Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;

Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού" και αφορά και παλιότερους εργαζόμενους. Γιατί άραγε;

Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η διοίκηση του κέντρου και προσπαθεί χρόνια τώρα να επιβάλει την "άκρα του τάφου σιωπή" στο χώρο του "πολυφτιασιδωμένου" κοινωνικού προσώπου του "χαμόγελου του παιδιού"; Γιατί την ίδια στιγμή, που οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, και τις ελλείψεις προσωπικού, το "χαμόγελο του παιδιού" τυγχάνει μεγάλης στήριξης από όλες τις κυβερνήσεις, και τα μέσα ενημέρωσης, και μάλιστα σήμερα είναι σε εξέλιξη νέα διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση του;

Ταυτόχρονα, τα παιδιά στο κέντρο βρεφών "Μητέρα", λόγω των ελλείψεων προσωπικού, μένουν μέχρι και 6 χρόνια, γιατί τόσο κάνουν να διεκπεραιωθούν οι δημόσιες υιοθεσίες, ενώ οι ιδιωτικές κάνουν ακόμη και 3 μήνες. Αυτή είναι η κοινωνική οικονομία του κ. Λοβέρδου, που θα αναλάβει τη στήριξη των αναξιοπαθούντων;

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την πρωτοβουλία για οργάνωση κινητοποίησης από απολυμένους του χώρου της πρόνοιας, που φτάνουν τους 55 τις τελευταίες ημέρες. Κινητοποίηση, που θα γίνει αύριο μέρα Πέμπτη και στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της υγείας και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ).Η Εκτελεστική Γραμματεία

Σχόλια

 1. Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο τα λαμόγια. Προσπαθούνε να εξωραΐσουνε την εικόνα τους με φιλανθρωπίες,αλλά ακόμα κι εκεί καρφώνονται ότι είναι αδηφάγα αρπακτικά.Μπράβο στο Κ.Κ.Ε.για την ανάδειξη του περιστατικού,αλλά με μεμονωμένες καταγγελίες δεν σώζεται η παρτίδα.Έχει πολλές ευθύνες κι αυτό το κόμμα για τη σημερινή κατάντια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλιότερα είχα διαβάσει ένα δημοσίευμα που αφορούσε κάποιον ηλικιωμένο Έλληνα που έμενε στην Αφρική,έπασχε από καρκίνο και έψαχνε που θα διαθέσει την τεράστια περιουσία του.Πήρε τηλέφωνο στο Χαμόγελο του Παιδιού και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς κάνουν εκεί.Μόλις έμαθε πως η δουλειά τους είναι να φροντίζουν κακοποιημένα παιδιά, να βοηθούν στην ανεύρεση εξαφανισμένων παιδιών, πείστηκε και άφησε την πολύ μεγάλη περιουσία του(αν θυμάμαι πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ).Σωστά θυμάμαι ΑΝeme;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψαξε το, γιατι κουφαθηκα. Δεν θελω να το πιστεψω.
  Μολις προχτες χαρισαν οι αρχαιοφυλακες την εκτακτη αμοιβη τους στο "Χαμογελο"...
  Τι χαμογελο ειναι αυτο; Με.. δοντια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρειάζεται έλεγχος στα οικονομικά του και στα υπόλοιπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή έχω διαβάσει διάφορα για τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ τώρα τελευταία αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πόσο κοντά στην αλήθεια είναι (τα μέσα στα οποία τα διάβασα ανήκουν στην αντίπερα ιδεολογική όχθη και δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά μπορεί να είναι) ξέρει κανείς αν πράγματι η τυποεκδοτική (έτσι δε λέγεται) κάνει απολύσεις; Αυτά που διάβασα αναφέρουν κάτι για 20 απολύσει τον Αύγουστο και άλλες 20 προγραμματισμένες τον Σεπτέμβριο. Είναι αλήθεια;
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ πάλι ακόμα περιμένω την επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εχετε δίκιο για την Τυποεκδοτική όμως μην το κάνουμε "κι εσείς σκοτώνατε τους μαύρους" και αφήσουμε το "Χαμόγελο" να χαμογελάει χαιρέκακα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Aneme
  Δεν ξέρω αν έχουμε δίκιο για την τυποεκδοτική. Φυσικά ακόμα και αν έχουμε δίκιο αυτό δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση το χαμόγελο του παιδιού (ως εργοδότη τουλάχιστον).
  Αν όμως έχουμε τότε καταστρέφει την αξιοπιστία του ΠΑΜΕ (π.χ. αλλού λες και αλλού δε λες, τελικά πού λες αλήθεια) αλλά και το δικαίωμά του να επεμβαίνει με τον μαχητικό τουλάχιστον τρόπο που επεμβαίνει (αν για 2 απολυμένους στο χαμόγελο του παιδιού κάνεις έτσι τότε τί έπρεπε να κάνεις και δεν κάνεις για τους 20 απολυμένους στην τυποεκδοτική).
  Συμπέρασμα:
  Είναι καταστροφικό για ένα κόμμα να αναπτύσσει επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γιατί ακόμα και αν στις επιχειρήσεις του (προσπαθεί να) εφαρμόζει σοσιαλιστικές/κομουνιστικές πρακτικές στο τέλος δεν παύει να είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιήται στην ελεύθερη αγορά υπό καθαρά καπιταλιστικές συνθηκες και για να επιβιώσει θα καταφύγει αναγκαστικά σε καπιταλιστικές πρακτικές.
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός με τα παραπάνω. Θα περιμένω καλύτερη διερεύνηση του θέματος, αν γίνει ποτέ (ελπίζω να γίνει γιατί και εγώ είχα αντίθετη άποψη για το πρόσωπο του ιδρυτή του οργανισ.).

  Με προβληματίζει η ισοπέδωση του έργου του Χαμόγελου που "βγαίνει" από το κείμενο. Απ' όσο τυχαίνει να ξέρω (από άτομο που δουλεύει, μάλιστα, στον οικονομικό τμήμα του εν λόγω οργανισμού) τα οικονομίκα είναι στενά και ίσα που βγαίνουν τα έξοδα για το εκτεταμένο πεδίο δραστηριοτήτων του ΧτΠ (που καλώς η κακώς καλύπτει ανάγκες που δεν καλύπτονται από το κράτος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δε με εκπλήσσει καθόλου, τέτοιες συμπεριφορές είναι συνήθεις σε αυτήν την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

  Έλεγχος στις αμοιβές του προέδρου και του ΔΣ και στον τρόπο εκλογής τους.
  Έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος γιατί πρόκειται για βιτρίνα παιδιών - όχι σοκολατάκια.

  Μιλώ εκ των έσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…