Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαν τρελό φορτηγό!

Είμαι πολύ περιέργος για το ποια στάση θα κρατήσει επίσημα και ανεπίσημα, η Αριστερά (από τον ΣΥΝ μέχρι το ΚΚΕ και από την ΔΑ μέχρι το ΚΟΕ) για την "απεργία" των φορτηγατζίδων.
Πάρα πολύ περίεργος!

Τόσο περίεργος που από την στάση τους θα εξαρτηθεί, απολύτως, η στάση μου ως προς την Αριστερά για τα επόμενα 50 χρόνια!

Τόσο πολύ!

Διότι, τους τελευταίους μήνες, η Αριστερά έχει "κοπεί" σε πολλά "στρες-τεστ". Αν κοπεί ΚΑΙ σε αυτό θα είναι να βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρει μια και καλή!

Κανονίστε, να έχουμε άλλα!

Σχόλια

 1. ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ7/26/2010 12:34:00 μ.μ.

  Με προβλημάτισες πάλι με την ευκολία σου, λες και μόνο αυτό κρίνει την Αριστερά. Ας είναι.

  Εγώ λοιπόν προτείνω το εξής: Να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα για Έλληνες πολίτες ΜΟΝΟ και να παραμείνουν κλειστά για τους εκτός (μεγάλα ευρωπαικά και made in USA τραστ κλπ. που ήδη ετοιμάζονται ) Η προσπάθεια για άρση του καμποτάζ με χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς και λιμενεργάτες άνεργους, μας διδάσκει κάτι, έτσι δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το κάθε τι κρίνει την Αριστερά, κάθε στιγμή.
  Ολα αυτά μας διδάσκουν οτι τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ιδιαίτερα αυτό με τους φορτηγατζίδες (να μην ξεχνάμε οτι οι συνάδελφοί τους "έριξαν" τον Αλιέντε αλλά και πολλές άλλες κυβερνήσεις) θα πρέπει να εκτιμηθεί το κόστος με το οποίο μας επιβαρύνουν ΟΛΟΥΣ μας!

  Προβληματικός δεν είναι ο τρόπος που κρίνουμε εμείς την Αριστερά αλλά ο τρόπος που αυτή αντιμετωπίζει μερικές φορές τα προβλήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ7/26/2010 12:55:00 μ.μ.

  ...προβλήματα που όμως δεν δημιούργησε η Αριστερά και έτσι - δυστυχώς αλλά αναγκαίο - μερικές φορές να πρέπει να ισορροπήσει. Ο Ελληνικός λαός δεν τιμά την Αριστερά (με την ψήφο του) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η Αριστερά θα πρέπει να τους εκδικείται και να μην παλεύει για τα δικαιώματά τους. Και σε αυτή τη πάλη θα κάνει και λάθη είτε επιλογής, είτε ισορροπίας, είτε από άγνοια.

  ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ: ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ, ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΤΕΜΕΚ "ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ".

  Μπορεί να είναι προβληματικός ο τρόπος που η Αριστερά αντιμετωπίζει μερικές φορές τα προβλήματα αλλά περισσότερο προβληματικός είναι ο δικός μας τρόπος σκέψης, να την εντάξουμε συλήβδην στους φταίχτες (αφού δεν τα λέει όπως θέλουμε...) και έτσι να την απαξιούμε και να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι αφερέγγυα. Δυστυχώς η Αριστερά σήμερα ούτε καν καταλύτης δεν είναι και σε αυτό βάζουμε και μείς οι ίδιοι τη χερούκλα μας, ενίοτε προδικάζοντας και αφορίζοντας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς είμαστε ικανοί να βγούμε να υποστηρίξουμε και τον Βαρδινογιάννη αν απεργήσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ7/26/2010 08:35:00 μ.μ.

  Όλα ισοπέδωμα... Δεν έχει νόημα να γράψω κάτι άλλο απέναντι σε τόση ευκολία αλλά και άλλη τόση ειρωνία.

  Χαιρετίσματα στην "εξουσία" σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγραψα, αρχικά, οτι περιμένω να δω τι στάση θα κρατήσει η αριστερά. Ακόμη δεν έχει πάρει θέση. Ελπίζω αύριο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελπίζω να φανεί γενναία και να συγκρουστεί με την κάστα των φορτηγατζίδων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οδυσσέας Στεριανός7/28/2010 05:55:00 μ.μ.

  Μετά τη σταλινικής συστάσεως χολή που έσταζες τόσο καιρό για εκείνους που δεν άντεξαν τους παραλογισμούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σου έδωσε πριν λίγο έναν επιπλέον λόγο για να "χαίρεσαι".

  Δηλώσεις του κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και ιδιοκτητών βυτιοφόρων καθ τη στάση της κυβέρνησης
  Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μόνο η «τρόικα» και μια «παραδομένη» σε αυτήν κυβέρνηση! Υπάρχει και η κοινωνία!
  Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και να προχωρήσει σε έναν ευρύτατο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.
  Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί να λάβει ακραία αυταρχικά μέτρα όπως η «επίταξη» και η «επιστράτευση», γιατί τέτοιου είδους μέτρα το 2010, όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, όχι μόνο δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αλλά και θα έχουν άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις
  To Γραφείο Τύπου


  Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, υποθέτω πως μόλις το διαβάσεις αυτό, θα συντάξεις αμέσως την επιστολή αποχώρησής σου από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και για τα επόμενα 10-15 χρόνια το μόνο που θα γράφεις δημόσια θα είναι η αυτοκριτική σου...

  Σημειωτέον ότι δεν έχω καμία σχέση με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Απλώς μου είχε κάνει εντύπωση το μίσος για όσους τον ακολούθησαν που περιείχαν τα γραπτά σου τόσο καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ δεν θα μου το υποδείξει κανένας μικροφασιστάκος του διαδικτύου.
  Θα κάνω αυτό που κάνω εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια! Θα αγωνίζομαι καθημερινά για την Αριστερά με ή χωρίς ταμπέλες.
  Θα ασκώ την κριτική που πάντοτε ασκούσα.
  Θα είμαι πάντα εδώ!

  Οδηγίες και συμβουλές από τον καναπέ, ΑΛΛΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οδυσσέας Στεριανός7/28/2010 06:32:00 μ.μ.

  Με παρεξήγησες.
  Νόμιζα πως τα εννοούσες όσα αρχικά έγραψες σε τούτη την ανάρτηση.
  Και νόμιζα ότι το θα θυμόσουν ποιος είμαι.
  Να' σαι καλά, Αντρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πάντοτε εννοώ αυτά που γράφω. Τελεία. Παύλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…