Τα "Παιδιά εν Δράσει" και η "Sfina" γιορτάζουν!


Tι γίνεται όταν παιδιά που δρούν και σφηνώνουν ανάμεσά μας, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Η απάντηση θα δοθεί στις 29 Ιανουαρίου στο Block33 εκεί όπου οι ομάδες Παιδιά Εν Δράσει και SFINA θα συνθέσουν μία βραδιά που θα διαφέρει από τις άλλες.

Ήταν το 2003 όταν νέοι καλλιτέχνες από την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ομάδα με σκοπό την ελεύθερη έκφραση, τη διάδοση των εναλλακτικών μορφών τέχνης, τον εθελοντισμό. Η ομάδα ονομάστηκε Παιδιά Εν Δράσει (www.kidisinaction.gr) και μετράει πλέον 7 χρόνια δράσεων στη πόλη μας και στην Ευρώπη. 7 χρόνια «φαγουρίζει» την πόλη της Θεσσαλονίκης με καλλιτεχνικά φεστιβάλ, ευρωπαϊκές συναντήσεις, με εναλλακτικές μορφές διαδήλωσης σε δρόμους, πλατείες και πάρκα, προωθώντας την τέχνη, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό.

Πριν από 2 χρόνια μια παρεμβατική κολεκτίβα ανθρώπων με το όνομα SFINA (www.sfina.org) έκανε την εμφάνιση της στην πόλη αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης με μία σειρά ανατρεπτικών δράσεων. Στόχος της είναι δημιουργεί καταστάσεις υπερρεαλιστικές, παιχνιδιάρικες, ακτιβιστικές. Μέχρι σήμερα η SFINA συνεχίζει να εμπνέει, να προτρέπει και να προτείνει ότι είναι ωραίο κανείς να ζεί!

SFINA και Παιδιά Εν Δράσει γιορτάζουν λοιπόν μαζί τα γενέθλια τους και σας προσκαλούν στο πιο δημιουργικό, ζωντανό, νεανικό πάρτυ γενεθλίων την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου από τις 21.30 στο Block 33 (http://www.block33.gr/news.html).

Εικαστικά δρώμενα, προβολές video των δράσεων των δύο ομάδων, performances, fire shows, φωτογραφία, πρώτη προβολή τουvideo της τελευταίας δράσης της SFINA’ς “Time Stoppers” πολλές εκπλήξεις και φυσικά το παραδοσιακό σβήσιμο κεριών της τούρτας.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί 7 + 2 χρόνια ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας, τέχνης, ανατρεπτικών δράσεων. Φέρτε μαζί σας το πιο τρελό σας καπέλο, όπως και από ένα headlight (φώς κεφαλής). Θα σας χρειαστεί!

Δώρο γενεθλίων: 3€ στην είσοδο τα οποία θα βοηθήσουν τις ομάδες να οργανώσουν κι άλλες δράσεις και να συνεχίσουν να ενοχλούν δημιουργικά, να προκαλούν καλλιτεχνικά, να διαδηλώνουν για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Την Παρασκευή λοιπόν 29 Ιανουαρίου στο Block 33 από τις 21.30 μέχρι το πρωΐ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο info@kidsinaction.gr ή sfinono@gmail.com στα τηλέφωνα 2310552655

Σχόλια