Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απάντηση στην επιστολή του Μίκη

Αγαπητέ μου Μίκη,

Με όλο τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σου, διάβασα την επιστολή - παρέμβασή σου για όλα όσα γίνονται στη χώρα μας.

Συμφωνούμε στο ότι η όλη κατάσταση είναι «στριμόκωλη» και ότι όλα δείχνουν την "επέμβαση" των ΗΠΑ, όχι όμως στην Ελλάδα, όπως λες, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία καταρρέει -αυτή είναι ο στόχος των ΗΠΑ- που αφού δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Κίνα, εφορμά και διεκδικεί την αγορά της Ευρώπης, με τη γνωστή εδώ και χρόνια τακτική πολέμου και κατάληψης ολόκληρων χωρών:

Ο "αεροπορικός βομβαρδισμός" των αγορών και των διάφορων οίκων αξιολόγησης και λίγο μετά οι χερσαίες δυνάμεις", το ΔΝΤ. Η αρχή γίνεται με τους πιο αδύναμους κρίκους, τώρα η Ελλάδα, σε λίγο η Πορτογαλία, σειρά έχει μάλλον η Αγγλία. Προηγήθηκε το πείραμα της Ιρλανδίας και τελειοποιήθηκε με την περίπτωση της Ισλανδίας (κάτι σαν δοκιμή όπλων και αντιδράσεων).

Και ξέρεις, αγαπητέ μου Μίκη, όλες οι παραπάνω χώρες καμιά σχέση δεν έχουν με την Τουρκία και τον επεκτατισμό της. Αν θα την βάλουν στον χορό αργότερα -εφ' όσον καταρρεύσει η Ε.Ε.- ή αν η ίδια η Τουρκία εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, που, ναι, να το δούμε και να προετοιμαστούμε...

Όλα αυτά σου τα γράφω επειδή κάνεις focus σε συνωμοσιολογίες που απέχουν πάρα πολύ από το πρόβλημα και δίνουν ψωμάκι στους Καρατζαφέρηδες και τω συν αυτώ βαρεμένων Ελληναράδων με απρόβλεπτες συνέπειες και πολύ πιο επικίνδυνες για τη χώρα μας που τόσο αγαπάς και νοιάζεσαι.

Εν κατακλείδι, ο πόλεμος που ζούμε είναι η οικονομική επικράτηση της άρχουσας τάξης στην Ευρώπη και ταυτόχρονα η εκ βάθρων εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών παροχών.

Αυτός είναι ο πόλεμος, προς το παρόν, και θα πρέπει να τον σταματήσουμε τώρα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης, βάζοντας και ταυτόχρονα τα θεμέλια για μια άλλη Ευρώπη, που δεν θα είναι έρμαιο των αγορών και των "ατλαντικών συμμάχων".

Προέχει η ενότητα των αριστερών δυνάμεων στη δράση και την αντίσταση, στη χώρα μας, ώστε να δώσει μια ελπίδα στον κόσμο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Και θα περίμενα από σένα, αγαπητέ μου Μίκη, ένα τέτοιο προσκλητήριο.


Με τιμή,

Στ. Παπαματθαίου

Σχόλια

 1. Ωραιότατα του τα λέει
  ο ευγενέστατος Στ. Παπαματθαίου.
  Να και τι του λέει ενας άλλος.
  εδω

  Σιγά και μην ακούει δηλαδή...αλλά λέμε τώρα.

  την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...πέρα απο το προφανές ότι το παραπάνω κείμενο/επιστολή είναι μνημείο αντιφάσεων και αυτοαναιρέσεων, ο συντάκτης του καταφεύγει στη γνωστή αφοριστική μέθοδο χρησιμοποίησης λέξεων και χαρακτηρισμών του συρμού, όπως "συνομωσιολογία" και "Ελληναράδες", στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει το "αντικειμενικόν" της προσέγγισής του...μόνο που η συνταγή αυτή δεν είναι πλέον αποτελεσματική
  καλή σας ημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ4/30/2010 07:30:00 μ.μ.

  Προς Ανώνυμο,

  "στη γνωστή αφοριστική μέθοδο (!) χρησιμοποίησης λέξεων και χαρακτηρισμών του συρμού, (ουάου...) όπως "συνομωσιολογία" και "Ελληναράδες", στην προσπάθειά του (μούσκεμα στον ιδρώτα, όταν το έγραφα...)να κατοχυρώσει το "αντικειμενικόν" της προσέγγισής του (?!!!?)

  Ναι γιατρέ μου...
  Το "στριμόκωλον" δεν σε πείραξε;

  Στ. Παπαματθαίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαγιακόφσκι5/01/2010 01:30:00 μ.μ.

