Από την απόλυτη τραγωδία στην απόλυτη κωμωδία...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκρηξη με θανάσιμο τραυματισμό στο Υπασπιστήριο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Χθες (24.06.2010) και περί την 20:20΄ώρα, σημειώθηκε έκρηξη σε γραφείο του 7ου ορόφου του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Υπασπιστή του Υπουργού, Γεωργίου Βασιλάκη. Από την έκρηξη υπήρξαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις των πειστηρίων συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).


Με άλλα λόγια, την βόμβα την κουβάλησε μέσα στο Φρούριο-Υπουργείο ο ΙΔΙΟΣ ο Χρυσοχοΐδης ή έστω ο ίδιος ο υπασπιστής του ή έστω κάποιο δεξί τους χέρι!

(Αρα τι ψάχναν τάχα από χθες ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ την έβαλε μέσα;;; Μας δουλεύουν;;;)

Το δέμα γράφει επάνω ως αποστολέα τον Χρήστο Καραβέλα, καταζητούμενο για την υπόθεση Siemens!!!
Κι αυτό δεν έκανε εντύπωση σε ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!!!!!


Αν με όλα αυτά δεν έχετε πέσει τ' ανάσκελα στα γέλια είναι επειδή έχετε την στοιχειώδη ευαισθησία και σκεφτείτε δύο ορφανά παιδιά...

Αν όμως προσπαθήσετε να τα ξεχάσετε για μερικά λεπτά θα διαπιστώσετε πως ΟΥΤΕ ο Μελ Μπρουκς δεν θα μπορούσε να γράψει τέτοια κωμωδία!Σχόλια

 1. Όσοι ασχολούνται με την ασφάλεια, γνωρίζουν ότι πολλές φορές παραμερίζονται τα ενοχλητικά πρωτόκολλα ασφάλειας (ακόμα και όταν αυτά υπάρχουν) προκειμένου "να γίνεται η δουλειά". Οι άνθρωποι μαθαίνουν από τις συνέπειες των πράξεών τους, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια ολιγωρία σε έναν έλεγχο δε θα στοιχίσει τίποτα (καμία συνέπεια). Κάπως έτσι ατονούν στην πράξη οι έλεγχοι, ή γίνονται τυπικά, "για τα μάτια του κόσμου". Αυτό δεν είναι φυσικά μόνο ελληνικό πρόβλημα, και δύσκολα αντιμετωπίζεται (π.χ. δημοσιογραφική έρευνα είχε αποκαλύψει ότι στον έλεγχο αποσκευών σε αεροδρόμιο πολλές φορές οι ελεγκτές δεν εντόπιζαν ψεύτικο πιστόλι ή μαχαίρι που διαγράφονταν καθαρά στο μηχάνημα ακτίνων Χ).

  Πού θέλω να καταλήξω; Ότι η ασφάλεια είναι πιο σύνθετο πρόβλημα απ' ότι ακούγεται και πιθανώς να υπήρχαν κάποια πρωτόκολλα ασφαλείας που απλά δεν τηρούνταν στην πράξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Kostis: τουλάχιστον στο παράδειγμα που αναφέρεις, οι αποσκευές παιρνούν από το ακτινογραφικό. Κι επειδή πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέλειο σύστημα, αβλεψίες γίνονται και θα γίνονται.

  Στην περίπτωση της ΓΑΔΑ το δέμα δεν πέρασε καν ακτινογραφικό.

  Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά, δηλαδή, η οποία θα πρέπει να μας ανησυχεί. Πιστεύω πως η διαφορά αυτή οφείλεται στη έλλειψη επαγγελματικής συνείδησης. Έχει γεμίσει η Ελλάδα λειτουργούς και οι επαγγελματίες (αστυνομικοί, δικαστές, δάσκαλοι, κτλ) είναι είδος υπο εξαφάνιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times