Ασφαλίτες και Παρακρατικοί

12:45 χθες
Οι δύο πρώτες βόμβες κρότου λάμψης σκάνε χαμηλά, κάτω από την πλατεία, κοντά στο υπουργείο Οικονομικών
12:46
Πέντε κουκουλοφόροι τρέχουν ανάμεσα στους διαδηλωτές της ΔΕΗ και των ΗΛΠΑΠ, από Πανεπιστημίου προς Αγνωστο Στρατιώτη. Κρατούν μεγάλες λευκές σακούλες με συσκευασμένα σε λευκό χαρτί μπουκάλια.
12:47
Οι πέντε κουκουλοφόροι πετούν αναμμένες μολότοφ μπροστά στον Αγνωστο.
Η πλατεία Συντάγματος πνίγεται στα χημικά και στα δακρυγόνα

ΕΤΣΙ, ξεκίνησε ΟΛΑ, χθες!

Με χειρουργική ακρίβεια και συντονισμό!
Ημουν μπροστά όταν η ομάδα των κουκουλοφόρων παρακρατικών έτρεξαν και έριξαν τις μολότοφ.
Τους είδαμε όλοι. Δεν αντέδρασε κανείς. Αλλοι γιατί δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, άλλοι γιατί φοβηθήκαμε (ΤΙ;;;) και άλλοι λόγω ηλίθιας αμηχανίας.
Μπορούσαμε να τους είχαμε σταματήσει. Εύκολα! Πολύ εύκολα! Με δύο σφαλιάρες!
Δεν το έκανε κανείς!

Είμαι στο Σύνταγμα από τις 11 και 30. Πριν φτάσει η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ. Αρκετός κόσμος στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά, περαστικοί πολίτες και ανάμεσά τους...

...ομάδες 4-5 ατόμων με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Συνδικαλιστές δεν τους λες. Αντιεξουσιαστές δεν τους λες επίσης. ΚΝίτες, με τίποτα. Φορούν μαύρα μπουφάν μηχανής. Οι περισσότεροι είναι κοντοκουρεμένοι. Συζητούν μεταξύ τους. Κόβουν κίνηση. Πίνουν καφέδες.
Παρακάτω, απέναντι από το Εθνικό Κήπο, άλλες ομάδες. Ιδια κοψιά.
Ξανά πίσω, απέναντι από την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας δύο άλλες. Ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους ...χωρίς να ξεχωρίζουν.

Η πορεία του ΠΑΜΕ μπαίνει ταυτόχρονα από Σταδίου και από Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα.
Παρακολουθώ τις ομάδες των μαυροφόρων. Υποχωρούν πίσω από τον κόσμο.  Σχεδόν εξαφανίζονται.

Εμφανίζονται και πάλι στην ανάπαυλα, όταν έχει τελειώσει η πορεία του ΠΑΜΕ και αναμένεται η πορεία της ΓΣΕΕ. Μιλούν στα κινητά τους.

Τα ΜΑΤ παίρνουν θέσεις. Παρατηρώ την ομάδα μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία. Κάποιοι, πέρα από τον στάνταρ εξοπλισμό τους, έχουν και σφυριά. Κανονικά σφυριά με ξύλινη λαβή. Οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν από χθες στο διαδίκτυο.
Εκείνο που δεν κυκλοφορεί σε φωτογραφία είναι τα σφυριά που εμφανίστηκαν αμέσως μετά στις τσέπες των μπουφάν των μαυροφόρων.


Τα ΙΔΙΑ σφυριά κρατούν μετά από λίγη ώρα κουκουλοφόροι και σπάνε τα μάρμαρα γύρω από τις εισόδους του μετρό στην Πανεπιστημίου και την είσοδο του ΑΤΤΙΚΑ.

Το σχέδιο απλό: οι κουκουλοφόροι-χούλιγκαν έρχονται "άοπλοι" και εξοπλίζονται επί τόπου από τους μαυροφόρους ασφαλίτες και τους ΜΑΤατζίδες με σφυριά και βαριοπούλες.

Ξανά στη γωνία Πανεπιστημίου, την ώρα που καταφτάνει τρέχοντας η ομάδα με τις συσκευασμένες μολότοφ. Οι μαυροφόροι έχουν κινητοποιηθεί, τρέχουν παράλληλα, μαζί τους. Με το που πέφτουν οι μολότοφ αυτοί που τις έχουν ρίξει τρέχουν προς τις σκάλες που κατεβαίνουν στην πλατεία. Μαντέψτε ΠΟΙΟΙ τρέχουν μαζί τους!

