Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά το σημερινό ξεβράκωμα των ΗΠΑ από το WikiLeaks...

...η συζήτηση για την "ανωνυμία" στο διαδίκτυο είναι ΛΗΓΜΕΝΗ!


Ή μήπως αυτοί δεν κινδυνεύουν; Κάθε δύο μέρες αλλάζει μέρος που κοιμάται ο ιδρυτής του.

Γιατί οι αποκαλύψεις δεν γίνονται από σουβλακοθρεμμένους μπλόγκερ ούτε από τον καναπέ!

Σχόλια

 1. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν και ίσως να μην αντέχουν οικονομικά να κρύβονται κάθε δύο μέρες, μάλλον δεν το παίρνεις υπόψη σου. Ούτε το ότι αυτοί που τα δίνουν όντως ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ανώνυμοι. Απορώ πώς έβγαλες ήδη το συμπέρασμα πως έχει λήξει ένα θέμα. Τι να πω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για μένα ήταν ληγμένη εδώ και χρόνια. Ελευθερία σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη με το όνομά μου.
  Ευθύνη και ανωνυμία δεν συνυπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Ελευθερία σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη με το όνομά μου."
  Κάτι σαν το βαθύ λαρύγγι ας πούμε;
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραία λοιπόν.
  Ανώνυμοι και κιοτήδες οι Ελασίτες με τα ψευδώνυμά τους, ανεύθυνος και κιοτής ο Ανώνυμος της Ελληνικής Νομαρχίας, αμελητέες ποσότητες οι ανώνυμοι συνθέτες των δημοτικών τραγουδιών και των μεσαιωνικών χρονικών, ουτιδανοί όλοι μπρος στη μεγαλειώδη και λεβέντικη επωνυμία του Ανδρέα Παναγόπουλου, που τους κατακεραυνώνει με τον δείχτη τεντωμένο.
  Ζήτω και Ούρα στον Επώνυμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επώνυμοι οι:
  Νίκος Μπελογιάννης
  Ηλέκτρα Αποστόλου
  Νίκος Πλουμπίδης
  Ναπολέω Σουκατζίδης
  Βασίλης Ζάννος
  Παύλος Παπαμερκουρίου
  Γρηγόρης Λαμπράκης
  Σωτήρης Πέτρουλας

  Και χιλιάδες άλλοι... Χιλιάδες επώνυμοι που δεν φοβήθηκαν, δεν φόρεσαν κουκούλες, είχαν το όνομα και τις ιδέες τους ψηλά!

  Οχι σε μένα αυτά, ανώνυμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε ναφτίλε μην μπλέκεις τους ήρωες με καθημερινούς ανθρώπους.
  Δεν μπορείς να απαιτείς να είναι όλοι ήρωες.
  Σου έδωσα παραπάνω ένα παράδειγμα: Το βαθύ λαρύγγι θα έδινε ποτέ τις πληροφορίες του επώνυμα; Αμφιβάλλω. Οι δημοσιογράφοι που έβγαλαν την ιστορία βασιζόμενοι στις πληροφορίες του μπορεί να ήταν επώνυμοι αλλά είχαν από πίσω και μια εφημερίδα να τους στηρίζει. Ο πολίτης ποιον έχει;
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό μου έλειπε! Να πάψω να μπλέκω τους ήρωες με τους καθημερινούς ανθρώπους!
  Αλλο ΤΙ θα ακούσω πλέον;
  Οχι, αγαπητέ μου, αυτό δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Να πω πως ο Κολοκοτρώνης ή ο Τσε ή ο Λαμπράκης ή ο Δαβάκης ή ο Μπελογιάννης ΔΕΝ ήσαν καθημερινοί άνθρωποι.
  Απλώς ήξεραν οτι η διαλεκτική της Ελευθερίας προϋποθέτει την Ευθύνη έναντι όλων.
  Αυτό δεν είναι ηρωισμός.
  Αυτό είναι στάση ζωής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…