Ζητούνται προτάσεις, ιδέες, λύσεις, νέα πράγματα


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 26.ΙΙ.2010 stathis@enet.gr


Αυτά γράφει σήμερα ο Στάθης κλείνοντας το κομμάτι του στην Ελευθεροτυπία. Και είναι, νομίζω, η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο διατυπώνεται με τόση σαφήνεια.
Κλαίμε, φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, απεργούμε (ενώ την ίδια στιγμή αποδεχόμαστε τα όποια μέτρα ως "απαραίτητα", βεβαίως), απαιτούμε, οργιζόμαστε. Ολα τα κάνουμε. Και καλώς τα κάνουμε όσοι τα κάνουμε. Ομως όλα αυτά ούτε λύση είναι ούτε πρόταση. Διότι κι αν ακόμη πάρουν πίσω τα μέτρα, πάλι το πρόβλημά μας, αυτή η πορεία προς το απολύτως τίποτα, δεν λύνεται ούτε αντιστρέφεται αν δεν προτείνουμε. Οχι θεωρίες και μεγαλόπνοα σχέδια και μετά θάνατον ζωήν.
Πράγματα απτά να προτείνουμε.
Νέους τρόπους συνεταιρισμού.
Νέους τρόπους κοινής εργασίας.
Νέους τρόπους παραγωγής.
Νέους τρόπους συμμετοχής, όχι μόνο σε συγκεντρώσεις, αλλά και σε δουλειές, σε ομάδες, σε κολεκτίβες.
Ιδέες που θα τις σπέρνουμε μαζί και θα τις καλλιεργούμε μαζί και θα τις υλοποιούμε μαζί και θα τις θερίζουμε μαζί. (Κι όχι να μένουμε χαζοί στα όσα τρομοκρατικά ακούμε κάθε εσπέρα).

Ξεκινώ να μαζεύω, από εδώ και στο εξής, και προβάλω όσα μπορούν να γίνουν και κυρίως όσα γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ομάδες, επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και αποδίδουν, στο κέντρο και στην περιφέρεια.
Παραδείγματα που αξίζει να τα δούμε και να τα μιμηθούμε από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

Αν έχετε ανάλογες προτάσεις, ιδέες και παραδείγματα, προσθέστε τα εδώ. Καλοδεχούμενα. Ας τα δούμε. Ας τα δοκιμάσουμε. Μπορεί να λειτουργούν, μπορεί και όχι όλα. Κάποια όμως θα μας κάνουν.

Ο Anemos προς τα εκεί θα φυσάει πλέον! Αλλιώς δεν έχει και νόημα να φυσάει άλλο πια...Y.Γ.1 Προς τα αριστερά: Και, όχι, δεν εννοώ ΑΛΛΗ ΜΙΑ εφημερίδα που "την γράφει όλη η αριστερά" και την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλοι οι άλλοι. Δεν μας έλειψαν οι εφημερίδες. Οι δουλειές και οι νέες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν μας έλειψαν. Οι νέοι τρόποι του να ζούμε μας έλειψαν. Οι νέοι δρόμοι μας λείπουν και όχι οι έντυποι "Δρόμοι".Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%