Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(ξανα-) Ε-ε-ερχεται!!!


Σχόλια

 1. Με τέτοια ρεπορτάζ, προβλέπει τις εξελίξεις στον Τύπο ένας δημοσιογράφος???

  Προτρέχεις….απίστευτα όμως..

  Πρωτοετείς της (Νομικής) βάλε όποια Σχολή θες…κάνουν λιγότερα τέτοια λάθη ,,εκτός από τις καφετζούδες φυσικά…Ηρέμησε και μην προτρέχεις τόσο. Καθαρά φιλική συμβουλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είδες κανένα ρεπορτάζ, χριστιανέ μου; Ενα λινκ έχει από κάτω που το εικονογραφώ!
  Μή χειρότερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα.
  Νομίζω ότι είναι δύσκολο έως απίθανο να ξαναδούμε την δραχμούλα μας.
  Το γιατί, έχει να κάνει με πάρα πολλούς λόγους. Ένας απ' αυτούς είναι ότι τα πράγματα συνήθως δεν είναι τόσο μαύρα όσο θέλουν να μας τα παρουσιάζουν.
  Κι ούτε έχουν τόσο τραγικές συνέπειες!
  Μια διαφορετική θεώρηση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, δίνει το Ευρωπαϊκό εργαστήριο πολιτικής πρόβλεψης.
  Δες εδώ αν θες http://magnitis.blogspot.com/2010/01/leape2020-httpwww.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δικαίως. Τόσο για την ηγεσία όσο και για τον λαό αυτής της χώρας.

  Ας φροντίσουν αυτή την φορά να αντικαταστήσουν το καραβάκι της δραχμούλας με την προτομή του Καραγκιόζη.

  Anarchocapitalist.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα.
  Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο.
  Κάτι άκουσα στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων, για πρόταση κάποιων ευρωπαίων ηγετών, να φύγουν απο το ευρώ χώρες όπως Ελλάδα, Ισπανία κ.λ.π
  Σύμπτωση;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παρακαλώ, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε απο το σχόλιό μου, την διεύθυση μέιλ μου; Την έβαλα κατα λάθος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…