Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάει η το γάλα, πάει και η καρδάρα! (Αντε γειά παιδιά!)


"Με το ψηλό τους τέμπο, κι οι δυο Σοφία Βέμπο τραγούδαγαν εκεί!"

Ο μεν «να μπει ένα τέλος στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ» και να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ...
Ο δε(ν) σε ρητορική σύγκρουσης ... Δηλαδή να διαλυθεί ο ΣΥΝ...

Γύρω-γύρω όλοι...

Στη μέση η Αριστερά...

Για να το πω και με πολιτικούς όρους: το γαμήσαμε και ψόφησε!

Και με προσωπικούς όρους: εδώ έχω ξανάλθει, το έργο το έχω ξαναδεί ξανά και ξανά... Βα-ρέ-θη-κα!

Δεκαπέντε χρόνια ανένταχτος, θα αντέξω άλλα τριάντα!

Διότι ούτε ΠΑΣΟΚ θέλω να γίνω... Ούτε να καταλάβω τα Χειμερινά Ανάκτορα...
Δεν έχω ούτε τα αειθαλή νιάτα του Λεωνίδα ούτε την όψιμη εφηβεία του Αλέκου!

Σόρρυ δηλαδή αλλά σε λίγο θα κάνει δήλωση για το μέλλον της Αριστερά και η Αννα Καλουτά! Να μη σου πω και η Ζωζώ Σαπουντζάκη!

Θα τα πούμε και πάλι κάπου άλλου... Κάποτε άλλοτε...

Καλά ταξίδια...
Καλή χρονιά...
Καλά κρασιά...


Ψυχή Βαθιά...

(Που θα έλεγε και ο Παντελής για να πουλήσει κανένα DVD...)

Να μου φιλήσετε τους δικούς σας!

Σχόλια

 1. Μάλλον ορισμένοι εκεί μέσα δεν κατάλαβαν ότι η ζωή δεν προχωράει με βήματα προς τα πίσω, ούτε με σημειωτόν, αλλά με άλματα προς τα μπρος.
  Θάθελα να πω και κάτι για το Λεωνίδα και τον Αλέκο αλλά φοβάμαι πως θα είναι βρισιά αυτό που θα πω, γιαυτό, συμφωνώντας μαζί σου, περιορίζομαι στο: ΒΑΡΕΘΗΚΑ!
  Τους ανένταχτους χαιρετισμούς μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζωζώ η σαπουντζάκη.
  όλα τ΄αλλα, δυστυχώς απόλυτα σωστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στη μέση η αριστερά...
  Αλήθεια πια αριστερά; H αριστερά του ΠΑΜΕ; η του Τσίπρα; (μια άλλη έκδοση του ΚΚΕ)
  Όσο δε αφορά την σύγκριση, του Κύρκου με την Καλουτά η την Σαπουντζάκη, νομίζω ότι τον υποτιμάς τον Λεωνίδα και δεν του αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. jojos >>> Ηθελα να πω με τη συχωρεμένη τη Σπεράντζα Βρανά!

  anepidoti >>> Πάντα μπερδεύομαι με τις Κλασσικούς του Βαριετέ!

  syneas >>> Εχουμε κι άλλα ταξίδια να κάνουμε σύντροφε από το να ασχολούμαστε με την κλιμακτήριο του κάθε κατατρεγμένου ηγετη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λόγω ηλικίας ο Κύρκος ξέχασε το "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…