Μπράβο!

Ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ, ακύρωσε τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά των Αλβανών που φώναξαν στη διάρκεια της παρέλασης της επετείου της 25ης Μαρτίου άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος.

"Λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη".

Σχόλια

 1. Λάθος του. Τον άνθρωπο δεν το ηξερα κι από χθες, αλλά θεωρρώ πως αντί να έχει το αποτέλεσμα που προσδοκά η πράξη του αυτή, μάλλον ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω την αίσθηση ότι η ματαίωση της επίσκεψης του συγγραφέα Κανταρέ έχει να κάνει περισσότερο με τη μηδαμινή αντίδραση της ελληνικής πολιτείας στα απαράδεκτα γεγονότα της 25ης Μαρτίου παρά με τα ίδια τα γεγονότα. Πιστεύω ότι η στάση του συγγραφέα είναι θετική απέναντι στο όλο ζήτημα. Δεν μπορεί να επισκέπτεσαι μια χώρα στην οποία σε εθνική γιορτή σώματα ασφαλείας φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα για το λαό της πατρίδας σου και η συντεταγμένη πολιτεία της χώρας αυτής να σφυρίζει αδιάφορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με το παρντόν, Ανεμε, αλλά μάλλον κλείσιμο ματιού προς τους εθνικιστές της χώρας του μου φαίνεται η κίνηση. Και εξάλλου δεν πρόκειται για κάποιο υψηλο ηθικό ανάστημα - επρόκειτο για τον επίσημο διαφωνούντα του Εμβέρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Μπραβο μας!" επρεπε να γραψεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ μου άνεμε

  Μόνο φρικη μας προκάλεσε το επεισόδιο με τα συνθηματα. Η ελληνική κοινη γνώμη το αποδοκιμασε και το ξέρεις.

  Νομιζω οτι ο επικεφαλής αυτης της ομάδας τιμωρήθηκε ή εν παση περιπτωσει το αρμόδιο υπουργειο θα κάνει οτι πρέπει.

  Δεν καταλαβαίνω τη στάση του Ισμαήλ. Καλός λογοτέχνης, αλλά θυμίζω οτι επι Χότζα τα βρισκε όλα μια χαρα στην Αλβανία.

  Δηλαδή στο Παρίσι ή σε άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες που ο ρατσισμός δίνει και πάιρνει, ο Ισμαήλ δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ;

  Απλώς μου φαίνεται κι αυτός συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του με τους εθνικιστές συμπατριώτες του

  Δε θα μου λείψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περίμενα από τον Κανταρέ μα πιο θαρραλέα απόφαση, να αγνοήσει τα "10 άτομα" της παρέλασης και να δώσει την διάλεξη κανονικά. Στην διάρκεια της οποίας θα μπορούσε να σχολιάσει το αποτρόπαιο γεγονός.
  Σεβαστή η απόφαση του αλλά τι κατάφερε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αλήθεια τί έκανε όταν έβριζαν οι Τσάμηδες τον Πρόεδρο Παπούλια;;;
  Επίσης που ήταν όταν φυλάκισαν τον νομάρχη Μπολάνο;;;
  Πάψτε να αλληθωρίζετε Διεθνιστικά και δείτε την πραγματικότητα!!
  Η Αλβανία ενώ αναπνέει οικονομικά απο την ελλάδα, έκανε σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας και έδωσε βάσεις ναυτικού στην τουρκία.....
  Πάντως όταν οι UCK-άδες θα μας ρημάζουν ως χώρα, εσάς θα σας λυπηθούν διεθνιστικά.
  Ετσι είναι άμα έτσι νομίζετε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times