Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen (*)

Ο Ανεμος, κάπου εδώ, ολοκληρώνει τον κύκλο του...


*Για όσα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καλύτερα να μένουμε σιωπηλοί.
Λούντβιχ Βιτγκενστάιν

Σχόλια

 1. Το έχω μόνιμο μότο στη σελίδα μου, αλλά στα αγγλικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία έξοδος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί;;;
  Πρεσβύωψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. λυπάμαι πολύ εάν εννοείς πως εγκαταλείπεις. Τόσο αξιόλογη πένα. Εκτιμούσα φοβερά την οπτική σου.
  Καλή τύχη σ'εσένα και στην οικογένειά σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εν αναμονή έναρξης νέου κύκλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. βρε, άσε τα χαζά...ποιος κύκλος; ξεκίνα τον από την αρχή (επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως). ανησυχώ-ούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε κάπως πιο θεολογική γλώσσα:
  "Σιγή τιμάσθω το άρρητον".
  Αν χειροκροτήσουμε αρκετά, θα ξαναγυρίσεις στη σκηνή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ήσουν πάντα ειλικρινής και εκφραστικότατος. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. άφησα ξανά το σχόλιό μου, αλλά βλέπω ότι βρήκε κλειστή πόρτα,στο κουδούνι πάντως δεν έγραφε 'λογοκρισία'. ελπίζω απλώς να έγινε λάθος :p
  έλεγα απλώς ό,τι και οι προηγούμενοι..πολύ λυπηρό για το έργο που έχεις επιδείξει μέσα από αυτό το Blog που για πολλούς από εμάς ήταν το καθημερινό μας ξεστράβωμα.
  όπως και να ΄χει καλή συνέχεια, κ' για να αφήνεις κάτι τέτοιο καλή θα είναι...
  πσ. εγώ πάντως θέλω ένα encore!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλή συνέχεια. Μη χαθείς γενικώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ANeme ποιον θα έχουμε να μας προκαλεί για έρευνα και σκέψη? Ξανασκέψου το! Θέλω να ελπίζω ότι αφορά προσωρινή σιωπή λόγω των γεγονότων που είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς λογικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ANeme ποιον θα έχουμε να μας προκαλεί για έρευνα και σκέψη? Ξανασκέψου το! Θέλω να ελπίζω ότι αφορά προσωρινή σιωπή λόγω των γεγονότων που είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς λογικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κου-κούπετρος10/06/2010 11:15:00 π.μ.

  Του λόγου μου πάλι, στις σημερινές καταστάσεις θα πρότεινα ως στάση την παλιά γερμανική παροιμία:
  "Die Hunde bellen, die Karawane zieht weiter" (τα σκυλιά γαυγίζουν, αλλά το καραβάνι συνεχίζει το δρόμο του).
  Αλλά είμαι βέβαιος, θα βρείς τρόπο να συνεχίσεις. Αντοχή και καλή τύχη εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δεν κλείνει απλά ένα μπλογκ.
  Σιγεί μία από τις πιο αληθινές φωνές του διαδικτύου. Ελπίζω να αλλάξετε γνώμη γιατί -το έχω πει και θα το λέω- σας χρειαζόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. άραγε "δικαιούται διά να ομιλεί" κάποιος που έχει κλείσει τα σχόλια στο δικό του μπλογκ; δεν ξέρω, ξέρω όμως, ΑΝεμε, πως θα μας λείψεις, πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Είναι πολύς καιρός που βλέπω ότι σταμάτησες να γράφεις και προσπαθώ να το σεβαστώ και να μην προσπαθήσω να τοποθετηθώ επ' αυτού. Βλέποντας όμως το τί διαδραματίζεται γύρω μας, καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σωπούν οι φωνές που πραγματικά έχουν κάτι να πουν, και να φωνασκούν οι κενού λόγου φωνές. Πρέπει να ξαναγράψεις, σε παρακαλω μην φτωχαίνεις κι άλλο τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας... γιατί έχουμε αγώνα και πρέπει όλοι μας να πάρουμε την θέση μας στο γήπεδο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…