Η Δυσκοίλια Αριστερά του Αλκη Ρήγου και οι Μετανάστες

Εξακολουθώ να υποστηρίζω την άποψη, και δεν θα πάψω να το κάνω, ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι μερικώς συγχυσμένος, μερικώς ανόητος, μερικώς προοδευτικός, μερικώς διαυγής, μερικώς φαιδρός, μερικώς αρτηριοσκληρωτικός...
Επίσης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρανόηση ενός κειμένου, και μάλιστα από έναν καθηγητή ο οποίος οφείλει να διαλύει τις παρανοήσεις, δεν είναι διόλου συμπτωματική και μεμονωμένη. Οταν παρανοείς ένα κείμενο, που, διάβολε, είναι εκεί, μπροστά σου και μπορείς να το διαβάσεις και να το ξαναδιαβάσεις και να το ξαναδιαβάσεις, τότε τι κάνεις με την πραγματικότητα που είναι εκεί έξω;
Η περίπτωση του Αλκη Ρήγου δεν μπορεί λοιπόν να είναι άσχετη με την κατάσταση της Αριστεράς, της κατάστασης στα ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και το επίπεδο μέρους της ελληνικής διανόησης. Της Δημοκρατίας, στο τέλος-τέλος...
Διότι, για φαντάσου τι θα είχα να πάθουμε αν κάτι τέτοιοι τύποι αποκτούσαν, πέρα από την ακαδημαϊκή και την εκτελεστική εξουσία!
Τρόμος!
Οπως τρόμο προκαλεί και αυτό που συμβαίνει στη Νομική σχολή της Αθήνας όπου οι συγγενείς του Ρήγου αποφάσισαν να στήσουν ακτιβιστικό χάπενινγκ σε βάρος 230 μεταναστών.
Προφανώς το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με "την κατάληψη ενός δημόσιου χώρου" ούτε με τον τρόπο διαμαρτυρίας που κάνει την Τρέμη και τον Καψή να βαράνε τηλε-υστερίες...
Το πρόβλημα έχει να κάνει με αυτήν ακριβώς την παρανόηση της πραγματικότητας! Μιας πραγματικότητα ήδη προβληματική, καθότι εξαιρετικά πολύπλοκη και που, επειδή αδυνατώ να την εξηγήσω και αναλύσω αποφασίζω να την κάνω ακόμη πιο προβληματική και πολύπλοκη!
Η πραγματικότητα του (κάθε) Αλκη Ρήγου είναι ασπρόμαυρη...
Πράγμα που λίγο απέχει από την κατάμαυρη πραγματικότητα του Μιχαλολιάκου.
Είναι μια πραγματικότητα μανιχαϊστική.
Καλός ο ένας, κακός ο άλλος. Κι όσοι βλέπουν τα πράγματα "έγχρωμα" είναι "λίγοι", είναι "ανόητοι", είναι "γραφικοί"...
Σε αυτήν την πραγματικότητα "ο Μετανάστης είναι εξ ορισμού καλός (δηλαδή, δεν είναι άνθρωπος!) κι αφού είναι καλός, εμείς οι εξ ορισμού σωστοί μπορούμε άνετα να τον διατηρούμε ως pet στις ιδεοληπτικές μας ονειρώξεις κι επειδή επίσης έχουμε βαρεθεί την επαναστατική γυμναστική μπορούμε να τον βάλουμε να την κάνει αυτός για εμάς". Κι ας τον εκθέτουμε έτσι στο στόμα του Λύκου. Ας τον ρίχνουμε ανυπεράσπιστο απέναντι στα λιοντάρια της τηλεόρασης, απέναντι στους φόβους του μικροαστού, απέναντι στη βία της αστυνομίας...
Χωρίς στρατηγική, χωρίς διέξοδο... Τους παίρνουμε, τους οδηγούμε στη Νομική, τους αφήνουμε μέσα και μετά βγαίνουμε εμείς στα κανάλια και διαμαρτυρόμαστε!
Ούτε μια έξοδο κινδύνου δεν τους εξασφαλίζουμε, σε περίπτωση που μπουκάρουν μέσα και τους βγάλουν με τις αλυσίδες... Μπας και τους στείλουν πίσω στα σφαγεία των χωρών τους... Μπας και...

Ο Αλαβάνος (και όλος ο θίασος της κουλής αριστεράς) στον Πρετεντέρη, ο μετανάστης στον ντάκο!
Βολικό!
Τρομακτικό!
Λογικό όμως (δυστυχώς!) αν ο σκεφτείς ότι ο Αλκης Ρήγος παράγει "ιδεολογία" μη μπορώντας να διαβάσει καν ένα κείμενο!

Και πολύ ασχοληθήκαμε!
Μας στοιχειώσατε τα όνειρα... Μας καθηλώσατε στην ανοησία σας... Μας πνίξατε...
Το καταλάβατε;
Δεν μας αδειάζετε τη γωνιά τώρα να ασχοληθούμε και με τίποτα σοβαρό, κύριε Ρήγο;
Π.χ. με τους μετανάστες και τα τεράστια προβλήματά τους;Σχόλια

 1. Συμφωνώ, ANeme και σε πρόσφατο σχόλιο μου για το παραπάνω θέμα, είχα την άποψη, ότι το ζήτημα έχει "βαθύτερα αίτια" και δεν αφορά μεμονωμένη δυσκολία αντίληψης.