Τα επεισόδια γενικεύονται στο κάτω μέρος της πλατείας.

Τους είδαμε όλοι. Δεν αντέδρασε κανείς.

Ανάλογες κινήσεις βλέπω να διαδραματίζονται λίγη ώρα αργότερα στο δρόμο προς και γύρω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Μαυροφόροι, χουλιγκάνοι, σφυριά και συσκευασμένες μολότοφ που βγαίνουν από "κρυψώνες" στον κήπο της Ακαδημίας και αλλάζουν γρήγορα χέρια.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι ένστολοι συνάδελφοί τους!

Τους είδαμε όλοι. Δεν αντέδρασε κανείς.Παρόμοια ομάδα ασφαλιτών-παρακρατικών στη Θεσσαλονίκη, χθες!
Ιδια κοψιά με τους Αθηναίους συναδέλφους τους


ΥΓ1: Δεν θα πω πράγματα που ΔΕΝ είδα. Δεν θα πω ότι δεν υπήρχαν και μπαχαλάκιδες με δικές τους μολότοφ. Δεν θα πω αν η μολότοφ που έλουσε τον αστυνομικό πετάχτηκε από συναδέλφους του. Γράφω ΜΟΝΟ ότι βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και τίποτα άλλο...

ΥΓ2: Μπορούσαν να πιαστούν από τους διαδηλωτές αυτοί που περιγράφω; Φυσικά και μπορούσαν! Εύκολα! 

Σχόλια

 1. Σε ευχαριστώ για όσα μεταφέρεις από χτες Ναφτίλε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ημουν πίσω από ΔΕΗ, ΗΛΠΑΠ, με το μεγάλο πανώ της ΕΙΝΑΠ γύρω στους 200 νοσοκομειακούς και το μικρότερο πανώ των συμβασιούχων ΙΚΑ και 150 περιπου ΙΚΑτζήδες γιατρούς, οι 100 ίσως πρώτη φορά σε πορεία. Στη Σταδίου μετα τη Χρ.Λαδά μας προσπερνούν μια ομάδα μαυροντυμένοι παιδάρια, κουκουλοφόροι και προσπαθούν να αναμειχθούν μαζί μας για να χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα. Πίσω τους εφ ενός ζυγού σε άψογο σχηματισμό τους ακολουθεί μια διμοιρία πάνοπλων πράσινων ΜΑΤ και μιά με μπλέ αμφίεση. Κάνουμε αλυσίδες πρόσκαιρες και με το σύνθημα βγάλτε τις κουκούλες και ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ δεν τους αφήνουμε να εισχωρήσουν,στο ύψος του ΑΤΤΙΚΑ από τους 30 μαυροντυμένους οι 25 έχουν αποκαλυφθεί στο πρόσωπο, δεν έχουν σακίδια αλλά 5-6 κουκουλομένοι και με σύγχρονες αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι συνοδεία τους. Η διάταξη της πορείας είναι πυκνή και την ίδια ώρα από τηλεφωνήματα σε φίλους το ίδιο πυκνη στου ΛΟυμίδη έως και Χαλκοκονδύλη επί της Πατησίων και Σταδίου, Αιόλου. Το ΠΑΜΕ διαλύεται την ίδια ώρα στη Πα΄νεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, τα πεζοδρόμια τίγκα κόσμο, τα μαγαζιά όλα κλειστά.
  Επιβεβαιώνω τις ώρες που περιγράφεις, στρίβουμε για Βουλή από τον δρόμο των ξενοδοχείων, μας διεμβολίζουν οι μαυροντυμένοι και ανεβαίνοντας στο χώρο μπροστά στη μεγάλη Βρεττάνεια αρχίζει το πατηρντί στη πλατεία και στη Φιλελλήνων, όπως και στην Οθωνος.
  Πήρε μισή ώρα με άφθονη ρήψη δακρυγόνων να διαλύσουν αδιακρίτως τις μάζες των διαδηλωτών για να μην μείνουν στο Σύνταγμα. Οι μαυροντυμένοι με άνετους τζινάτους ασφαλίτες συναζελάζονταν ανενόχλητοι στα σκαλιά και στο μεγάλο πεζοδρόμιο απέναντι από τον άγνωστο στρατιώτη, έχω φωτογραφίες.
  Ο παπουτσης έχει άλλοθι ήταν στη Ρώμη, ο κόσμος φώναζε έξω η χούντα του ΠΑΣΟΚ σύνθημα που ίσως δεν του αρέσει. Τα δακρυγόνα είχε αεράκι με άρωμα λεμόνι διαλυόντουσαν γρήγορα στην Αμαλίας αλλά στα στενά Φιλελλήνων Απόλλωνος κλπ στη πλάκα κάναν το πέδίο κόλαση σε όσους φεύγαν για Μοναστηράκι. Από Εθν. κήπο ,Ζάππειο σχετική ησυχία με πολλές εφεδρίες των ΜΑΤ. Μενονωμένοι ύποπτοι ασφαλίτες επιχείρησαν να ρήξουν το σύνθημα να καει το μπουργέλο η Βουλή αλλά το μειούμενο πλήθος των στατευμένων γκρουπών του Μετώπου δεν ενέδωσε. Μήπως το ΠΑΜΕ δεν κάνει καλά που διαλύεται αμέσως θαρρείς και έχει αδελφοδιώχτη;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ημασταν περίπου στο ίδιο σημείο κι από ότι φαίνεται είδαμε τα ίδια πράγματα.
  Χαίρομαι γι αυτό!
  Καιρός να μιλήσουμε όλοι για το παιχνίδι που παίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επίσης επιβεβαιώνω ότι οι μαυροντυμένοι ασφαλίτες φώναζαν "να καεί το μπουρδέλο η βουλή". Το μόνο σύνθημα που εκστόμισαν όσες ώρες ήσαν εκεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σημαντική λεπτομέρεια που ξέχασα και στο γκρούπ της Σταδίου και στην Αμαλίας σημαντική μερίδα των μαυροντυμένων ήταν λιπόσαρκοι, αναιμικοί εμφανώς χρήστες τοξικών ουσιών.Σαν να ακολουθούσαν τα πρεζάκια τον έμπορα που θα τους έδινε τη δόση τους. 3-4 με εμφανώς αιματοκρίτη κάτω του 25% απορούσα σαν γιατρός έτσι πως παραπατούσαν πως στέκονται όρθιοι,όμως ακολουθούσαν αυτούς που έκοβα σαν 30αρηδες ασφαλίτες στο μεριδολόγιο της μολότοφ! Λίγο καλύτερη περιφρούρηση δεν βλάπτει, να γιατί κρατά η αστυνομία 80.000 πρεζάκια αρρώστους χωρίς τη φυσική τους θέση δίπλα σε γιατρούς σε οργανωμένα κέντρα απεξάρτησης, για νάχει εύκολους πειθήνιους ανθρώπους να μην γίνουμε ποτέ ποτάμι που θα τους πνήξει σαν λαοθάλασσα διαμαρτυρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εύγε στρατιωτάκια του ΠΑΜΕ, πετυχημένη η παρέλασή σας. Πάλι εξετάσεις καλής συμπεριφοράς δώσατε στα αφεντικά σας.

