Αυτή ήταν, είναι και παραμένει (;) η Αστυνομία (Ενημέρωση)

Γρήγορα απάντησε ο Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ στο θέμα Αυτή ήταν, είναι και παραμένει η Αστυνομία
με την την κτηνώδη συμπεριφορά δύο αστυνομικών απέναντι σε μια γυναίκα...
Μιλώντας σήμερα στη συνέντευξη τύπου που έδωσε είπε σχετικά:

Και θέλω να αναφερθώ με την ευκαιρία αυτή στο προχθεσινό περιστατικό δύο Ειδικών Φρουρών του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που επέδειξαν απαράδεκτη συμπεριφορά και άσκησαν βία σε μία γυναίκα με ένα παιδί. Οι δύο αυτοί κύριοι δεν έχουν καμία θέση στο Αστυνομικό Σώμα. Έδωσα εντολή από το πρωί μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να προβούν στα νόμιμα οι αρμόδιοι και θα γίνουν όλες οι ενέργειες ούτως ώστε να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά στο Σώμα οι δύο συγκεκριμένοι Ειδικοί Φρουροί. Δεν θέλουμε αστυνομικούς, άνδρες και γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι δεν σέβονται το Σύνταγμα, τους νόμους, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη υπόσταση. Και αυτή είναι η πρακτική μας. Δεν απολογούμαστε για κανέναν, ιδιαιτέρως για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Πολιτών. Επίσης, με εγκύκλιο, η οποία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Αστυνομικοί συμπεριλαμβομένων και των ΜΑΤ, θα φορούν διακριτικά, έτσι ώστε θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε καταγγέλλοντα, σε κάθε πολίτη που θέλει να καταγγείλει συγκεκριμένο περιστατικό να ξέρει σε ποιον Αστυνομικό αναφέρεται. Ο κάθε Αστυνομικός δεν είναι ανώνυμος, είναι επώνυμος, έχει διακριτικά, είναι υπάλληλος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής δημοκρατίας και υπηρετεί τις υποχρεώσεις, για τις οποίες έχει πάρει όρκο να υπηρετεί.


Για να δούμε λοιπόν αν μπορεί όντως να αλλάξει κάτι...

Σχόλια

 1. Φυσικά και όντως αλλάζει κάτι.

  Τώρα θα απομακρύνουν-κυνηγάνε πρώτα τους δημοσιογράφους και όσους τραβάνε φωτογραφίες. Καταγγελίες με τραμπουκισμούς σε φωτορεπόρτερ και σπάσιμο μηχανών και κινητών θα είναι στην ημερησία διάταξη. Τα διακριτικά θα υπάρχουν, όχι όμως και οι αποδείξεις. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτελους! Να το δω και να μη το πιστευω!!!
  (αυτο με τα διακριτικα, εννοω)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πότμος: εύκολο είναι; Και οι τοίχοι έχουν κάμερες πλέον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό είναι η μόνη μας ελπίδα... ότι δεν θα ξέρουν από πού τους έρχεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κατά την γνώμη μου δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις όλη την αστυνομία να λειτουργήσει δημοκρατικά -αλήθεια πόσοι από αυτούς που καταγγέλλουν την συμπεριφορά της αστυνομίας λειτουργούν δημοκρατικά στην καθημερινότητά τους;- αν έχεις όμως την θέληση, μπορείς να δώσεις αυτό που λέμε γραμμή, μπορείς ν' αλλάξεις έστω και λίγο έστω και με τον φόβο της τιμωρίας, την νοοτροπία που επικρατεί στην αστυνομία, αρκεί να προβείς σε ενέργειες όπως οι παραπάνω και όχι σε άλλες "ζαρντινιέρες" ή "πραίτορες" κ.λπ. άλλα ευτράπελα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ας γίνει δυο τρεις φορές και μετά τα λέμε. Αν σταματήσει με παραδειγματισμό η ατιμωρησία, τότε πολλά θα αλλάξουν. Συν βέβαια το ειδικό σώμα ελέγχου αστυνομικής αυθαερεσίας που θέλει να δημιοτργήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου