Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια εικόνα με λεζάντα


Νέα δυναμική αποκτούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες καθώς πριν από λίγη ώρα, και κτηνοτρόφοι του νομού που συμμετέχουν στο μπλόκο Στρυμονικού (Εθνική οδός Σερρών Θεσσαλονίκης), έχυσαν στο οδόστρωμα ποσότητες γάλακτος, πέταξαν σιτάρι και καλαμπόκι ενώ έβαλαν φωτιά σε ποσότητες βαμβακιού.

Σχόλια

 1. οταν ο θεος μοιραζε μυαλα οι αγροτες ηταν στα τρακτερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για "κλαπ κλαπ" είναι ή για καρπαζιές;

  Πάμε καλά; Ξέρουμε που πατάμε και που πηγαίνουμε;

  Ακου έχυσαν το γάλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το χειροκρότημα πήγαινε στην ανάρτηση. Στο λακωνικό τρόπο αναφοράς του τραγικού υπόθεσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το κατάλαβα!
  Απλώς έχω μια φαγούρα στις παλάμες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ομολογώ ότι μου δημιούργησε αντιφατικά συναισθήματα το post.
  Απ' την μία πλευρά, με θύμωσε καθώς εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "προβοκατόρικο" απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που και δίκαια αιτήματα έχουν και δεν νομίζω ότι "φταίνε" κιόλας για την εξαθλίωση όπου γης.
  Απ' την άλλη πλευρά όμως, είναι "αμαρτία" να πηγαίνουν χαμένα στις ελληνικές εθνικές οδούς, το γάλα, το στάρι, τα φρούτα κλπ., όταν υπάρχει πείνα στον κόσμο.
  Δεν ξέρω τι αντίχτυπο θα είχε, αλλά φαντάζομαι θετικό, αν οι ίδιοι οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι, μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, οργάνωναν κι ένα καραβάνι αλληλεγγύης.
  Αφού σαπίζουν και μένουν αδιάθετα τα προϊόντα, ας πάνε τουλάχιστον εκεί που πραγματικά τα χρειάζονται!
  Όχι πως δεν χρειάζονται στην Ελλάδα, αλλά φευ....εμείς είμαστε ευρωπαίοι βλέπεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι, η δεύτερη ανάγνωση είναι αυτή που είχα κατά νου.
  Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πάρουν και να τα στείλουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Τέτοιες κινήσεις όμως δείχνουν οτι δεν ξέρουμε που πατάμε και που πηγαίνουμε είτε έχουμε δίκαια αιτήματα είτε όχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…