  Γι αυτό το λόγο το ζήτημα δεν είναι μόνο επί προσωπικού, αλλά αφορά λαθεμένη πολιτική αντίληψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά και δεν είναι μόνο επί προσωπικού. Αυτό είναι το Κακόηθες Μελάνωμα της αριστεράς. Μια από τις κακοδαιμονίες της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όντως,έτσι είναι.
  Παρόμοιες αντιλήψεις συνιστούν χρόνιες παθογένειες και πρέπει να αποκρούονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αχταρμάς... Θα περίμενε κανείς από έναν δημοσιογράφο να γνωρίζει ακριβώς τα γεγονότα ώστε να κρίνει σωστά πριν γράψει, ό,τι ακριβώς εμμετικά πλασσάρουν οι Τρεμοπρετεντέρηδες και τα μεσοβέζικα του "Κ"ΚΕ.
  Περί Νομικής ο λόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο δημοσιογράφος θα καταγράψει τι γίνεται και τι θα γίνει.
  Ο αριστερός θα πρέπει να σκέφτεται αριστερά, μαχητικά, στρατηγικά και όχι ακτιβιστικά σαν γκρουπούσκουλο ή σαν αριστερός της πολυθρόνας.
  Και να καταλάβει πόση ζημιά κάνει στο χώρο του (στ' αρχίδια μας βεβαίως βεβαίως) αλλά κυρίως στους μετανάστες που τους τοποθετεί απέναντι στην κοινωνία και τους θέτει σε ΑΜΕΣΟ κίνδυνο. Κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο αχταρμάς είναι στα μυαλά των Ρήγων-καρεκλοκένταυρων και των ΣΥΝ-αυτώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμφωνά απόλυτα με όσα γράφεις, αλλά μια απορία γιατί με ενόχλησε. Ο Αλέκος Αλαβάνος (τον θεωρώ σημαντικό κεφάλαιο για την αριστερά παρά τα σοβαρά λάθη των δύο τελευταίων χρόνων) που κολλάει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στο ότι επιμένει να πηγαίνει εκεί που τον (μας) φτύνουν. Αυτή η τηλεορασιομανία έχει πληρωθεί πανάκριβα, αν θυμάσαι κι από τις Ευρωεκλογές και το πάνελ των αρχηγών. Ελεος όμως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οκ. Να το δεχτώ, αν και είναι πολύ δύσκολο σήμερα να κάνεις πορεία... προς το λαό. Να μην σε ενοχλώ άλλο γιατί είναι μεγάλη συζήτηση και κινδυνεύουμε να εξωκοίλουμε από το βασικό σου θέμα, με το οποίο, επαναλαμβάνω, συμφωνώ απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ο Τσίπρας διαπίστωσε τον πραγματικό αχταρμά:

  " Η σημερινή πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι απολύτως λογική και την υποστηρίζουμε. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κωφεύει χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.  Καλούμε επίσης, το Δήμαρχο Αθηναίων, που, και ως Συνήγορος του Πολίτη, είχε επιδείξει ανάλογη ευαισθησία, να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση. Καθώς επίσης καλούμε και το συνδικαλιστικό κίνημα να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν λύσεις τις οποίες πρέπει όλοι με ευθύνη να επιδιώξουμε.

  Για παράδειγμα, προτείνουμε, εφ’ όσον και η επιτροπή των αγωνιζόμενων μεταναστών το επιθυμεί, να μεταφερθούν ασφαλώς σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους, να αποκτήσουν χαρτιά, ιδίως όσοι το δικαιούνται, ζούνε για πολλά χρόνια σ’ αυτή τη χώρα, εργάζονται και έχουν δικαιώματα".

  Καιρός να μαζευτούν και τα γκρουπούσκουλα τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εξαιρετικό κείμενο. Συμφωνούμε απολύτως. Κι εγώ κάτι τέτοιο ήθελα να γράψω, αλλά με πρόλαβες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ ANemos

  Για ποιά αριστερά μιλάτε εσείς του ατομισμού της πάρτης της καλοπέρασης της κριτικής του καναπέ σε ποιό κοινωνικό σώμα υπάρχετε? Το μελάνωμα για όλη τη κοινωνία και οχι μόνο για την αριστερά είσαστε μόνο εσείς αντι-κοινωνικά αλληλέγγυοι μόνο σε οτι σας "βολεύει".
  Ποια αλήθεια είναι η αξιακή σας αντίληψη για το θέμα ΚΑΜΙΑ το μόνο που συζητάτε είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ.
  Δεν μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε τίποτε άλλο απο το πώς θα κριτικάρετε το πραξεολόγιο της αριστεράς,βουτηγμένοι μέχρι το κεφάλι στη λάσπη των αγορών και των κέντρων τους.
  Μαζί κι αντάμα με όλες τις ΜΚΟ για να κάνετε περιγραφές τρόμου και επίδειξη νομιμοφροσύνης προς "κέντρα" που σας συντηρούν πολιτικές δυνάμεις των δημοσκοπικών σωλήνων.
  Συνεχίστε οπου ναναι ο ΓΑΠ θα σας αποκαταστήσει στο κάδρο της ανυπαρξίας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...