Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζητούνται προτάσεις, ιδέες, λύσεις, νέα πράγματα


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 26.ΙΙ.2010 stathis@enet.gr


Αυτά γράφει σήμερα ο Στάθης κλείνοντας το κομμάτι του στην Ελευθεροτυπία. Και είναι, νομίζω, η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο διατυπώνεται με τόση σαφήνεια.
Κλαίμε, φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, απεργούμε (ενώ την ίδια στιγμή αποδεχόμαστε τα όποια μέτρα ως "απαραίτητα", βεβαίως), απαιτούμε, οργιζόμαστε. Ολα τα κάνουμε. Και καλώς τα κάνουμε όσοι τα κάνουμε. Ομως όλα αυτά ούτε λύση είναι ούτε πρόταση. Διότι κι αν ακόμη πάρουν πίσω τα μέτρα, πάλι το πρόβλημά μας, αυτή η πορεία προς το απολύτως τίποτα, δεν λύνεται ούτε αντιστρέφεται αν δεν προτείνουμε. Οχι θεωρίες και μεγαλόπνοα σχέδια και μετά θάνατον ζωήν.
Πράγματα απτά να προτείνουμε.
Νέους τρόπους συνεταιρισμού.
Νέους τρόπους κοινής εργασίας.
Νέους τρόπους παραγωγής.
Νέους τρόπους συμμετοχής, όχι μόνο σε συγκεντρώσεις, αλλά και σε δουλειές, σε ομάδες, σε κολεκτίβες.
Ιδέες που θα τις σπέρνουμε μαζί και θα τις καλλιεργούμε μαζί και θα τις υλοποιούμε μαζί και θα τις θερίζουμε μαζί. (Κι όχι να μένουμε χαζοί στα όσα τρομοκρατικά ακούμε κάθε εσπέρα).

Ξεκινώ να μαζεύω, από εδώ και στο εξής, και προβάλω όσα μπορούν να γίνουν και κυρίως όσα γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ομάδες, επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και αποδίδουν, στο κέντρο και στην περιφέρεια.
Παραδείγματα που αξίζει να τα δούμε και να τα μιμηθούμε από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

Αν έχετε ανάλογες προτάσεις, ιδέες και παραδείγματα, προσθέστε τα εδώ. Καλοδεχούμενα. Ας τα δούμε. Ας τα δοκιμάσουμε. Μπορεί να λειτουργούν, μπορεί και όχι όλα. Κάποια όμως θα μας κάνουν.

Ο Anemos προς τα εκεί θα φυσάει πλέον! Αλλιώς δεν έχει και νόημα να φυσάει άλλο πια...Y.Γ.1 Προς τα αριστερά: Και, όχι, δεν εννοώ ΑΛΛΗ ΜΙΑ εφημερίδα που "την γράφει όλη η αριστερά" και την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλοι οι άλλοι. Δεν μας έλειψαν οι εφημερίδες. Οι δουλειές και οι νέες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν μας έλειψαν. Οι νέοι τρόποι του να ζούμε μας έλειψαν. Οι νέοι δρόμοι μας λείπουν και όχι οι έντυποι "Δρόμοι".Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…