Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρε, πάτε καλά;;;


€ 21.819.070,00 !!!!Σχόλια

 1. @Anemos: Εσύ που είσαι δημοσιογράφος, θα περίμενα να ρίξεις τουλάχιστον μία ματιά στο site του Υπουργείου για να τσεκάρεις αν μιλάμε για "ιστοσελίδες" ή για κάτι άλλο.

  http://www.yme.gr/?aid=2545&tid=21

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άμα βάλουμε κάτω τα λεφτά που έχουμε δώσει σαν χώρα για "ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα" και "πόρταλ" υπερβαίνουμε το budget πολλών εταιριών της silicon valley! Την ίδια στιγμή που το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να κάνει στοιχειώδεις διασταυρώσεις στοιχείων (επειδή τα συστήματα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους), και η τεχνογνωσία που έχει παραχθεί από τέτοιου είδους έργα είναι μηδενική. Ας μην ξεχνάμε και το σύστημα πυρανίχνευσης της Πρέβελης (επίσης έργο της ΚτΠ) για την ύπαρξη του οποίου ξέχασαν να ενημερώσουν την ... πυροσβεστική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
  Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
  Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φαίνεται ότι τη "δόξα" του ΥΜΕ ζήλεψε το Υπ. Δικαιοσύνης και προκήρυξε παρόμοιο έργο άξιας... 37 εκ ευρώ!

  http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1318310&nt=103

  @Ανώνυμος 1
  Εγώ πάντως που δεν είμαι δημοσιογράφος διάβασα την απάντηση του ΥΜΕ - δημοσιευμένη μια μέρα αφότου έγινε θέμα στα κανάλια, μάλλον όχι τυχαίο - και την συμπεριέλαβα στην ανάρτηση. Όσο και αν το έργο είναι πιο φιλόδοξο από απλές "ιστοσελίδες", θεωρώ το κόστος του υπερβολικό, ιδιαίτερα σε καιρούς ισχνών αγελάδων που κόβονται μισθοί και συντάξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @tsalapeteinos

  Ουάου, κι άλλο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα! Παλιότερα, το ανέκδοτο ήταν "δεν είναι απλή ιστοσελίδα, είναι πό-ου-ρταλ γι αυτό κοστίζει τόσο". Πάντως πέρα από την πλάκα κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει οικονομία - γι' αυτό και πετάμε τόσα εκατομύρια σε απίστευτα redundancies (κάθε ένα από αυτά τα έργα έχει απαραιτήτως μερικούς σούπερ υπερτιμολογημένους Servers, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε άδειες oracle και microsoft, και πανάκριβα συμβόλαια συντήρησης). Λύσεις υπάρχουν, π.χ. δες το πολύ καλό case study του Denver: Μαζεύουμε ΟΛΑ μας τα "ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα" σε ΕΝΑ data center με ΕΝΑ team συντήρησης και διαχείρησης και κοινή πλατφόρμα ανάπτυξης (alfresco). Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε ανοιχτό λογισμικό, σε συνεργασία του εργολάβου με το CIO (!!!) του Denver προκειμένου να καλύπτει τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους processes. Αν σκεφτεί κανείς πως γίνεται η προκήρυξη και υλοποίηση δικών μας έργων, ερήμην των ανθρώπων που θα τα χρησιμοποιήσουν, χωρίς ανοιχτά πρότυπα και επικοινωνία μεταξύ τους σε πιάνει απελπισία...

  http://elkosmas.gr/2010/08/22/do_it_like_denve/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Ανώνυμος (do it like denver)

  Δεν είμαι ειδικός πάνω στην πληροφορική αλλά συμφωνώ στο σκεπτικό των καλών φτηνών λύσεων, ιδιαίτερα εφόσον υπάρχει πληθώρα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να στήσει και να υποστηρίξει βάσεις δεδομένων, ιστοσελίδες και εφαρμογές βασισμένες σε ελεύθερο λογισμικό όπως το linux και αυτά που προτείνεις. Αντ' αυτού το ελληνικό δημόσιο προσανατολίζεται σε δαπανηρές αναθέσεις σε μεγάλες εταιρίες που ολιγοπωλούν την αγορά πληροφορικής, συνήθως με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προς Ανώνυμο-"Εσύ που είσαι δημοσιογράφος">>> Δεν είδα πουθενά οτι πάνε να φτιάξουν τον ανταγωνιστή του Google, του MySpace και του YouTube!!!!!
  Αν το είδατε εσείς πείτε το να σας κάνουμε πρόεδρο των δημοσιογράφων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…