  Είναι φανερό ότι ο συντάκτης της επιστολής κ.Παπαματθαίου, είτε δεν έχει ιδέα από τα εθνικά μας θέματα, είτε δε δίνει δεκάρα τσακιστή γι' αυτά. Ειδάλλως, δε θα τα απαξίωνε τόσο ώστε να νοιάζεται αποκλειστικά και μόνο γιά την τσέπη του και μην τυχόν και χάσει κανά μισθό. Τι θα πεί "προσκλητήριο των αριστερών δυνάμεων"; Ακόμη και ΣΕ ΑΥΤΗΝ τη συγκυρία κάποιοι επιμένουν να χωρίζουν τη χώρα σε Αριστερούς και Δεξιούς, να διχάζουν και να διαιρούν. Με αυτά τα μυαλά δεν πρόκειται να πάμε ούτε χιλιοστό μπροστά κ.Παπαματθαίου μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενώ με τα δικά σας ακροδεξιά μυαλά απλώς γυρίζουμε μερικούς αιώνες πίσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στ. Παπαματθαίου5/01/2010 05:55:00 μ.μ.

  Αγαπητέ μου κε Μαγιακόφτσκι μου (κρίμα το όνομα...)

  αν δίνω δεκάρα ή όχι για τα εθνικά θέματα δεν έχεις παρά να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά την επιστολή μου. Πολύ προσεκτικά όμως και χωρίς προκατάληψη επειδή απλώς και μόνο είμαι αριστερός, όπως και ο Μίκης άλλωστε... Και μη μου πεις ότι η αριστεροί δεν έδωσαν το αίμα τους και τις ζωές τους για την πατρίδα (ακόμα και όπως την εννοείς εσύ) γιατί τότε είσαι απλώς ανιστόρητος. Απαντησέ μυο μόνο σε ένα πράγμα: ποιοί είναι η πατρίδα;

  Όσο για τον μισθό μου, ειλικρινά σου λέω, μια μικρή επιχείρηση έχω, που με βία τα βγάζω πέρα. Τα στοιχεία μου τα έχει ο ΆΝεμος.

  Τέλος, ναι, ξεχωρίζω τους δεξιούς από τους αριστερούς επειδή ακριβώς οι μέν κυβέρνησαν μαι μας έφεραν ως εδώ, ενώ οι δε εισπράτουν μονίμως την χλεύη, την απαξίωση και όλα τα κακά του κόσμου, χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Ναι τους χωρίζω σε δεξιούς και αριστερούς γιατί αυτό είναι: φτωχοί, "καταζητούμενοι", ανεδαδικοί και γραφικοί, φταίχτες μονίμως, ενώ οι άλλοι πλούσιοι, καταφερτζίδες και κερδισμένοι.

  Εγώ ανήκω στους πρώτους χωρίς να έχω κερδίσει τίποτα, μάλλον έχασα στη ζωή μου, όπως και χιλιάδες άλλοι σ/φοι μου, μόνο και μόνο για ένα όραμα: ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρωπισμό.

  Όλα αυτά με ειλικρίνεια, δεν έχω μάθει άλλη γλώσσα.

  Σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να συνεχίσω το γράμμα μου. Ευχαριστώ πολύ και τον ΆΝεμο για την φιλοξενία.

  Στ. Παπαματθαίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μαγιακόφσκι5/01/2010 08:39:00 μ.μ.

  Κύριε Παπαματθαίου μου,

  η πατρίδα μας είναι τα πάντα. Απ' τους ανθρώπους της (όλους, εγώ δεν τους ξεχωρίζω ανάλογα με το φρόνημα) μέχρι τα βουνά και τα λαγκάδια. Ατυχώς, σε αυτήν την πατρίδα ανήκουν και άτομα του "ήθους" του κ.Άνεμου που αρέσκονται στο να χαρίζουν χαρακτηρισμούς και κοσμητικά επίθετα στους άλλους. Φυσικά κάτι τέτοιοι δεν έχουν παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δούν την πραγματικότητα.

  Σε ότι με αφορά δε δήλωσα ούτε Αριστερός, ούτε Δεξιός. Έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω σε ανούσια ιδεολογήματα και να διαχωρίζω τον κόσμο ανάλογα με αυτά. Και 'γω τα βγάζω δύσκολα αλλά δεν απαξιώνω τους συμπολίτες μου γιά χάρη των κομματικών πεποιθήσεων. Όσο γιά τον κ.Άνεμο, μη σας ξεγελά το "αριστερό" του προσωπείο. Τους λύκους με τις λευκές προβιές να φοβάστε.

  Υ.Γ. Ο Μίκης είναι Αριστερός, βεβαίως. Τιμή του και καμάρι του. Είναι Αριστερός και Πατριώτης όσο λίγοι στην δύσμοιρη αυτή χώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οσο θα συνδέουμε τον πατριωτισμό με θεωρίες συνωμοσίες και με την παρανοϊκή ιδέα οτι είμαστε ο ομφαλός της γης, τόσο θα ψάχνουμε να βρούμε πάτο και δεν θα βρίσκουμε. Οι μηχανισμοί αποβλάκωσης δουλεύουν καλά μιλώντας για κοιτάσματα πετρελαίου, ορυχεία διαμαντιών και καταγωγή από την Ανδρομέδα καλύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους της συμφοράς μας που βρίσκονται εντός των τειχών.
  Στο μεταξύ κατρακυλάμε στην απαξίωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…