Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταλάβατε τι έγινε σήμερα;


Δύο μήνες τώρα ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ μας έχουν κάνει "ρόμπα ξεκούμπωτη".
Αναξιόπιστους μας είπαν (και είμαστε)...
Ψεύτες μας είπαν...
Γελοίους μας είπαν...
Στα όρια της χρεωκοπίας...
"Τιτανικό"...
Οτι είμαστε για ΔΝΤ...
Οτι είμαστε για το εκτελεστικό απόσπασμα...

Μας υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα!
Και μας έκαναν τα σπρέντ και τα επιτόκια μπαλόνια!

Σήμερα λοιπόν...

...βγήκαμε στη γύρα για κανά δάνειο (3-4 δισεκατομμύρια)
Με την ψυχή στο στόμα πως ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έδινε φράγκο σε εμάς τους αναξιόπιστους, ψεύτες, κατεστραμμένους, γελοίους...

Λογικό;
Λογικότατο!

Κι όμως! Ζητήσαμε 3-4 και ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ έφτασαν να μας προσφέρουν 25!

25!

Και πήραμε 8!

Χωρίς υποβαθμισμένη πιστοληπτική ικανότητα τι θα μας έδιναν; Τον ουρανό με τ' άστρα;

Βγάζεις συμπέρασμα;;;

Ε, καιρός είναι να βγάλεις συμπέρασμα!

«Υπερκαλύφθηκε» και το Χ.Α. (+2,81%)Σχόλια

 1. Ο ένας πάνω στον άλλον έπεφταν οι κερδοσκόποι, μετά το σαμποτάζ που έκαναν στην Ελληνική Οικονομία, ποιός θα μας πρωτοδανείσει (!)

  ... καταλάβαμε ... καταλάβαμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να φυσικά θα μας έδιναν χρήματα με αυτά τα επιτόκια που πληρώνουμε! Εμείς είναι το θέμα πόσο θα αντέξουμε να δανειζομαστε με τόσο μεγάλο κόστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή τη φορά κάναμε το εξής: Πουλήσαμε το χρέος μας στις τράπεζες (με ένα "πανοτόκι") και αυτοί θα το κόψουν κομματάκια και θα το πουλήσουν λίγο ακριβότερα σε άλλους...Γι' αυτό είπαν έναν καλό λόγο για εμάς, επειδή θέλουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους παρακάτω....

  Είναι σαν μια εφημερίδα να έκανε αποκαλύψεις σκανδάλων για μια εταιρεία και την στιγμή που η εταιρεία αρχίζει να τους βάζει διαφημίσεις σταματάνε την εκστρατεία εναντίον του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σιγά και μη δεν μαζεύαμε! Έχουμε τη φερεγγυότητα 180 ετών συνεχή δανεισμού και συνεχούς αποπληρωμής για τα επόμενα άπειρα χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωραίααα!
  Και τώρα που το καταλάβαμε θα κάνουμε κάτι;
  Μια πέτρα;
  Λίγο σάλιο;
  Πέντε δάχτυλα ανοιχτά; (στα μούτρα μας)

  Κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλε Ανεμε,ποιός δουλεύει ποιόν ακόμα να καταλάβω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το σίγουρο ήταν ότι θα τα παίρναμε. Το ερώτημα είναι με τι επιτόκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι αριθμοί αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που είναι χειρότερη απ' τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό (ψεύτες, αναξιόπιστοι...). Χρέος στο 120% του ΑΕΠ με προοπτική να πάει στο 200%, έλλειμμα κοντά στο 13%. Χωρίς να είμαστε σίγουροι εάν και αυτά τα στοιχεία είναι αληθινά.

  Ρίχνουν τους οίκους αξιολόγησης στο πυρ το εξώτερον. Στο παρελθόν οι ίδιοι οίκοι πολλές φορές αναβαθμίσαν πιστοληπτικά την χώρα μας. Γιατί κανένας δεν αντέδρασε; Μην ξεχνάτε ότι κάθε αγορά έχει πάντα δύο "όψεις" (short - long). Ποιος σας είπε ότι δεν γινόταν κερδοσκοπικό παιχνίδι όταν το spread των ελλ. ομολόγων μειωνόταν; Οι κερδοσκόποι χτυπούν ανά πάσα στιγμή σε κάθε αγορά, στην άνοδο ή στην πτώση, είτε πρόκειται για ελλ. ομόλογα, για πετρέλαιο, χρυσό, σιτάρι, καφέ, μετοχές και πάει λέγοντας. Έτσι λειτουργούν οι αγορές είτε μας αρέσει, είτε όχι.

  Μην πέφτετε στην παγίδα που έχει στήσει η πλειοψηφία των μμε. Για την δημοσιονομική καταστροφή της χώρας είναι αποκλειστικά υπέυθυνες οι πολιτικές ηγεσίες και όχι οι κερδοσκόποι.

  Anarchocapitalist

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οχι, βρε, ποιές ευθύνες έχουν οι κερδοσκόποι; Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Θα πούμε εμείς κακιά κουβέντα για τους κερδοσκόπους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…