Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εσείς μιλάτε για χρέη και για μέτρα...

Αυτοί μιλάνε για ΖΩΕΣ:Μήπως θέλετε να μετρήσουμε ΠΟΣΑ ποστ και σχόλια γράφτηκαν για το ψέκασμα του Μ. Γλέζου ή για τον Μάριο Ζ.;;;;

Σχόλια

 1. ανεμε δεσ ςτο κσταοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αλλά αυτό που υποννοείς με το:

  [ 15χρονοι νεκροί, Α και Β κατηγορίας.... ]

  Είναι παράλογο και χωρίς καμία απολύτως βάση. Απορώ γιατί ορισμένοι γράφουν τέτοια πράγματα.

  ΤΟΤΕ γνωρίζαμε ποιός, που και πως το έκανε.
  ΤΩΡΑ δεν γνωρίζουμε τίποτα από όλα αυτά.
  Ασύγκριτα και ανόμοια πράγματα που βρίσκουν κάτι κοινό μόνο στην αδικοχαμένη ζωή !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο θύτης και στις δύο περιπτώσεις είναι η τρομοκρατία. Ή του κράτους, με ονοματεπώνυμο, ή τυφλή τρομοκρατία της πόλης, που μάλλον δεν έχει το θάρρος να παρουσιαστεί μετά το φιάσκο.
  Συνέλθετε, νεκρούς μετράμε, πώς μπορούμε να σωπαίνουμε; Θα μπει εύκολα η επόμενη βόμβα σε κάδο πυκνοκατοικημένης περιοχής αν ο κόσμος δείξει ανάλογη αντίδραση;
  Καλά καλά, με το ζόρι μάθαμε το όνομά του...
  Δεκαπέντε χρονώ κι οι δυο, μα ο Χαμί δύσκολα θα γίνει ποτέ σύνθημα, stencil, εικόνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας που δικαιολογεί τους νεκρούς της τρομοκρατίας. Οπότε αυτό που υπονοείς δεν νομίζω πως ισχύει.

  Το γιατί δεν υπάρχουν πολλά posts για αυτή την περίπτωση, η απάντηση είναι απλή. Γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτό δεν συνεπάγεται πως δικαιολογεί κανείς τίποτα, αλλά πέρα απ' την καταδίκη του γεγονότος δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα παραπάνω χωρίς να γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

  Συνεπώς αν δεν γνωρίζεις κάτι παραπάνω για το γεγονός, τότε οι υπαινιγμοί σου είναι μάλλον αυστηροί και άδικοι.

  (Προσωπικά πάντως απαιτώ νομιμότητα απ' αυτούς που την επιβάλουν και την ευαγγελίζονται, οπότε μ' αυτούς θα είμαι πάντα πιο αυστηρός)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…