Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Κάθε μέρα που περνάει, φουντώνει όλο και περισσότερο το κίνημα ενάντια στην δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Χαλκιδική. Σε μερικούς μήνες μέσα δημιουργήθηκαν έξι επιτροπές αγώνα και συνεχίζουμε. Όσοι από τους πολιτικούς μας θέλουν ας το ακούσουν. Όσοι δεν το ακούσουν ή το "παίζουν" Πόντιοι Πιλάτοι και προσπαθούν να κοροιδέψουν τον κόσμο, κακό του κεφαλιού τους. Εάν δεν έχουν καταλάβει τις διεργασίες που συντελούνται μέσα στον κόσμο και δεν έχουν βγάλει τα διδάγματά τους από τα παθήματα του Πάγκαλου και άλλων στο Παρίσι και αλλού, ας εμμείνουν στον πολιτικαντισμό τους. Έτσι κι αλλοιώς δεν θα τον χαρούν για πολύ.


http://enpoarneas.blogspot.com/2011/03/blog-post_4861.html

Σχόλια

 1. Tέσσερεις μήνες πρίν:(2 Νοεμβρίου 2010 - 2 Μαρτίου 2011)

  ΠΗΓΗ:http://www.isotimia.gr/
  Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

  "Η τοπική κοινωνία θα έχει λόγο για την άδεια της Ελληνικός Χρυσός" λέει το ΥΠΕΚΑ

  "Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική θα ολοκληρωθεί «αφού εξασφαλιστεί χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες».
  Η «Ελληνικός Χρυσός» ελέγχεται από την European Goldfields στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

  Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρεται πως «με αφορμή αντιδράσεις της Τοπικής Κοινωνίας Χαλκιδικής και επιστολή του Δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου, κ. Βλαχόπουλου μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το «Επενδυτικό Σχέδιο» της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ανακοινώνεται ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς την Τοπική Κοινωνία και η όποια απόφαση σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Επενδυτικού Σχεδίου θα ολοκληρωθεί, αφού εξασφαλιστεί επαρκέστατος χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες, οι φορείς εκπροσώπησής τους, καθώς και τα θεσμοθετημένα όργανα της τοπικής κοινωνίας».

  Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστηρίζει πως «το συνοδευτικό έγγραφο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για τη δημοσιοποίηση της ΜΠΕ, βασίζεται σε απαιτήσεις τόσο της ελληνικής, όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας σε θέματα διαβούλευσης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ως εκ τούτου έχει «τυπικό» χαρακτήρα».

  Το ΥΠΕΚΑ «στοχεύει στην επιλογή των βέλτιστων λύσεων με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας προστασίας του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ανοικτή διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία, δεδομένου του σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα της επένδυσης, που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, διασφαλίζοντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης»."

  http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=88736
  Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

  Συμπτωματικά, φαίνεται ότι η Τοπική Κοινωνία έχει άλλη γνώμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011
  "Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού από την ΕΤ3"

  Με επιστολή τους Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής διαμαρτύρονται προς την ΕΤ3 για "μεθοδευμένη φίμωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής σε σχέση με την "επένδυση" μεταλλουργίας Χρυσού"

  Το κείμενο της επιστολής:

  Προς: Γενικό Διευθυντή ΕΤ3
  Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε., Ε.Σ.Ρ., Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ ΑΕ

  Θέμα: Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού

  Κύριε διευθυντά,
  Παρακολουθούμε με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση τη μεθοδευμένη φίμωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής σε σχέση με την "επένδυση" μεταλλουργίας Χρυσού στην περιοχή μας.

  Παρατηρούμε ότι από το σταθμό σας και ιδιαίτερα από την ανταποκρίτριά σας στην περιοχή, κ. Ρήγα, μεθοδεύεται ένας συνεχής αποκλεισμός οποιασδήποτε φωνής διαμαρτυρίας, ενώ αντίθετα, προβάλλονται με προκλητικό και αντιδεοντολογικό τρόπο, οι ενέργειες και δημοσιεύσεις των υπέρμαχων της επένδυσης και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.

