Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τόσο καιρό...

Τόσο καιρό αγωνιζόμασταν να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας μας (τις δουλίτσες μας)...


...και κανείς δεν σκέφτηκε...


...πως έπρεπε να αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη δουλειά μας!


Γιατί η δουλειά μας δεν έχει να κάνει με καμιά θέση εργασίας!
Γιατί η δουλειά μας δεν είναι "άλλη μια δουλειά"!
Γιατί η δουλειά μας δεν είναι για να ζήσουμε εμείς καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!

Γιατί μια θέση εργασίας χωρίς δεοντολογία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς έλεγχο της εξουσίας, χωρίς να στηρίζει τον αναγνώστη, χωρίς να παλεύει για τη δημοκρατία και το δίκιο...

...δεν είναι δουλειά!

Είναι μια δουλίτσα! 
Είναι δουλικότητα!
Ακόμη χειρότερα: είναι μια επικίνδυνη δουλειά!

Τώρα λοιπόν που τα αφεντικά απολύουν ακόμη και τους δούλους τους...

...είναι καιρός εμείς οι δούλοι να ανακαλύψουμε και πάλι την ουσία της δουλειάς μας!

Για μια Δημοσιογραφία που δεν θα σκύβει το κεφάλι. Που δεν θα είναι συντεχνία. Που δεν θα παράγει προϊόντα...

...αλλά Ενημέρωση!


Υ.Γ. Αλήθεια, συνάδελφοι και σύντροφοι και φίλοι, έχετε παρατηρήσει πόσο παγερά αδιάφορο είναι το κοινό για τις πρόσφατες περιπέτειές μας, τις απολύσεις μας και τα λουκέτα στα ΜΜΕ; Δεν σας (μας) προβληματίζει αυτό;

Σχόλια

  1. Για το υστερόγραφό σας: αναρωτιέμαι μήπως τα τελευταία 20 περίπου χρόνια,συμβάλατε λίγο και εσείς έτσι ώστε το κοινό να μένει "παγερά αδιάφορο" στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας; Τρομερή εντύπωση μου έκανε όταν διάβασα τα πρωτοσέλιδα του αστικού τύπου της Ιρλανδίας πριν λίγες ημέρες. Διαμετρικά αντίθετα πρωτοσέλιδα αν τα συγκρίνω με όλα τα δικά μας πριν 6 μόλις μήνες. Το τόσο δημοφιλές σύνθημα στους τοίχους νομίζω ότι έχει κάνει δουλειά αν και η μπάλα σας παίρνει όλους δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει λέει ένα είδος μύκητα που ζει σε τροπικά δάση και όταν δεν υπάρχει τροφή κάνουν μία στήλη και περιμένουν πότε θα φυσήξει ο άνεμος να πάρει την κορυφή της στήλης να την μεταφέρει παραπέρα που υπάρχει τροφή. Τα υπόλοιπα μέλη που αποτελούν τη βάση της στήλης πεθαίνουν για χάρη της επιβίωσης του είδους. Ποιος δημοσιογράφος θα δεχόταν "να πεθάνει" μεταφορικά ή κυριολεκτικά για χάρη της επιβίωσης του κλάδου του; Ωστόσο οι συνθήκες στη φύση είναι φυσικές, ενώ οι συνθήκες στις ανθρώπινες κοινωνίες είναι εξανθρωπισμένες, οπότε η έννοια της "θυσίας" που ισχύει στη φύση δεν ξέρω εάν έχει ίδια λειτουργία και αξία. Αλλά κάποια στιγμή μας αναγκάζει η ίδια η ζωή όπως λες κι εσύ να αλλάξουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να το κάνουμε προβλεπτικά -εθελοντικά ή αναγκαστικά. Τελικά κατά κανόνα συμβαίνει το δεύτερο, διότι ακόμα απέχουμε πολύ από τόσο συνειδητοποιημένους ανθρώπους που να έχουν ανακαλύψει εκ νέου τη φύση μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oxi μόνο δεν φροντίσατε να σώσετε αυτή την υπέροχη δουλειά απο την οποία ολος ο κοσμος περίμενε τα πάντα αλλα εξωστρακίσατέ όλους εκείνους που πίστευαν κι αντιστέκονταν και τους καταδικάσατε στον δια της ανεργίας θάνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…