Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

330.000 ευρώπουλα

...για να κάνεις κάθε πρωί χαβαλέ και να έχεις μπλαζέ υφάκι;

...χωρίς να έχεις κάνει ΠΟΤΕ ρεπορτάζ;
...χωρίς ποτέ να έχεις πάρει μια συνέντευξη;

Δεν με πειράζουν τόσο τα λεφτά που παίρνει ο κάθε λεχρίτης. Το οτι ονομάζεται "δημοσιογράφος" με πειράζει.

Καθίκια!

Σχόλια

 1. Επίσης άσχημο είναι, να το "παίζεις" και οπαδός ομάδας υποστηριζόμενη από το Δημόσιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρόνια πολλά. Επειδή δεν κατάλαβα ποιον εννοείς θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ο Λυριτζής η Οικονόμου γιατί τότε μάλλον τους αδικείς.
  Οσα και να είναι ο μισθός τους, θα μου επιτρέψεις να τους θεωρώ κοσμήματα σε σχέση με τη δημοσιογραφία που κάνουν οι άλλοι των ιδιωτικών καναλιών της πρωινης ζώνης.
  Πρεσβύωψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποια κοσμήματα ρε ανώνυμε, πλάκα μας κάνεις; Από τη στιγμή που άρχισαν να "πουλάνε" τα πρωινάδικα της ενημέρωσης, άρχισαν να καραγκιοζοποιούνται και αυτοί, σταδιακά και ενσυνείδητα (είναι πολλά τα λεφτά για να αρνηθείς να γίνεις καραγκιόζης). Προφανώς η ΕΡΤ δεν ήθελε να πάρουν ολόκληρη την πίτα των πρωινών ηλιθίων οι Αυτιάδες και οι λοιποί. Σε πλήρη εναρμόνιση με την κουλτούρα της Γιουροβίζιον είναι και αυτοί. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ γα το μάθημα. Σήμερα έμαθα ότι ανήκω στην ομάδα των πρωινών ηλιθίων που ενημερώνονται απο την τηλεόραση.
  Ευχαριστώ.

  Πρεσβύωψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν νομίζω οτι κανένας έλληνας δημοσιογράφος δικαιούται τέτοιους μισθούς. Πόσο μάλλον αν δεν είναι δημοσιογράφος.
  Με ποια λογική όλοι αυτοί παίρνουν όσα θα περικοπούν από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων το 2010;
  Σε ποια κοινωνία με τι μέσο όρο μισθών ζούμε για να υπάρχουν τέτοια ποσά;
  Τι λέμε τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν νομίζω οτι κανένας έλληνας δημοσιογράφος δικαιούται τέτοιους μισθούς. Πόσο μάλλον αν δεν είναι δημοσιογράφος.
  Με ποια λογική όλοι αυτοί παίρνουν όσα θα περικοπούν από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων το 2010;
  Σε ποια κοινωνία με τι μέσο όρο μισθών ζούμε για να υπάρχουν τέτοια ποσά;
  Τι λέμε τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…