Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ όπλο ΚΑΙ αυτουργοί ΚΑΙ κίνητρο

Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αυτουργούς και χωρίς κίνητρο.
Τυχαία εγκλήματα για τυχαίους λόγους ΔΕΝ υπάρχουν.
Τα "κάποιος τρελάθηκε", "κάποιος οργίστηκε", "κάποιου του έστριψε" είναι μπαρμπούτσαλα.
Ετσι και η χθεσινή ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Εχει ΚΑΙ κίνητρα ΚΑΙ δράστες ΚΑΙ ηθικούς αυτουργούς.
Αναζητήστε τα κίνητρα σε όσους επωφελούνται από το έγκλημα, σε όσους πανηγυρίζουν, σε όσους ζητούν συνενέσεις και συμφωνίες...
Οι δράστες είναι γνωστοί: και ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ! Για να πληρώσουν!
Και θα πληρώσουν! ΠΟΛΥ ακριβά!


Σχόλια

 1. naftile
  Το έγκλημα έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.
  Οι φυσικοί αυτουργοί ήταν 3 ή 4 κουκουλοφόροι.
  Ηθικοί αυτουργοί είναι πολλοί.
  Κυρίως εμείς που ανεχόμαστε το κάθε λοβοτομημένο τσογλάνι να προσπαθεί να επιβάλλει την ιδεολογία του με τη βία.
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιδεοληψίες του κώλου.
  Όλοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους για το πως θέλει να τραβήξει ο "αγώνας" τους. Αν θεωρούν ότι είναι καλό μέσο το να καίνε τράπεζες, ας δεχτούν ότι σε κάθε εκατό καμένες τράπεζες θα αντιστοιχούν και 3 νεκροί. Όσοι χαίρονταν ή ένιωθαν ανακουφισμένοι σε κάθε άλλη μαζική εκδήλωση από το γεγονός ότι "οι καταστροφές ήταν στοχευμένες", ας λάβουν υπόψη ότι κάθε στόχος ενδεχομένως να έχει και παράπλευρες απώλειες. Κάνω λάθος ή αν δεν υπήρχαν νεκροί και απλώς καιγόταν η τράπεζα θα ήμασταν ευχαριστημένοι; Όταν απλώς καίγονται οι τράπεζες είναι "εξέγερση" και "οργή λαού" και μάλιστα "δικαιολογημένοι". Όταν μαζί τους καίγονται άνθρωποι είναι "προβοκάτσια". Δικαιολογίες του κώλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν έκαψαν για να δολοφονήσουν. Το ίδιο πήγαν να κάνουν στον ΙΑΝΟ δίπλα όπου έλουσαν έναν υπάλληλο με βενζίνη λέγοντας "κουμμούνια θα σας κάψουμε κι εσάς"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Το ίδιο πήγαν να κάνουν στον ΙΑΝΟ δίπλα όπου έλουσαν έναν υπάλληλο με βενζίνη λέγοντας "κουμμούνια θα σας κάψουμε κι εσάς"!"

  Άνεμε, επειδή άκουσα 2 φορές τον υπεύθυνο του Ιανού (νομίζω ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου) δεν ανέφερε σε ποτέ το "κουμμούνια θα σας κάψουμε και σας". Για την ακρίβεια είπε ότι ένας κουκουλοφόρος του είπε (την πρώτη φορά που τον άκουσα ανέφερε ότι το άτομο του μίλησε "με ξενική προφορά") "θα σε κάψουμε".
  Πέρα από αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει με το στανιό να αθωωθεί ο συγκεκριμένος χώρος που έχει τις συγκεκριμένες πρακτικές. Οι βόμβες μολότοφ δεν ανήκουν στην πρακτική του συγκεκριμένου χώρου; Όταν άτομο του χώρου πετά μια βόμβα μολότοφ ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μηδενικός αλλά παύει να είναι μηδενικός όταν την πετά προβοκάτορας ακροδεξιός;
  Πρώτη φορά είναι που θα πυρπολήσουν τράπεζα; Το Δεκέμβρη του 08 λίγα κτήρια κάηκαν; Μήπως τελικά το τυχαίο δεν είναι ότι τώρα είχαμε νεκρούς αλλά ότι τότε δεν είχαμε νεκρούς;
  Επιτέλους ας τελειώσει αυτή η ιστορία απενεχοποίησης του χώρου. Μια βόμβα μολότοφ είναι το πειστήριο ενός εκ προμελέτης εγκλήματος: Εκ προμελέτης γιατί την προετοιμάζεις εκ των προτέρων με σκοπό να την πετάξει γνωρίζοντας πάλι εκ των προτέρων την/τις ζημιές (υλικές και πολύ περισσότερο ανθρώπινες) που μπορείς να προκαλέσεις
  Όπως άκουσα σήμερα τον Τσίπρα να λέει στη ΝΕΤ, είναι να σηκώσει η αριστερά ιδεολογικά τείχη με αυτούς.
  xBerliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. xBerliner>>> Οποιοι και να είναι, από όποιο χώρο, πρέπει να ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ. Εχω γράψει, όχι μόνο τώρα, οτι ο χώρος των "αντιεξουσιαστών" έχει ανακατευτεί με τους νεοναζιστες. Ομως έχει σημασία να ξέρουμε αν είναι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι ή παραστρατιωτικές ομάδες. Δεν έχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οσο για το "κουμμουνια" είναι δικές μου πληροφορίες που δεν γράφτηκαν πουθενά αλλού και αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτά που άκουσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όποιος θέλει να δει πώς μερίδα του αναρχισμού και της αριστεράς μολύνθηκε από νεοναζιστικά στοιχεία, δεν έχει παρά να δει τι εστί "Τρίτη Θέση" (Third Position - http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position) και "Στρασσερισμός" (Strasserism - http://en.wikipedia.org/wiki/Strasserism).

  Στην Ελλάδα, η "πατριωτική αριστερά" ("Ρεσάλτο") είναι μολυσμένη από στοιχεία της "Τρίτης Θέσης", ενώ μείζονες εκπρόσωποι του Στρασσερισμού είναι ο "Μαύρος Κρίνος" (που έχει για "δάσκαλο" τον αμετανόητο νεοναζί βομβιστή, δηλαδή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ, και νυν "δάσκαλο έφιππης τοξοβολίας" Αριστοτέλη Καλέντζη) και το webwar2.org, πρώην battlefield.gr.

  Κάτι ακόμα: Από ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ αναφέρθηκε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin ήταν μια ομάδα 20 νεαρών που δρούσαν με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Γιατί αυτό με βάζει σε υποψίες για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οργάνωση, διοικούμενη από νυν και αεί ΚΥΠατζή, η οποία χαίρει σκανδαλώδους δικαστικής ασυλίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…