την μεγάλη αποδοχή -εδώ και 6 και βάλε χρόνια- και τη δύναμη που μου δίνετε. Δύναμη και επιρροή που μερικές φορές με φοβίζει και μου φορτώνει απίστευτες ευθύνες. Φοβάμαι την άστοχη χρήση και της δύναμης και της επιρροής στην επικοινωνία. (βλέπε κι αυτό: About.me) Προσπαθώ να κάνω την καλύτερη δυνατή χρήση τους χωρίς όμως να αλλάξω και τον προσωπικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνώ. Χωρίς να πειράξω όσες αρχές και αξίες έχω. Δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο! Κάνω λάθοι. Πολλά! Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει και διαφορετικά. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτές!)

Σχόλια

 1. δεν κάνει λάθη μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα, όσο για τη δουλειά σου, ο αριθμός αυτών που σε ακολουθεί τα λέει όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά και θα μπορέσεις. Είσαι απο τους καλύτερους δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Και δεν θα το έλεγα αν δεν το πίστευα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσωπικά σας παρακολουθώ και αν αυτό σας δίνει "θάρρος", σημειώνω,κρατάω και εφαρμόζω πολλά από όσα βλέπω ή διαβάζω από σας.

  Η δραστηριότητά σας γενικά αλλά και ειδικά σε αυτόν τον ανερχόμενο τομέα είναι δυναμική κι ελπίζω να υπάρχει εμπνευση και όρεξη για συνέχεια.

  Όσο για τα λάθη, ο μόνος που δεν κάνει είναι εκείνος που μένει αδρανής! Σύμφωνα με ένα μέρος του κόσμου και ο Πάπας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλω να σας ευχαριστήσω και εσάς τους τρεις και όλους.
  Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να αξιοποιήσω αυτή τη δύναμη -είναι πραγματική δύναμη- που μου δίνετε. Και ο μόνος τρόπος είναι να δίνω ένα χεράκι σε ό,τι δημιουργικό υπάρχει. Είτε γνώση, είτε ιδέα, είτε δράση, είτε δραστηριότητα είναι αυτή.
  Ωρα να δουλέψουμε μαζί...

  Στη διάθεσή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...