Το ΚΚΕ και οι διαμαρτυρίες της "κατσαρόλας"


Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ γίνεται ο νεκροθάφτης των εργαζομένων αφού με διαμαρτυρίες και απεργίες "κατσαρόλας" αποπροσανατολίζει τους αγώνες τους και τους μετατρέπει σε "επαναστατικό αερόμπικ". Με απεργίες εκτόνωσης της οργής. Με πορείες και διαμαρτυρίες που καθησυχάζουν όσους είναι υπεύθυνοι για την οικονομική και κοινωνική κρίση. Με άθλιους τραμπουκισμούς όπως αυτούς που έκαναν οι κομματικοί υπάλληλοι σήμερα το μεσημέρι στην ΕΤ3.
Αυτό το "θρησκόληπτο", αντιδραστικό κόμμα-επιχείρηση, έτσι όπως το κατάντησαν οι σημερινοί του ΜΑΝΑΤΖΕΡ στον Περισσό, σέρνει τους εργαζόμενους στο δρόμο της υπεράσπισης των πιο αντιδραστικών αιτημάτων. Αιτημάτων που ουσιαστικά στρέφονται εναντίον τους και απαντούν σε ανάγκες της δεκαετίας του 70 και του 80. Οχι του 2010.
Γιατί το μόνο που στηρίζει το ΚΚΕ είναι τη Δεξιά και τις πολιτικές της. Αυτό έκανε χρόνια τώρα. Αυτό κάνει και σήμερα με την ψευτοαπεργία στην οποία έσπευσε να συμμετάσχει και δεξιά η παρέα που "διοικεί" την ΕΣΗΕΑ. Τα "πουλέν" των μεγάλων καναλιών και οι τηλεαστέρες.
Στο όνομα της Δευτέρας Παρουσίας (του Στάλιν) και του 7% των ψήφων-κουπονιών θυσιάζει το μέλλον ολόκληρου του κινήματος.
Μόνο οι μεγαλοεκδότες είναι χαρούμενοι σήμερα.
Γιατί πάντοτε απολαμβάνουν μια καλή παράσταση γελωτοποιών με κόκκινο σκουφί και κουδουνάκια!

Η τραγωδία όμως δεν έχει να κάνει με τους γελωτοποιούς του Περισσού.
Αλλα με όλους εκείνους που σύρθηκαν πίσω από το κάρο τους.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Περί Σαββόπουλου, προσωπικά...

Ο Αρχιδάμπουρας