  Μπεεεεεεεεε.....

  Ξέχασα όμως, ξέρει το κόμμα, ξέρει...

  Να είναι η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος.

  Αϊ μαμηθείτε σεκιουριτάδες των αφεντικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χαφιέδες και πρεζάκηδες και ταξικά κωθώνια. Δε θα σε αλαφιάζουνε με τις πολιτικές τους ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χτες τα πραματα,μαλλον ητανε διαφορετικα σ'ενα βαθμο...ο κοσμος ηταν αγριεμενος και οι ΄΄μπαχαλακηδες΄΄το καταλαβανε.Οι γνωστες προβοκατσιες των παρακρατικων σε λιγο καιρο δεν θα πιανουν τοπο..Ετσι και φουντωσει η οργη των διαδηλωτων,θα τρεχουν να κρυφτουν,μαζι με τα σαλιαροπαιδα που εκτρεφουν χρονια τωρα σε βαρος των εργαζομενων.Ας θυμηθουμε..χτες φτασαμε ολοι σχεδον στο Συνταγμα,κατι που δεν εγινε στη προηγουμενη πορεια.Αυριο θαναι χειροτερα γι'αυτους,θα ανοιξει η γη να τους καταπιει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο,
  μια βολεμένη και ευφυής δικαιολογία,
  διατηρούμε την εσώτερη τη βρώμα μας,
  μ’ επαναστατική φρασεολογία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ti να πω όταν φκιάχνετε φαντάσματα για να κτυπάτε και να βρίζετε αγαπητέ ανώνυμε....Εγώ τουλάχιστον είμαι γνωστός επώνυμος Ο Στέλιος ο φονιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. τραβατε ρε για δουλεια στις οικοδομες και αφηστε τις πορειες ,τεμπελιδες ολοι σας,κοπροσκυλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times