  Συγκεκριμένα, ενώ έχετε κληθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα
  α) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων, 28/1/2011,
  β) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου και Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγίρων-Ακάνθου, 31/1/2011,
  γ) Αρναία, εκδήλωση Ενεργών Πολιτών Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, 13/2/2011,
  δ) Πολύγυρος, εκδήλωση από το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου, 20/2/2011 και πολλές άλλες στις οποίες παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες μελέτες ανεξάρτητων καθηγητών πανεπιστημίου και έγκριτων επιστημόνων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που επίκειται, απουσιάζατε από όλες, και φυσικά, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά προς ενημέρωση των τηλεθεατών σας.

  Αντίθετα οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκδήλωση ή πρωτοβουλία της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, προβάλλεται συνεχώς και με προκλητικό τρόπο και μάλιστα χωρίς καμία αναφορά σε αντιτιθέμενες απόψεις.

  Κύριε διευθυντά,
  Θεωρούμε ότι το κανάλι σας ως Μ.Μ.Ε. δημόσιου χαρακτήρα, δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται με αντιδεοντολογικό τρόπο και να παραπληροφορεί, ευνοώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία που κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη επένδυση.

  Σας καλούμε άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και να σταματήσει η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινωνίας.
  Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα των σχεδιαζόμενων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και τις γνωματεύσεις ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων (Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ) και ειδικών επιστημόνων, μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

  Οφείλουμε επομένως, όχι μόνο να αγωνιούμε για το μέλλον μας αλλά και να αγωνιστούμε για την αποτροπή του βιασμού της περιοχής μας. Μιας περιοχής που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς προορισμούς πανελλαδικά και παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς όπως γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ.
  Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

  Με εκτίμηση,
  Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας
  Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
  Επιτροπή Αγώνα Ιερισσού

  Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 3/03/2011 08:22:00 μμ
  Ετικέτες TV, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  http://respentza.blogspot.com/2011/03/3.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πηγή:http://europa.eu/index_el.htm
  Εuropa- H διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαικής 'Ενωσης

  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/08/1927&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

  "Reference: IP/08/1927 Date: 10/12/2008
  IP/08/1927

  Βρυξέλλες, 10 Δεκεμβρίου 2008

  Κρατικές ενισχύσεις:
  Η Επιτροπή κινεί έρευνα σε βάθος για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι 11 εκατ. €

  "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε έρευνα σε βάθος βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις της συνθήκης ΕΚ προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι όροι της πώλησης των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι 11 εκατ. € συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση.

  Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα εξετάσει την πώληση των μεταλλείων, που πραγματοποιήθηκε μάλιστα χωρίς ανοικτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών, σε τιμή που φαίνεται ότι είναι κατώτερη της αγοραίας αξίας τους.

  Η κίνηση έρευνας σε βάθος θα επιτρέψει στα ενδιαφερόμενα μέρη να σχολιάσουν τα προτεινόμενα μέτρα. Αυτό δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

  Η αρμόδια για τον ανταγωνισμό Επίτροπος, Neelie Kroes είπε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν χορηγήθηκε κάποιο κρυφό πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων και ότι η Ελλάδα ενέργησε όπως θα ενεργούσε κάθε άλλος ιδιώτης πωλητής σε σχέση με την πώληση των υπόψη περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.»

  Τον Ιούλιο του 2007, η Επιτροπή έλαβε καταγγελία βάσει της οποίας ήδη από το 2003 η Ελλάδα είχε χορηγήσει παράνομες ενισχύσεις στην μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο πλαίσιο της πώλησης των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας έναντι 11 εκατ. €. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας παράγουν χρυσό και χαλκό.

  Η Επιτροπή κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πώλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας χωρίς ανοικτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών σε τιμή πολύ κατώτερη της αγοραίας.

  Τον Ιούνιο του 2004, έξι μόλις μήνες μετά την συναλλαγή αυτή, μια διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών στον μεταλλευτικό κλάδο υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε 408 εκατ. €, δηλαδή πάνω από τριανταπέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής πώλησης των μεταλλείων.

