Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το τρομο-τσίρκο και η δημοσιο-κατάντια

"Εξαρθρώθηκε η τρομοκρατία"
"Πιάσανε τη Σέχτα"
"Πιάσανε του Πυρήνες"
"Εκαναν 2,3,4,5 συλλήψεις"
"Εκαναν 5,10,15, 20 προσαγωγές"
"Βρήκαν τα όπλα της Σέχτας"
"Ετοίμαζαν χτύπημα για τον Γρηγορόπουλο"
"Βρήκαν τα όπλα που σκότωσαν τον Γκιόλια"

Διαρροές από τη ΓΑΔΑ, της ΕΥΠ, τα σκοτεινά υπόγεια...
Κι από εκεί άρχισαν να τα ξετυλίγεται το τηλε-γαϊτανάκι...

Να αναμεταδίδεται το λαχταριστό εμπόρευμα της αστυνομίας από τα "βαποράκια" της παραπληροφόρησης...

"Δημοσιογράφοι-βαποράκια"

Η κατάντια της δημοσιογραφίας...

Και τώρα ακόμη, δύο η ώρα Κυριακής, τα επαναλαμβάνουν. Ενώ η βαλλιστικές δείχνουν ότι "ουδεμία σχέση με την τρομοκρατία".

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί μας λένε "ρουφιάνους - δημοσιογράφους"...

Μας διασύρουν "συνάδελφοι"...
Μας σπρώχνουν στην ανεργία "συνάδελφοι"...

Και δεν κάνουμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εξευτελισμό. Των "συναδέλφων"!

Σχόλια

 1. Το μόνο που δεν είπαν τα βαποράκια είναι ότι βρέθηκε το 45άρι της 17Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και άλλη κατάντια...

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230315

  As a side note: Η google αναζήτηση "site:marianaonice.blogspot.com κωλοεβραίοι" δεν επιστρέφει κανένα αποτέλεσμα (ούτε στο google cache).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λυπάμαι πραγματικά τους συλληφθέντες και τις οικογένειες τους για τον γολγοθά που πρόκειται να τραβήξουν τα επόμενα χρόνια,προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατασκευασμένες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.Η εκτίμηση μου είναι ότι πρόκειται,στη χειρότερη περίπτωση,για γκαζάκηδες αναρχικούς οι οποίοι λόγω ερασιτεχνισμού στη δράση τους αφήσανε κάποια ίχνη βάσει τον οποίων εντοπίστηκε και η ταυτότητα τους από την αντιτρομοκρατική.Έτσι λοιπόν όποτε παραστεί ανάγκη να στηθεί σκηνικό αντιτρομοκρατικής υστερίας,υπάρχουν έτοιμα ονόματα στα συρτάρια τα οποία κατηγορούνται για αδικήματα που δεν διέπραξαν ποτέ.Έτσι δίδεται τακτικά ένα μήνυμα στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους,ότι όποιοι παρατραβάνε το σχοινί θα έχουν ανάλογη μοίρα.Βέβαια αυτό το πανηγύρι δεν θα μπορούσε να στηθεί δίχως τους καθεστωτικούς δημοσιοκάφρους,οι οποίοι αναμεταδίδουν σε μορφή copy-paste τις ανυπόστατες αρλούμπες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(μην ξεράσω!)σχετικά με την εξάρθρωση δήθεν τρομοκρατικών οργανώσεων.Τα σενάρια που δίνουν στη δημοσιότητα για τη δράση αυτών τον ομάδων έχουνε κενά και τρύπες από εδώ εώς τη Ζιμπάμπουε,πράγμα εμφανές σε άσχετους σαν κι εμένα.Κανένας από αυτούς από τους δημοσιογράφους δεν αναρωτήθηκε γιατί τόσες ασάφειες και αβίαστες αντιφάσεις;Η δημοσιογραφική έρευνα γι`αυτούς έχει πεθάνει προ πολλού,πόσο μάλλον η δεοντολογία.Λυπάμαι πραγματικά γιατί το κράτος συμπεριφέρεται σε κάποιους συμπολίτες μας σαν υποκοσμική συμμορία και οι πλέον γνωστοί δημοσιογράφοι αντί να το καταγγείλουν όχι απλά συναινούν,αλλά συμμετέχουν σαν ισότιμα μέλη αυτής της συμμορίας.Είμαστε ανυπεράσπιστοι.Τέλος.Όποιος τους κάτσει στραβά τον τυλίγουνε σε μία κόλλα χαρτί με τον τρομονόμο και τον στέλνουνε στο κελί,παρέα με τους Ξηρούς και συνάμα τον διαπομπεύουν και στα κανάλια.Μπορεί βέβαια οι εκτιμήσεις μου να είναι λανθασμένες,απλά έτσι μου φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή.Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λυπάμαι πραγματικά τους συλληφθέντες και τις οικογένειες τους για τον γολγοθά που πρόκειται να τραβήξουν τα επόμενα χρόνια,προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατασκευασμένες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.Η εκτίμηση μου είναι ότι πρόκειται,στη χειρότερη περίπτωση,για γκαζάκηδες αναρχικούς οι οποίοι λόγω ερασιτεχνισμού στη δράση τους αφήσανε κάποια ίχνη βάσει τον οποίων εντοπίστηκε και η ταυτότητα τους από την αντιτρομοκρατική.Έτσι λοιπόν όποτε παραστεί ανάγκη να στηθεί σκηνικό αντιτρομοκρατικής υστερίας,υπάρχουν έτοιμα ονόματα στα συρτάρια τα οποία κατηγορούνται για αδικήματα που δεν διέπραξαν ποτέ.Έτσι δίδεται τακτικά ένα μήνυμα στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους,ότι όποιοι παρατραβάνε το σχοινί θα έχουν ανάλογη μοίρα.Βέβαια αυτό το πανηγύρι δεν θα μπορούσε να στηθεί δίχως τους καθεστωτικούς δημοσιοκάφρους,οι οποίοι αναμεταδίδουν σε μορφή copy-paste τις ανυπόστατες αρλούμπες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(μην ξεράσω!)σχετικά με την εξάρθρωση δήθεν τρομοκρατικών οργανώσεων.Τα σενάρια που δίνουν στη δημοσιότητα για τη δράση αυτών τον ομάδων έχουνε κενά και τρύπες από εδώ εώς τη Ζιμπάμπουε,πράγμα εμφανές σε άσχετους σαν κι εμένα.Κανένας από αυτούς από τους δημοσιογράφους δεν αναρωτήθηκε γιατί τόσες ασάφειες και αβίαστες αντιφάσεις;Η δημοσιογραφική έρευνα γι`αυτούς έχει πεθάνει προ πολλού,πόσο μάλλον η δεοντολογία.Λυπάμαι πραγματικά γιατί το κράτος συμπεριφέρεται σε κάποιους συμπολίτες μας σαν υποκοσμική συμμορία και οι πλέον γνωστοί δημοσιογράφοι αντί να το καταγγείλουν όχι απλά συναινούν,αλλά συμμετέχουν σαν ισότιμα μέλη αυτής της συμμορίας.Είμαστε ανυπεράσπιστοι.Τέλος.Όποιος τους κάτσει στραβά τον τυλίγουνε σε μία κόλλα χαρτί με τον τρομονόμο και τον στέλνουνε στο κελί,παρέα με τους Ξηρούς και συνάμα τον διαπομπεύουν και στα κανάλια.Μπορεί βέβαια οι εκτιμήσεις μου να είναι λανθασμένες,απλά έτσι μου φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή.Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…