Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρε δε μας παρατάτε, λέω εγώ;

Φύγαν από το Συνέδριο και τα Οργανα του ΣΥΝ...
...αλλά παραμένουν στον ΣΥΝ
Φύγαν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
...αλλά παραμένουν στη Βουλή

Ο,τι να 'ναι!

Το βασίλειό μου για μια καρεκλίτσα!
ή δεν τους βγαίνει η "Νέα ΕΔΑ";

(Θα τους βγει όταν εμφανιστεί η Νέα Ενωση Κέντρου, η Νέα ΕΡΕ και ο Νέος Συναγερμός!)

Φαιδροί!

Αρκετά ασχοληθήκαμε με τα καραγκιοζιλίκια σας!

Σχόλια

 1. Ρε μήπως σας παράτησαν, λέω εγώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. είσαι(είστε! θα είστε!)για μεγάλη λύπηση.
  Άντε γυρίστε επιτέλους στο κόμμα απ' όπου ήρθατε, μιλάτε κιόλας για τα παλιά (κόμματα και ιδέες), εσείς, το πιο οπισθοδρομικό κομμάτι της κοινωνίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τα εσωτερικά ενός κόμματος δε μου πέφτει λόγος και, νομίζω, δεν έχω σχολιάσει ποτέ.

  Όσον αφορά την απαίτηση παραίτησης από τις βουλευτικές έδρες, ωστόσο, διακρίνω μιαν ανακολουθία.

  Όταν ο ΓΑΠ ζητούσε πριν λίγο καιρό από τους «μη-υπερψηφίσαντες» βουλευτές να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, μετά τη διαγραφή τους από την ΚΟ, αυτό χαρακτηρίστηκε φασισμός (και δίκαια, κατ' εμέ) με το επιχείρημα ότι ο βουλευτής είναι (θεωρητικά) αντιπρόσωπος αυτών που τον ψήφισαν και όχι πειθήνιο όργανο του κόμματος με το οποίο εξελέγη.

  Προσωπικά και δεδηλωμένα δεν τρέφω αυταπάτες για την «δημοκρατία» ούτε για κανένα απολύτως κόμμα, κοινοβουλευτικό ή wannabe. Δεν νιώθω άνετα όμως να βλέπω τέτοιες απόψεις να εκφράζονται από ανθρώπους που με εντιμότητα και ειλικρίνεια πιστεύουν σε μια καλύτερη δημοκρατία.

  Μήπως τελικά είναι εύκολο και η πιό δημοκρατική αντίληψη να μετατραπεί σε αυταρχική, όταν είναι παγιδευμένη στους μηχανισμούς ενός αυταρχικού συστήματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Αριστερά ως αστερίσκος της Ιστορίας...

  http://www.aksioprepeiakantoxh.com/trophe-gia-skepse/keimena/earisteraosasteriskostesistorias

  www.aksioprepeiakantoxh.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φυγαμε απο την "αριστερα" των κουκουλοφορων.

  Αρκετα με τα πρεζονια των εξαρχειων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…