Κάθε γενιά θέλει τον Μαστοράκη της!

Και αυτή η γενιά, η γενιά των 15 και 20 χρόνων, βρήκε τον δικό της.
Τον Ηλία Κανέλλη!
Που με ένα δημόσιο ξέρασμα στο protagon.gr βάζει τα πράγματα στη θέση τους κάνοντας τη βρόμικη δουλειά με την οποία λίγοι θέλουν να ασχοληθούν: "Ησυχία Τάξη Ασφάλεια" και "Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών".
Με ύφος και στυλ τριακοσίων "Γεωργαλάδων" ο Κανέλλης στήνει στα θεωρητικά πόδια του ολόκληρο τον ακροδεξιό βόρβορο.
Σκουπιδο-εγκέφαλοι!

Σχόλια

 1. Βάρα προσοχή ρε ουγκ στους νοικοκυραίους, τρομοκράτη!

  Τα ίδια λέει και ο μεσσίας Πάσχος με άλλο ύφος. Το καρότο και το μαστίγιο. Ζυγίζουν αντιδράσεις.

  Ξέρασα ήδη μία φορά σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχι φίλε, δεν λέει τα ίδια ο Πάσχος. Αλλα λέει. Διαφωνώ μαζί του στα περισσότερα. Αλλά δεν είναι ΧΥΔΑΙΟΣ όπως ο Νέος Μαστοράκης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι παραλληλισμοί του Πάσχου δεν είναι αθώοι. Το ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι απευθύνονται στους ίδιους ανθρώπους.

  Μακάρι να έχεις δίκιο ΆΝεμε και να βγω ψεύτης. Το ένστικτό μου άλλα μου λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τις απόψεις μου τις ξέρεις. Μπορεί και με μένα να συμφωνείς ή να διαφωνείς όπως και με το Μανδραβέλη (ίσως λιγότερο με εκείνον).
  Θα πρέπει όμως να το ξεχωρίζουμε. Είναι άλλο το διαφωνώ με κάποιον αλλά σέβομαι την άλλη άποψη και με προκαλεί να τη συζητησω μαζί του και άλλο αυτή η ΧΛΑΠΑΤΣΑ του Κανέλλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδώ ήμασταν και τα λέγαμε. Λέγαμε για το "context", και για το τσουβάλιασμα της βίας. Και για το πόσο επικίνδυνα σκέφτονται αυτοί που δεν μπορούν (ή μάλλον, δε θέλουν) να δουν τις διαφορές.

  Απολαύστε υπεύθυνα:

  "Τι γνώμη έχει ο κ. Τσίπρας για την τρομοκρατία; Για την κανονική τρομοκρατία που σκοτώνει, καίει, καταστρέφει, απειλεί; Και για την ιδεολογική τρομοκρατία που ρίχνει αβγά και γιαούρτια σε εκείνους με των οποίων τις απόψεις διαφωνεί, χτίζει τους πρυτάνεις στο γραφείο τους όταν δεν συμμορφώνονται, πετάει διά της βίας δασκάλους και φοιτητές από την αίθουσα των μαθημάτων, βρίζει και απαξιώνει χωρίς επιχειρήματα στα μπλογκ;"


  Πάντα φιλικά,

  Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τώρα θέλεις στα σοβαρά να συζητήσουμε τις μαλακίες του Κανέλλη; Ασε μας ρε σύντροφε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό που θέλω, σύντροφε (σε θεωρώ ως τέτοιον, αν και δεν ανήκω πουθενά), είναι να γίνει κάποια στιγμή μια σοβαρή συζήτηση για την πολιτική βία. Ξεκάθαρα, και με πολιτικούς όρους. Όχι τηλεοπτικούς και ΜΜΕ-τζίδικους. Και χωρίς τον μπαμπούλα της λογοδοσίας απέναντι στον κάθε πικραμένο νοικοκυραίο. Η αριστερά και ο ευρύτερος χώρος δε χρωστάει σε κανέναν, και προπαντός σε δαύτους.

  Στο μεταξύ, η Χούντα στο κέντρο της Αθήνας έχει εδραιωθεί για τα καλά. Πογκρόμ και προληπτικές προσαγωγές παντού. Και από κοντά τα ΜΜΕ, με απίστευτα ψεύδη που αντέχεις να τα ακούς μόνο αν έχεις γερό στομάχι. Εγώ πάντως δεν έχω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΆΝεμε, δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να ταυτίζεται με άλλον. Έτσι νομίζω ή έτσι θέλω να νομίζω.

  Ναι δεν είναι ίδιες ποιοτικά οι απόψεις (αν πρόκειται για απόψεις αυτές του Κανέλλη) και το είπα από την αρχή. Στην υφέρπουσα αντίληψη εστιάζω.

  ΥΓ.: Με τον Μανδραβέλη δεν μπορώ να συνομιλήσω, γιατί έχει κλειστά τα σχόλιά του, ως think tank. Με σένα μπορώ να διαφωνώ ελεύθερα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. αν θέλεις να μιλήσεις με τον Μανδραβέλη θα μπορούσες να πας στην ομιλία του στο Παν. Αθηνών. Τουλάχιστον ο Μανδραβέλης μιλάει δημόσια, και επώνυμα και ας του πετάνε αυγά. Αντίθετα με άλλους που γράφουν πίσω από την άνεση ενός ψευδώνυμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου