Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν απεργώ

Το διασωματειακό των εργαζομένων στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχει εξαγγείλει απεργία στις 7-8-9 και 10 Απριλίου.

Σήμερα, το λοιπόν, δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών ότι...

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΩ!

Δεν απεργώ για να σώσω τη θέση μου...
Δεν απεργώ για να κατοχυρωθώ εγώ τη στιγμή που εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς τα στοιχειώδη της επιβίωσης...
Δεν απεργώ για μηδενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας...
Δεν απεργώ για να σώσω την υπερχρεωμένη από δάνεια ζωή μου...
Δεν απεργώ για να σωθούν άθλια περιοδικά και εφημερίδες της τσόντας και της αλητείας...
Δεν απεργώ μαζί με τους τριπλοθεσίτες "συναδέλφους" μου...
Δεν απεργώ μαζί με τους "τηλεδημοσιογράφους"...
Δεν απεργώ επειδή το ζητούν οι συνδικαλιστές-δούλοι των αφεντικών τους...
Δεν απεργώ μαζί με εκείνους που ντροπιάζουν και τη δουλειά και τους αγώνες μας...
Δεν απεργώ μαζί με εκείνους που αδιαφορούν τόσα χρόνια τώρα για τα "μπλοκάκια" και που δεν αναγνωρίζουν ως μέλη των σωματείων τους όσους δουλεύουν στα ενημερωτικά site...
Δεν απεργώ με εκείνους που ποτέ δεν έχουν καθίσει να συζητήσουν για ΠΟΙΑ ΜΜΕ, για ΠΟΙΑ Δημοσιογραφία μιλάμε και για το πως όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν...
Δεν απεργώ γιατί ΔΕΝ αδιαφορώ για εκείνους που θα ήθελαν να ενημερώνονται από εμάς...

ΑΠΕΡΓΩ...

...γιατί ΑΥΤΗ η Δημοσιογραφία είναι η δουλειά μου. Η μόνη δουλειά που θέλω και ξέρω να κάνω! Κι αυτή η δουλειά κινδυνεύει!

ΑΠΕΡΓΩ...

...γιατί τώρα όσο ποτέ, η Δημοσιογραφία θα έπρεπε να στέκεται στην πρώτη γραμμή του ελέγχου της εξουσίας, στο πλευρό του κάθε πολίτη και του κάθε εργαζόμενου

ΑΠΕΡΓΩ...

...γιατί θέλω να μετρήσω πόσο πραγματική ανάγκη υπάρχει για το προϊόν της δουλειάς μου κι αν αυτό είναι η βάση για την ενημέρωση, τον δημόσιο διάλογο, τη γνώση που μεταφέρεται από την κοινωνία μέσα στην κοινωνία, μέσα στα κοινωνικά δίκτυα των πολιτών...

ΑΠΕΡΓΩ...

...γιατί είναι λίγα αυτά που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του. Γιατί είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί σαν ομάδες και συλλογικότητες...

ΑΠΕΡΓΩ...

...γιατί πέρα από τις καθημερινές ανάγκες, πέρα από τις χρεωμένες ζωές, πέρα από την αγωνία να πληρώσω τους λογαριασμούς, πέρα από τις θέσεις εργασίας, εννοώ να υπερασπίζομαι το μόνο που μου έχει απομείνει: την αξιοπρέπειά μου! Την χαμένη τιμή της δουλειάς μου! Το δικαίωμα να κοιτάζω τα παιδιά μου, τους συντρόφους μου, τον κόσμο ολόκληρο στα μάτια. Και να λέω, πως όχι, δεν γονατίζω!

Θα μείνω όρθιος!

Γι αυτό ΑΠΕΡΓΩ!

Υ.Γ. 1 Στα 25 χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα δεν έχω λείψει, παρά μόνο ΜΙΑ φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων. Κι αυτή, τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά που δεν απεργήσαμε, όσοι εργαζόμαστε στην Ελευθεροτυπία, ήταν γιατί θεωρήσαμε εκείνη την απεργία μια κοροϊδία στα μούτρα μας από την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ.

Y.Γ. 2 Θερμοπαρακαλώ όποιον διάβασε αυτό το ποστ, να διαβάσει κι αυτό: Ονειρεύομαι εφημερίδες Ισως καταλάβει τι εννοώ, στην πράξη! Ή, έστω, στο όνειρο!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…