Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ με τις ΜΚΟ;

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το "μελάνι" από το προηγούμενο ποστ για τα απλήρωτα παιδιά της Greenpeace και τα e-mail άρχισαν να τρέχουν το ένα πίσω από το άλλο για παρόμοια περιστατικά...
Το πιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι αυτό για την ΜΚΟ Act-Up. Οπου Act-Up μια ΜΚΟ που "δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο του AIDS, των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων και των Μετακινούμενων Πληθυσμών. Με ειδικά προγράμματα παρέμβασης πεδίου, επιδιώκει να αποστιγματίσει αλλά και να ενημερώσει τις ειδικές ομάδες πληθυσμού και το ευρύ κοινό".

Σχόλια

 1. Ιστορικό της υπόθεσης στα αγγλικά (με βάση τα δημοσιεύματα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2009):
  http://kallia-xa.blogspot.com/2009/11/act-up-drase-hellas-how-non.html

  Πολλά και σημαντικά νέα στοιχεία σύντομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και νέο άρθρο για την ACTUP, αυτή τη φορά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,(23.5.2010)

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165379

  Στο άρθρο, και δήλωση του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Παπαδημητρίου (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165380).

  Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων:
  "Ολοι κρινόμεθα» και κυρίως αυτοί που με τις συμπεριφορές και πράξεις τους αμαυρώνουν την πλέον ιστορική και δυναμική οργάνωση στον χώρο του AIDS, την ACT-UP", ότι γίνεται ενδελεχής έλεγχος παραστατικών και οικονομικών στοιχείων για τα χρήματα που έχει λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ η ΜΚΟ. Ο κ. Παπαδημητρίου θεωρεί επίσης ότι "υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο (conflict), μέλος της διοίκησης της ΜΚΟ να επιδιώκει να απασχολείται ως υπάλληλος κυβερνητικού οργανισμού".
  Συμφωνώ και επαυξάνω.
  Διερωτώμαι μόνο: τώρα τα ανακάλυψαν.

  Όσο για τις δηλώσεις της ACTUP (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165378), αρνούνται ακόμη και ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΥΔΑΣ, τη στιγμή που τους διαψεύδουν τα ίδια τα έγγραφα, αλλά και η δήλωση των υπευθύνων της ΥΔΑΣ στην Κ.Ε.
  Τόση άγνοια κινδύνου πια;
  Όπως και να 'χει, μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης.

  Απ' ό,τι με πληροφόρησαν από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη, υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα από τον υφυπουργό η πράξη καταλογισμού για την ACTUP. Η ΜΚΟ θα πρέπει να επιστρέψει εντόκως το μεγαλύτερο μέρος του ποσού με το οποίο η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε από την ΥΔΑΣ κατά το διάστημα 2004-2005.

  Εν αναμονή νέων εξελίξεων αυτή την εβδομάδα (ΥΔΑΣ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΔΟΕ)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…