Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το habeas corpus του 13ου αιώνα στο Δότες οργάνων με το ζόρι του 21ου


Για υπολογίστε: 5.000.000 Ελληνες που θεωρητικά μπορούν να υποστούν αφαίρεση ελαφρώς χρησιμοποιημένων οργάνων ΕΠΙ 10.000 ο ένας κατά μέσο όρο: 50.000.000.000 !!!

Οσα έταξαν σε Τρόικα, ΔΝΤ και άλλες Μαφίες!

Με τα όργανά μας θα τους πληρώσουν!!! 

Σχόλια

 1. Σε λίγο θα ψηφίσουν να κληροδοτείται η περιουσία όλων στο κράτος εκτός κι αν το δηλώσουμε προηγουμένως εγγράφως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή διαφωνείς; Εγώ αντιθέτως μόλις το άκουσα το υποστήριξα. Δωρητής από χρόνια έκρινα αυτή την είδηση από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων μηνών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λέγοντας εκ προοιμίου ότι υποστηρίζω την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεά οργάνων, όχι απλώς διαφωνώ αλλά βρίσκω από ύποπτο έως παράφρονα όποιον σκέφτηκε αυτή τη θηριωδία.
  Δεν είμαστε αυτοκίνητα για να μας πάρουν τα ανταλλακτικά πριν μας αποσύρουν. Ανθρωποι είμαστε. Και ανθρώπους αφήνουμε πίσω μας. Δεν είμαστε κρέατα.
  Ναι στη δωρεά οργάνων λοιπόν και μακάρι όλοι να γίνουμε δωρητές. Οχι όμως με το ζόρι και μάλιστα με δήλωση ότι δεν το επιθυμούμε!
  Φρίκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ακόμα και αν δίναμε όλοι από ένα νεφρό πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν. 5 εκ έλληνες (όσοι δεν είναι παιδιά, ηλικιωμένοι, αλκοολικοί, ναρκομανείς και άρρωστοι δηλαδή) επί 2 χιλ ευρώ = 10 δις ευρώ. Και τα 2 χιλ είναι καλή τιμή. Κάπου τόσο πρέπει να πάει στις Ινδίες το νεφρό. Και αν βάλεις την υπερπροσφορά που θα υπάρχει (5 εκ νεφρά μονομιάς) ίσα που πέφτει και η τιμή στο 1/10. Τελικά οι φτωχοδιάβολοι στην Ινδία θα την πληρώσουν πάλι που ένα νεφρό είχαν σε αυτή τη ζωή και αυτό δεν θα πιάνει πάνω από 200 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κι ομως αν το δεις υλιστικά και ανθρωπιστικά, ανταλλακτικά έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειλικρινά, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα ευγενή κίνητρα των νομοκαπελωτών του Μνημονίου,
  ΑΛΛΑ,
  με παραξενεύει το τελείως αντι-εμπορικό της νομοθετικής διάταξης, που εκ πρώτης όψεως δείχνει να επιτάσσει ένα πανάκριβο εμπόρευμα, όπως τα όργανα σώματος.
  Αν πρόκειται να διατίθενται στους λήπτες ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (που λόγω και υπερπροσφοράς λίγη σημασία θα έχουν), τότε λέω ΝΑΙ.
  Είναι κάτι, που χωρίς δισταγμό θα έπρεπε να κάνει ένα αληθινό κοινωνικό κράτος.
  Το habeas corpus αφορούσε το ζωντανό σώμα, όχι το πτώμα. Και επιτέλους, η κοινωνία εξελίσσεται. Οταν διατυπώθηκε το habeas corpus, ήθελε να προστατέψει τον δούλο και τον υπόδουλο. Δεν έγινε για να μας προστατέψει από την ...αιμοδοσία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σημασία έχει πρωτίστως το αποτέλεσμα, Άνεμε. Δέχομαι το φόβο σου και περιμένω να δω το πλήρες κείμενο του νόμου στη σχετική διαβούλευση. Κατ' αρχήν είμαι υπέρ του νομοσχεδίου, αλλά θα περιμένω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εντελώς λαϊκίστικα και με οργουελιανά επιχειρήματα όπου διαστρέφονται τα πάντα και χρακτηρίζεται ο νεκρός σκουπίδι (όπου η ταφή του δηλαδή η διάθεση του σώματός του μετα θάνατο είναι ιστορικά η αρχή του πολιτισμού) , η ελίτ της νεοφεουδαρχίας και τα απανταχού παπαγαλάκια της εισάγουν τον δούρειο ίππο του ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ νομικού όρου της ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ.
  Ενας νόμος να περιέχει αυτόν τον όρο και τελειώσαμε.

  Και ο χίτλερ ήθελε να σώσει την ανθρωπότητα απο αρρώστιες (μεσώ της ευγονικής)...
  Κανείς αθώως υποστηρικτής
  Μετά τα δεινά που έρχονται ελπίζουμε σε νέα δικαστήρια Νυρεμβέργης όπου δεν θα δικαστούν μόνο οι πρωταίτιοι αλλα και όλοι αυτοί που υποστηρίξαν το τερας γνωρίζοντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…