Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

musicunites.gr


Αγαπητοί φίλοι/Αγαπητές φίλες

Οι Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής, οι άνθρωποι πίσω από κάθε ελληνικό μουσικό κομμάτι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργία της πλατφόρμας μας musicunites.gr, που υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΑΕΠΙ.

Το musicunites.gr είναι μια δυναμική πλατφόρμα που επιτρέπει στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του προφίλ, στο οποίο μπορεί να ανεβάσει τη μουσική του, τα βίντεο του και τις φωτογραφίες του. Κυρίως, όμως, επιτρέπει την επικοινωνία δημιουργών, κοινού και φορέων μέσω δικτύωσης ομάδων και συνόλων με την κατάθεση σκέψεων και προτάσεων.

Μέσω του Internet, απευθυνόμαστε σε εσάς, όλους μαζί και κάθε έναν προσωπικά, γιατί θέλουμε να συζητήσουμε το μέλλον της μουσικής μαζί με ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνει η αγάπη για την μουσική αλλά και η κοινή μας πεποίθηση ότι είναι σημαντικό να προστατεύουμε όλοι τα πνευματικά δικαιώματα κάθε δημιουργού. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις σκέψεις σας, που θα βοηθήσουν την μουσική να έχει αύριο και να είναι βιώσιμη γιατί σήμερα η διακίνηση της μουσικής στο Internet έχει οδηγήσει την σχέση μας σε αδιέξοδο. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας και τις θέσεις σας, προς όφελος της μουσικής και όλων μας.

Για τον λόγο αυτό, θα σας ενημερώνουμε για τις συμμετοχικές δράσεις που ετοιμάζουμε και θα αρχίσουμε έναν μεγάλο ανοιχτό διάλογο – απευθείας αλλά και μέσω Internet – στον οποίο σας θέλουμε όλους δίπλα μας – ισότιμους συνομιλητές και συνδιαμορφωτές της λύσης.


Σας ευχαριστούμε,

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…