  Επιπλέον, η σύμβαση πώλησης περιλάμβανε φοροαπαλλαγή και μείωση των διαφόρων νομικών αμοιβών υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..

  Βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις της ΕΕ, οι παρεμβάσεις του δημοσίου σε εταιρείες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθούν ελεύθερες ενισχύσεων εφόσον πραγματοποιούνται υπό όρους αποδεκτούς για έναν ιδιωτικό φορέα που ενεργεί βάσει των κανόνων της αγοράς (αρχή του επενδυτή της οικονομίας της αγοράς).

  Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας έρευνας, η Επιτροπή θα ελέγξει κατά πόσο το δημόσιο ενήργησε ως πωλητής της οικονομίας της αγοράς στο πλαίσιο της πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

  Το μη εμπιστευτικό κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με αριθμό υπόθεσης NN 61/2008 στο Μητρώο κρατικών ενισχύσεων < http://ec.europa.eu/competition/state_aid/register/> που βρίσκεται στον δικτυακό τόπο της ΓΔ Ανταγωνισμού μόλις διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το απόρρητο.

  Νέες δημοσιεύσεις αποφάσεων για κρατικές ενισχύσεις στο Διαδίκτυο και στην Επίσημη Εφημερίδα αναφέρονται στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό δελτίο State Aid Weekly e-News ".

  ( Reference: IP/08/1927 Date: 10/12/2008 )

  πηγή:http://europa.eu/index_el.htm
  Εuropa- H διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαικής 'Ενωσης

  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/08/1927&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πηγή:http://europa.eu/index_el.htm
  Εuropa - H διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης

  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/216&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

  Reference: IP/11/216 Date: 23/02/2011
  IP/11/216

  Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2011

  "Κρατικές ενισχύσεις:
  Η ελληνική μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει να επιστρέψει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους, και ότι, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων.

  Το ύψος της επιδότησης υπολογίστηκε σε 14 εκατ. ευρώ.
  Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν επιβαρύνθηκε ούτε με φόρους επί των συναλλαγών, το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.
  Κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927 ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας.

  Τα μεταλλεία βρίσκονται στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα.
  Είναι γνωστά για την παραγωγή χρυσού, αλλά και χαλκού, ψευδαργύρου, μολύβδου και αργύρου.

  Η Ελληνικός Χρυσός ιδρύθηκε με σκοπό την αγορά των μεταλλείων. Επί του παρόντος ανήκει στην καναδική μεταλλευτική εταιρεία European Goldfields.

  Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή.
  Επίσης, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών.

  Η Επιτροπή έλαβε σχετική καταγγελία τον Ιούλιο του 2007.
  Έκθεση σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός, η εκπόνηση της οποίας ανατέθηκε λίγο μετά την πώληση, υπολόγισε την αξία των μεταλλείων σε 25 εκατ. ευρώ.

  Οι φόροι που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί επί της πώλησης ανέρχονται σε 1,34 εκατ. ευρώ.
  Για τους ανωτέρω λόγους, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε παράνομη κρατική ενίσχυση, την οποία η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει, μαζί με τους τόκους.

  Το μη εμπιστευτικό κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με αριθμό υπόθεσης C 48/2008 στο Μητρώο κρατικών ενισχύσεων στον δικτυακό τόπο της ΓΔ Ανταγωνισμού μόλις διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το απόρρητο.

  Οι νέες δημοσιεύσεις αποφάσεων για κρατικές ενισχύσεις στο Διαδίκτυο και στην Επίσημη Εφημερίδα ανακοινώνονται στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό δελτίο State Aid Weekly e-News."

  ( Reference: IP/11/216 Date: 23/02/2011)

  πηγή:http://europa.eu/index_el.htm
  Εuropa - H διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης

  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/216&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ..."o χρυσός, η (τότε) εικαζόμενη κρατική ενίσχυση, η "Ελληνικός Χρυσός" και η Ελλαδίτσα μας"...

