Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η comme il faut αριστερά μας τελείωσε!

Υ-πο-δει-γμα-τι-κό άρθρο/τοποθέτηση από τον Βαγγέλη Πιλάλη: Εμπρός ξανά για δομική αντιπολίτευση!

Αποσπάσματα:

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταστούν όμηροι ξεπερασμένων και ιστορικά χρεοκοπημένων αντιλήψεων, όπως αυτή της «εθνικής» συνεννόησης και των «προγραμματικών» συγκλίσεων κορυφής.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη στρατηγική της ενότητας και ανασύνθεσης της αριστεράς στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο. Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι αναγκαία και εφικτή.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσουν ή να σιωπήσουν στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται στις μεγάλες πόλεις και στις περιφέρειες να στηρίξουν αυτοδιοικητικά σχήματα που έχουν σχέση με τον δικομματισμό και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του.


.

Η επικαιροποίηση της αριστερής στροφής του ΣΥΝ είναι αναγκαία και περνά μέσα από:

* την αμέριστη στήριξη του συμμαχικού μας σχήματος και την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας συνδιάσκεψής του (μαζική προσέλευση και εγγραφή μελών στα μητρώα, συγκρότηση γραφείου τύπου, έκδοση περιοδικού και κάρτας μέλους),

* την έμπρακτη περιφρούρηση των συλλογικών αποφάσεων τόσο στον ΣΥΝ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ (δημόσια αποδοκιμασία είτε από το Γραφείο Τύπου είτε από τα θεσμοθετημένα όργανα),

* τον εμπλουτισμό του κριτικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού με στοιχεία σύγχρονης ανάλυσης για τον ρόλο της εθνικής ταξικής κυριαρχίας (θεματικό συνέδριο ΣΥΝ με εναλλακτικά κείμενα),

* τη δημιουργία μιας εκτεταμένης ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος «από τα κάτω» με συντονισμό παλαιών και νέων πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και την αποχώρηση από τα Προεδρεία των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων (θεματική συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ με πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς),

* την περαιτέρω ενίσχυση των αυτόνομων ριζοσπαστικών αυτοδιοικητικών συλλογικοτήτων και σχημάτων που συσπειρώνουν τους προοδευτικούς πολίτες σε αντινεοφιλελεύθερη αυτοδιοικητική κατεύθυνση (θεματική συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ με πρόσκληση και σε δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας),

* την κατάθεση μιας εναλλακτικής οικονομικής πρότασης στην κατεύθυνση της αποανάπτυξης,

* την ενθάρρυνση και στήριξη των αντικαπιταλιστικών και ριζοσπαστικά οικολογικών πρακτικών σε όλη την κοινωνία,

* την εκ βάθρων ανανέωση του τρόπου λειτουργίας του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και ιδίως στα βασικά του κύτταρα, τις πολιτικές του κινήσεις.

.

Ομως εκείνο που κρατάω για όλα όσα μας αφορούν:

Τεχνική Υποσημείωση: Η επανεκκίνηση (restart) μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη λύση, αφού όμως πρώτα δοκιμάσουμε τα ενημερωμένα (update) antivirus που έχουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο σκληρός δίσκος μετά την επανεκκίνηση δεν θα σκάσει και θα χάσουμε όλα τα δεδομένα. Η ανάκτηση αρχείων από «σκασμένο» σκληρό δίσκο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και μπορεί να προκύψει εν μέρει μόνο αν είναι συμβατή η καινούργια μητρική πλακέτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…