Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόμπος

Οι πωλήσεις εφημερίδων πέφτουν...

...οι αναγνώστες ούτε που το σκέφτονται να πληρώνουν online!

Και τώρα;

Σχόλια

 1. Ας φανε το πρωτο "χαστουκι" οι φυλλαδες που μας εχουν τρελανει με τα dvd's... και τις χοντροπληρωνουμε. Μερικες φορες μαλιστα σε περιπτερα συναντω μονο τις ...ακριβες εκδοσεις αυτων με τα dvd's. Και αν δεν γουσταρω δηλαδη;; Αναγκαζομαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς, για τους επαγγελματίες της ενημέρωσης, το πρώτο προς εξέταση ζήτημα είναι τι ακριβώς περιέχεται στα φύλλα, αλλά και στην "ενημέρωση" απ' τα κανάλια. Αυτό ενδιαφέρει τον υποψιασμένο πολίτη στον οποίο απευθύνεται πλέον ο τύπος. Δυστυχώς επίσης, είναι ένα ζήτημα που στις μέρες μας δεν αφορά στους συντάκτες του, που έφτασαν να γράφουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας και του μάρκετινγκ... Ομως η υπαρξη των εφημερίδων είναι συνδεμένη με την παραδοχή ότι υπάρχει "αντικειμενική" αλήθεια, ειδήσεις, έρευνα, τεκμηριωμένη ανάλυση. Δύσκολο ζήτημα δηλαδή που ξεπερνά τους συνδικαλιστες του χώρου, για να μην πω και το τελματωμένο στα μμε ανθρώπινο υλικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως φωνή αγανάκτησης, αποδεκτή η άποψη σου. Πιο ψύχραιμα όμως: φταίει ΟΛΟ το περιεχόμενο των εφημερίδων και ΟΛΩΝ των εφημερίδων;
  Τότε γιατί πολλά καλά άρθρα και ειδήσεις αναπαράγονται και από εμάς εδώ, τους χρήστες του διαδικτύου και τους μπλόγκερ; Εχεις παρατηρήσει οτι ειδικά τις Δευτέρες τροφοδοτούν το διαδίκτυο με δική τους πρώτη ύλη;

  Οσο για την αντικειμενική αλήθεια, αυτή ουδέποτε συνδέθηκε με τις εφημερίδες διότι ακριβώς ήσαν αυτές που ανάδειξαν, και σωστά, πως τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…