  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  Βρυξέλλες, 10.12.2008
  E(2008) 7853 τελικό

  http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/228780/228780_924004_12_1.pdf

  Θέμα: C 48/2008 (πρώην NN 61/2008) – Εικαζόμενη κρατική ενίσχυση προς την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. - Ελλάδα

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
  3. ΤΑ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ
  4. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
  5. ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
  6. ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
  7. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Βρυξέλλες, 10.12.2008
  E(2008) 7853 τελικό

  http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/228780/228780_924004_12_1.pdf

  (τα συμπεράσματα δικά σας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www.ecogreens-gr.org/
  Απόφαση της Κομισιόν για τις παράνομες ενισχύσεις στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.: ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ
  Δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου σε συνέχεια παλαιότερης ερώτησής του

  Ευρωβουλή - Νέα
  Παρασκευή, 25 Φεβ. 2011, 16:15
  http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1840:2011-02-25-14-17-10&catid=73:auroparlnews

  "Δηλώσεις για την απόφαση της Κομισιόν για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., που επιβάλλει την επιστροφή από την εταιρεία 14 εκατομμυρίων ευρώ ως παράνομων κρατικών ενισχύσεων, έκανε σήμερα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση και στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζει:

  «Πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου μιας σκοτεινής υπόθεσης, με πρωταγωνιστή τον κ. Πάχτα, τότε υφυπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη και νυν δήμαρχο στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
  Η απόδοση πολιτικών τουλάχιστον ευθυνών είναι απαραίτητη, καθώς το εξευτελιστικό τίμημα της μεταβίβασης, για το οποίο είχα κάνει ερώτηση και στην ευρωβουλή, τεκμηριώνεται πλέον και από την Κομισιόν.

  Το ζήτημα είναι τώρα είναι αν η απόφαση της Κομισιόν νομιμοποιεί την υπόλοιπη σύμβαση Πάχτα ή αν παραμένει το ενδεχόμενο καταδίκης και για άλλες πτυχές της σύμβασης, όπως η απαλλαγή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. από τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, η έκταση του δικαιώματος χρησικτησίας και άλλα "ψιλά".
  Από την πλευρά μου δεν μπορώ παρά να σταθώ δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, που επιμένουν ότι πολλές πτυχές παραμένουν αδιευκρίνιστες και ότι στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας παίζονται χρηματιστηριακά παιχνίδια.

  Η κατάσταση αυτή πρέπει να πάρει ένα τέλος. Οι "αεριτζήδικες" επενδύσεις δεν ήταν ποτέ η διέξοδος για την οικονομία της χώρας και η ερήμωση μιας τεράστιας περιοχής με ακύρωση των προοπτικών της για βιώσιμη οικονομία, δεν πρέπει να προχωρήσει»."

  Για την ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, στο
  http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=311:2010-04-23-14-17-46&catid=11:press-releases&Itemid=23

  Πλήρη κείμενα στο
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2010-2284&language=EL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Eπειδή οι μνήμες είναι νωπές:

  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: "Κυνήγι Θησαυρού;"

  ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΔΕΚΑ 10λεπτα video)

  ΜΕΡΟΣ 1/10
  VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=V6mIv7YU4x4&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 2/10
  VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=65rwr-B3hXU&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 3/10
  http://www.youtube.com/watch?v=zwSOfY9YedA&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 4/10
  http://www.youtube.com/watch?v=xvzp1N3rjVA&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 5/10
  http://www.youtube.com/watch?v=rD3C8WbLIyg&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 6/10
  http://www.youtube.com/watch?v=fazc6B0kphw&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 7/10
  http://www.youtube.com/watch?v=L8RBSNYsDE0&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 8/10
  http://www.youtube.com/watch?v=2zwmo5ZoNjY&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 9/10
  http://www.youtube.com/watch?v=9rpHgvnTjG8&feature=related

  ΜΕΡΟΣ 10/10
  http://www.youtube.com/watch?v=ZujhYibOS2M&feature=related

  "ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ;
  ΝΤΟΚIΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒOΡEIA ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" (19 Νοέ 2009 )

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου